nuras_en Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Witam! Posiadam lapka z prockiem widocznym w sigu. Od kilku dni zauważyłem, że coś mi głośno chodzi wentylator sprawdzam sobie wydajność procka a tam taki o to pomiar: Dodam, że restartowałem komputer i po minucie spokoju zaczyna sie właśnie takie coś. Sprawdzałem i w uruchomionych aplikacjach i nie ma tam nic co mogłoby tak obiążać proca. Najwięcej ma explorer ~35. Czym więc może to być spowodowane? Może jakiś robak co podejrzewacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Przełącz w zakładkę Procesy i zobacz co to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Wejdź do zakładki procesy i tam masz pokazany rozkład użycia CPU na poszczególne aplikacje. Potem nam powiedz co tak używa tego cepa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Logiczne, że to zrobiłem panowie wcześniej jednak nic nie przykuło mojej uwagi. Jednak znalazł się jakiś robal, a mianowicie "NMIndexStoreSvr.exe" po jego wyłączeniu wszystko wróciło do normy teraz niby też mi się otworzył ale z prockiem wszystko OK. Orientuję się ktoś co to może być oraz w jakis posob usunąc go z listy programów autostart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Description: nmindexstoresvr.exe is part of Nero Scout that comes with Nero CD/DVD Burning 7. Nero Scout is a database program that catalogs all of the media files on your computer and that makes this database available to other programs in the Nero 7 product package. This process can be removed to free up system resources. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Zgadza się mam nero ale praktycznie od samego początku kiedy kupiłem tego lapa, a problem zaczął dziać się dopiero może od 3 dni. Jak wyłączyć ten program z autostartu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 regedit msconfig EF Startup Manager wybierz sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Podziękował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Najlepiej znajdź plik i go skasuj, bo przy kolejnym uruchomieniu Nero, może on zostać znów dopisany do listy autostartu. Generalnie to indeksowanie od Nero sprawia więcej problemów, niż pożytku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Najlepiej znajdź plik i go skasuj, bo przy kolejnym uruchomieniu Nero, może on zostać znów dopisany do listy autostartu. Generalnie to indeksowanie od Nero sprawia więcej problemów, niż pożytku.Wywaliłem go z aplikacji autostart i już się nie włącza więc chyba jest dobrze. Jeżeli problem powróci pliczek tak jak mówisz poprostu wyrzucę. Dzięki za rady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...