magistrala Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Już niedługo chcę kupić kartę graficzną. Byłem pewny, że wybiorę Twintecha, dopuki nie zobaczyłem ciekawej oferty i tu potrzebuję waszej pomocy. Jak uważacie jaka karta będzie najlepszym wyborem? http://www.allegro.pl/item374073701_twinte..._heatpipe_.html http://allegro.pl/item377914451_evga_8800g...fa_gw_120m.html http://allegro.pl/item378617946_inno3d_880..._sklep_wwa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Żadna z nich . Za niecałe 400 zł masz dobrą 8800GT z zegarami 600/1800 Mhz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Bierz takiego 8800GTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 A ta firma Inno3D jest lepsza od EVGA? Bo szerze to nie słyszałem o niej prawie w cale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Akurat ten GTS jest minimalnie szybszy - zegary 650/1940 a droższy o całe 136 zł . Wg. mnie nie opłaca się . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) Jeśli chodzi o 8800GTS 512 to poza nielicznymi wyjątkami to reszta jest na referencyjnym chłodzeniu i karty różnych producentów różnią się tylko nalepką na radiatorze. A Ino3D to niezła firma ale u nas mniej znana. PS reyden co dla Ciebie znaczy minimalnie szybsza? Edytowane 9 Czerwca 2008 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 @reyden Droższy o 136 zł od czego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 od podanego wcześniej przez mnie 8800GT . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 W grę wchodzą tylko te 3 karty Twintech, Evga i ten Inno3D. A ten Evga nie jest przypadkiem lepszy od Inno3d. Evga ma aż 120 miesięcy gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 I co da Ci te 10 lat gwary? Za 2 lata będzie do d.. a nie do grania a co dopieru za 10... IMHO weź Ino3D i nie będziesz narzekać a reszte kasy na laske/kumpli przeznacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 W sumie aż 10 lat gwarancji nie jest mi potrzebne, ale czy ten Inno nie jest problematyczny i jak się sprawuje to chłodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Inno3D, to referent i sprawuje się jak każda inna 8800GTS 512MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Będzie w ogóle widziana różnica pomiędzy tym EVGA lub Inno3d 8800GTS 512 a Twintech 8800GT? Edytowane 10 Czerwca 2008 przez magistrala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Jak odpalisz grę lubiącą shadery (np Crysis) to różnica będzie spora. Zresztą poszukaj sobie testy to sam się przekonasz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Jeszcze jedna rzecz bardzo ważna: Jakie tam są użyte pamięci do tej EVGA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 na wszystkich 8800GTS są identyczne (1ns). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ale chodzi mi o to jakiej marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 quimonda (chyba) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ja niedawno kupiłem GTS'a Inno i karta jest jak za te pieniądze bardzo dobra. Do tego rdzeń wykręciłem na 740 mhz a pamięć na 2100 mhz przy czym tak dla zabawy. Teraz jadę na ustawieniach referencyjnych. Sprawuje się bez najmniejszego problemu. Niestety nie wiem jakie są na niej pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Teraz na GTS pakują też samsungi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Czy Quimondy, czy Samsungi - i tak będą dobre do tej karty. Vide Marcinas83 - 2100MHZ na pamięciach, to dobry wynik - na Quimondach. Swego czasu kręciłem Quimondy z Palita 7600GS Sonic - poszły z 1000MHZ na 1600MHZ przy def napięciu i timingach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Skoro tak sadzisz, że Quimondy to nie jest taki syf za jaki ja je uważam to dobrze, bo już miałem brać tego Twintecha GT a tak to teraz chyba jednak biorę tego EVGA. Podobno nie radzą ich podkręcać powyżej 2000MHz. Edytowane 10 Czerwca 2008 przez magistrala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Już kupiłem tą EVGA na allegro i mam nadzieję, że jest to lepszy wybór niż Twintech i że nie będę żałował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...