Micho1010 Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Chciał bym kupic 1GB w jednej kosci 400mhz.Obecnie mam 512MB GoodRamu i 256MB Elixira.Głównie chodzi mi czy przyniesie to dużą ilośc wydajności w grach.I na ile % wydajności mogę liczyc napiszcze czy sie wogule oplaca inwestowac w pamiatki bo po co mam wydac pieniądze w głoto...Mój sprzęt:Athlon XP 2600+~2.1 Epox 8RDA3i X1650PRo GDDR3 zasiłka bez firmowa 350WAT Z góry dzieki Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 ramu nigdy za wiele ;] wszystko zalezy w jakie tytuly grasz, czesto doczytuje ci dysk podczas grania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Nie opłaca się. Za niewiele więcej jest możliwość przejścia na AM2/LGA775 z DDR2 i PCI-E. Wkłądanie kasy w sA i DDR1 sobie odpuść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Właśnie nad tym myślałem aby przejśc na nowszą platforme AMD ale niestety za mało miałem pieniędzy wiec postanowiłem zmodernizowac wcześniejszego no i kupiłem lebszą płyte gł. i grafe.A z tym wczytywaniem to można się załamac :angry: w Medalu Airborne gra chodzi ładnie ale wczytywanie trwa od 5 do 10 min.szlak człowkieka trafia,w stalkerze oprucz długiego wczytywania gra sie tnie i muszę czekac z 10 min zanim zacznie jako tako chodzic.Oprucz lebszego wczytywania poprawi te szarpanie i cięcie się np. w wymienionym stalkerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Właśnie nad tym myślałem aby przejśc na nowszą platforme AMD ale niestety za mało miałem pieniędzy wiec postanowiłem zmodernizowac wcześniejszego no i kupiłem lebszą płyte gł. i grafe.A z tym wczytywaniem to można się załamac :angry: w Medalu Airborne gra chodzi ładnie ale wczytywanie trwa od 5 do 10 min.szlak człowkieka trafia,w stalkerze oprucz długiego wczytywania gra sie tnie i muszę czekac z 10 min zanim zacznie jako tako chodzic.Oprucz lebszego wczytywania poprawi te szarpanie i cięcie się np. w wymienionym stalkerze Od kiedy to lepsza plyta glowna ma wplyw na wydajnosc komputera? Wtopiles z ta modernizacja, ale imho teraz smialo mozesz dokupic ten 1GB. Komfort grania wzrosnie znacznie, za 80PLN oplacalna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Komisarz musiałem wymienic płytę główną bo wcześniej miałem ECSa K7S5A to jest totalna porażka zero możliwości O/C i miał AGP 4x wiec byłem ograniczony w kupnie grafy.... poza tym Max jaki można było wsadzic RAmu w niego to 1gb heh załosne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Tylko że za cenę płyty pod sA można było już jakąś kupić pod AM2, zamiast swojego proca byś kupił A64 lub sempa, za 1GB DDR1 byś kupił 2GB DDR2 a X1650pro byś kupił taniej na PCI-E... I dalej się zastanów czy nie przejść na AM2 bo za niewielkie koszta bo płyta ok 100zł, proc koło 50, RAM koło 100zł za 2GB i grafike na lepszą pod PCI-E byś wymienił za tą samą kasę. I o ile dobrze się orientuje za obecne części dostaniesz przynajmiej tyle samo ca za części pod AM2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 ja wkladalem DDR 2 x DDRAM 1GB 3200 PC400 wersja OEM do kpmputera w ktorym jets Athlon XP 2200+, i tylko dlatego ze wlasciciel zdecydowal sie na przejscie na Viśte... po dolozeniu w/w ramu rzeczywiscie bylo calkiem przyzwoicie czyli ogolnie dobrze, pamiec tez calkiem przyzwoita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ale wydajność niższa niż w momencie gdyby zdecydowano się na nowszą podstawkę a cena ta sama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho1010 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 zastanawiałem się powarznie nad przejściem na platforme 64 tylko jest 1 najwarzniejszy problem co z tym sprzetem zrobic gdzie go opchnac :| komu heh...Ludzie kupują jeszcze sprzety pod Socket A?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Kupują i płacą za to konkretną kasę. Jak znajdziesz łosia jakiegoś to za kasę za tego athlona wychaczysz X2. Poptarz po allegro, takie procki stoją wysoko a ludzie to kupują, a przynajmniej jeszcze niedawno kupowali. Za kasę ze sprzedaży tego kompa złożysz coś fajnego na AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...