januszn64 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam Ostatnio złożyłem koledze komputer. Po około dwóch dniach zamówił sobie internet (nie znam dokładnej nazwy danej firmy). Montaż rozpoczął się w zeszłą sobotę, lecz panowie podprowadzając internet stwierdzili, iż z kablem jest coś nie tak W poniedziałek (czyli dzisiaj) mieli dokonać korekty. W końcu doszli do wniosku, iż kabel jest w porządku, lecz coś nie tak jest z Windows'em (Vista x64). Kazali przeinstalować. Dzisiaj jeszcze mam jechać do kolegi instalować windę, lecz mam przeczucie, iz nic to nie pomoże Coś mi tutaj źle pachnie (Dodam, iż posiadacz komputera nie jest ani troche zorientowany w jego obsłudze) Proszę o pomoc. Co według was jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Szklane kule w ruch... Jaki to komp, jak jest podlaczany internet, jakie sa objawy? Chyba nie liczysz, ze wywrozymy Ci z fusow rozwiazanie problemu, o ktorym wiemy tyle, ze byc moze jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) Szklane kule w ruch... Jaki to komp, jak jest podlaczany internet, jakie sa objawy? Chyba nie liczysz, ze wywrozymy Ci z fusow rozwiazanie problemu, o ktorym wiemy tyle, ze byc moze jest? Już podaję paramterty: CPU: AMD Athlon 4600+ X2 F3 Windsor MOBO: Gigabyte GA-M56S-S3 s. AM2 nForce 560 (zintegrowana karta sieciowa) RAM: 2x 1GB 800MHz Kingmax Dual Channel PSU: Neotec 440W GPU: GIGABYTE GeForce 8600GT HDD: Seagate SATAII 250GB 16MB Internet podłączony do integry rzecz jasna. Objawy: Internetu w ogóle nie widać ani nie słychać. Pierwszy raz "internetmoterzy" wywróżyli wadliwy kabel, potem natomiast coś z windowsem. Edytowane 9 Czerwca 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zakaldajac, ze sterowniki sa zainstalowane poprawnie, to raczej szukalbym winy u internetmonterow, albo w blednej konfiguracji karty sieciowej. Sprawdzaliscie inna sieciowke? Czy monterzy sprawdzali na jakims swoim sprzecie, ze siec powinna dzialac? Jaki jest stan polaczenia w Windowsie? Moze dostawca internetu filtruje klientow po adresach MAC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Czyżby problem nieaktywnego połączenia PPPoE/ISDN? (Np. Netia, Neo) Sam miałem ten problem jak tydzień temu zakładałem neostradę u dziadka i jedynym skutecznym rozwiązaniem okazało się rzeczywiście przeinstalowanie Windowsa (2000). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatalOneTy Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Ja sprawdzil bym kabel czy wtyczka jest poprawnie zakuta. Pamietaj! : Jesli to jest RJ'tka Kolor, polkolor, kolor, kolor, polkolor, polkolor, kolor np (od lewej) 1. biało-pomarańczowy; 2. pomarańczowy; 3. biało-zielony; 4. niebieski; 5. biało-niebieski; 6. zielony; 7. biało-brązowy; 8. brązowy. z obydwu stron kolory przewodu w tej samej kolejnosci, nie ma znaczenia czy zaczniesz od bronzowego czy niebieskiego. Moze to byc wina braku internetu jesli po stronie administratora jest wszystko dobrze. pozdr FatalOneTy Edytowane 11 Czerwca 2008 przez FatalOneTy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...