Jaras E21 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 zaasiłka modecoma która mam na stanie już ładnych pare lat wciąż nieźle pracuje a jest to modecom ATX 350GTF(PF) mam zamiar zakupić płyte GA-EP35C-DS3R+e2160 i do tego poszukam jakiegoś 6600GT - w zupełności wystarczy ... ? myśle o codziennej pracy na podkręconym sprzęcie. zastosowanie: autocad mechanical+ net. + ew. mocno stare gierki napędów optycznych ani fdd nie używam. hdd samsung SP1213C czy zasilacz z opisu pociągnie nowy zestaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Ja bym nie ryzykował , za 80zł masz modecoma mc 350 , a to nie dość że zasilacz nowego typu , to nie jedzie od niego tak chińszczyzną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitchhiker Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 jeśli zasilacz jest w pełni sprawny to powinien pociągnąć.. ale do tego zestawu,o którym piszesz lepiej oszczędź na mobo i kup niczym właściwie nie różniącą się Giga na p31 (do 2160 ze spooorym zapasem wystarczy) a do tego co zostanie dorzuć do lepszego zasilacza. Proponuje chociażby Modecoma MC albo bardzo tanio można znaleźć Silver Power 350w. Tak czy siak, stricte odpowiadając, rozbierz zasilacz, jak wszystko w środku optycznie wygląda OK (kondensatory nie wypuszczone itp) to możesz na nim pracować.. ModeComy mają tą jedna zaletę, że jak się okaże za słaby, albo coś się z nim stanie to nie powinien wziąć ze sobą sprzętu, w sensie, zabezpieczenia w ModeCom'ach działają.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Lepiej kup modecoma mc-350, spokojnie pociągnie ten sprzęt, także po OC. Mam go i wiem co mówię. I nie daj się namawić na amacroxy bo są to dokładnie te same zasilacze co ten modecom. W środku mają dokładnie te same części. Aha, mc-350 i mc-400 to też te same modele, tylko z inną naklejką więc nie przpłacaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaras E21 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 jak patrze no specyfikacje tych nowych zasilaczy ... amperaze na liniach 3.3 i 5v są sporo niższe... a odorbine większa jest na linii 12v. faktem jest że w mojej zasiłce jest jedna linia 12v płyte zawsze biore z myślą o dlaszej rozbudowie ... rezygnować z xp już niechce... więc powinien styknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Mój sprzęt z sygny ciągnie MC-350W i spokojnie daje radę, nawet po OC grafiki :) wogóle się nie poci przy tym ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 jeśli zasilacz jest w pełni sprawny to powinien pociągnąć.. ale do tego zestawu,o którym piszesz lepiej oszczędź na mobo i kup niczym właściwie nie różniącą się Giga na p31 NO tak, plyta ma gorsza dziekowke, male radiatory, brak raidu, brak esata, obsluguje max 2 kosci dwustronne RAMu (a wlasciwie takie sa tylko w sprzedazy), 90% tematu o niej to problemy, a tu prosze - niczym nie rozni sie od topowego modelu na p35... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 mówienie "niczym właściwie nie różniącą się" to trochę przesada, ale nie można od razu zrównywać z ziemią... jaką gorszą dźwiękówkę? max 2 kości dwustronne - 2x2GB nie wystarczy? brak raid/esata - do normalnych zastosować to nie jest niezbędne, z resztą czego wymagać od płyty za <200zł, która i tak sama w sobie jest "bardzo niezła" 90% tematu o niej to problemy - nie po to jest forum, żeby zaśmiecać tematami "Jaka to moja płyta jest świetna i wspaniała", tylko właśnie aby pytać w razie problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 mówienie "niczym właściwie nie różniącą się" to trochę przesada, ale nie można od razu zrównywać z ziemią... jaką gorszą dźwiękówkę? max 2 kości dwustronne - 2x2GB nie wystarczy? brak raid/esata - do normalnych zastosować to nie jest niezbędne, z resztą czego wymagać od płyty za <200zł, która i tak sama w sobie jest "bardzo niezła" 90% tematu o niej to problemy - nie po to jest forum, żeby zaśmiecać tematami "Jaka to moja płyta jest świetna i wspaniała", tylko właśnie aby pytać w razie problemów. Dziewkowka - jak juz odpowiadasz na czyjs post to moze laskawie zajrzysz do dokumentacji technicznej? Dostepna na stronie producenta. 2X2GB - czyli chlopak szyka oszczednosci na najtanszym zasilaczu, a ma na 4GB RAMu? A moze chce najpierw 2x1GB kupic, co jest bardziej prawdopodobne? Esata to jakies nienormalne zastosowanie? A RAID to jakis superluksus? W ogole co to za nedzny argument - albo plyta sie niczym nie rozni, albo jednak rozni i dlatego kosztuje mniej niz 200zl. Napisalem czym sie rozni, zeby kupujacy swiadomie podlal decyzje, przynajmniej moj post dal autorowi topicu szanse na podjecie wyboru zgodnie z jego ocena i potrzebami, a nie jakims pseudoinformacyjnym postem. A forum jest po to, zeby uzyskiwac i dzileic sie informacjami, a nie tylko zadawac pytania w razie problemow. Jest roznica miedzy setka postow typu - mi nie dziala i nikt nie potrafi pomoc, a miedzy setka postow ludzi chwalacymi sie o/c, dajacymi rady dotyczace modowania i opcji w biosie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaras E21 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 na płyte jestem raczej zdecydowany.. to podstawa komputera i musi być ok ...dawać w przyszłości pole do rozbudowy. a reszta. nie zmieniam zastosowań mojego komputera. przesiadam się na nowszego cada ktory ma większe wymagania i z tąd modernizacja Czy może mi ktoś powiedzieć jak taki procek po O/C + 1Gb ramu w jednej kości poradzi sobie z odświeżaniem i save`owaniem autocada mechanical 2004? jaki test najlepiej przetestuje szybkość kompa przy pracy w cadzie ? i czy budżetowa karta grafiki typu 6600GT będzie sobie z tym radziła.. modernizując kompa zakładam że, pozwoli to znacznie szybciej i bardziej komfortowo pracować przy komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 mam zamiar zakupić płyte GA-EP35C-DS3R+e2160 imo lepiej ORT: ORT: wziąć Gigabyte DS3L i nawet e2140 spokojnie pojdzie na 3 GHz, chyba, ze jakas padaka sie trafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...