scoobydoo19911 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 nie wiem jak sprawa wygląda w przypadku kart msi ale przeważnie te karty z fabrycznym oc są takie same jak standartowe. chociaż radeony są i tak bardziej opłacalne niż 8800gts a już napewno wersje oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Wystarczy przeczytać kilka testów - na tej konfiguracji, 8800GTS będzie o wiele słabszy od 4850, będąc jednocześnie droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Wystarczy przeczytać kilka testów - na tej konfiguracji, 8800GTS będzie o wiele słabszy od 4850, będąc jednocześnie droższy. W testach, które przeglądałem w najlepszym wypadku 4850 dorównuje 8800GTS, a w większość wyraźnie z nią przegrywa. Na dodatek bardzo się grzeje (ok, można zmienić chłodzenie). Skąd taki zachwyt nad tą kartą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 W testach, które przeglądałem w najlepszym wypadku 4850 dorównuje 8800GTS, a w większość wyraźnie z nią przegrywa. Na dodatek bardzo się grzeje (ok, można zmienić chłodzenie). Skąd taki zachwyt nad tą kartą?a to dziwne , bo ja widziałem że w większości testów wyraźnie wygrywa z 98gtx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kruczek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Chyba wybiorę tego GF 8800GTS. A co myślicie o tej płycie głównej 775 EVGA 122-CK-NF68-A1 (nForce680i-SLI 2xPCI-E SATA2)??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 a to dziwne , bo ja widziałem że w większości testów wyraźnie wygrywa z 98gtx No właśnie.. Wszyscy się tą kartą zachwycają i ok, jest to dość udana konstrukcja, ale przeglądam cały czas testy i nie widzę takiej wyraźnej przewagi. W wielu przypadkach karta jest wyraźnie słabsza od 8800GTS 512MB (chyba, że użyto jakiegoś wyjątkowego ezgemplarza). W kilku owszem, minimalnie wygrywa z 9800GTX, ale w niewielu.. Sam się nad tą kartą zaczynam zastanawiać, oczywiście w połączeniu z innym chłodzeniem, ale jednak wyniki tych testów póki co mnie powstrzymują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konny Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Nie wiem na jakies testy patrzyles. Ja widzialem ze w 80% testow jest lepsza od 98gtx ale przegrywa z 98gtx OC od evga bodajze. A co za tym idzie jest lepsza od 88gts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Nie wiem na jakies testy patrzyles. Ja widzialem ze w 80% testow jest lepsza od 98gtx ale przegrywa z 98gtx OC od evga bodajze. A co za tym idzie jest lepsza od 88gts Przejrzałem jeszcze raz wszystkie testy (uzupełnione, bo większość była jeszcze aktualizowana) i rzeczywiście nie wygląda to tak źle, chociaż dalej twierdzę, że 8800GTS godnie z tą kartą rywalizuje (podobnie jak 9800GTX). Dodatkowo wyraźnie niska jest wydajność w niektórych grach z dx 10 (Crysis, World of Conflict, Lost Planet). Choć to pewnie kwestia sterowników. Tymczasem interesuje mnie wersja z 1GB, bo słyszałem, że są już gry, gdzie 512 okazuje się ciut za mało: http://www.egielda.com.pl/?str=news&id=3268 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zły link, a pewnie chodzi ci o 4850 od Asusa z Glaciatorem bez radiatora na zasilaniu, bo o 9800GTX+ jednogigowym pierwsze słyszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kruczek Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Kolega mi mowie że to chłodzenie Noctua NH-U12P radzi sobie lepiej niż Scythe Mugen. To prawda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Porównaj ceny :) Noctua to, obok Thermalrighta, high-end w chłodzeniu proca. Ale sam Mugen też jest bardzo dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kruczek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 To tak. Dzisiaj jadę zamówić kompa :razz: Będzie to wyglądało tak... Procesor: Core 2 Duo E8400 Płyta główna: Asus P5Q PRO (P45 2xPCI-E SATA2 DDR2) Dysk twardy: Samsung F1 640GB 7200obr. 16mb Zasilacz komputerowy: Corsair 550V CMPSU-550VXEU Karta graficzna: MSI GF8800GTS Pamięć: 2x OCZ 2048MB 800MHz Reaper EPP HP CL4 (2x1024) Nagrywarka: Pioneer DVR-215 SATA Wentylator do procesora: Scythe Mugen Obudowa: Logic 701A Monitor: LCD 19 LG W1952TQ Głośniki: Logitech 2.1 S220 Mysz: A4Tech OP-620D Klawiatura: Tracer TRK-102 Gamma USB Razem: troszke ponad 3500zł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jednak nie dałeś się przekonać do radeona , ok twój wybór, jeśli zapłacisz jakieś 500zł to można powiedzieć że zakup jest jeszcze w miarę opłacalny. PS: I skoro już kupujesz zestaw do gier to kup sobie mysz do gier a4tech x750F(BF) kosztuje z 60zł a jest dużo lepsza niż ta co wybrałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kruczek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Co do tego radeona to go nie wybrałem bo jakoś mnie ta jego temperatura odstrasza :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew9 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Co do tego radeona to go nie wybrałem bo jakoś mnie ta jego temperatura odstrasza :angry: Zmienisz chłodzenie i będziesz miał jedną z chłodniejszych kart na rynku. I skoro ja to polecam, a kilka dni temu jeszcze 8800GTS broniłem (w porównaniu do ATI 4850) to naprawdę tak jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kruczek Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Zamówiłem już kompa będę miał w środę. Mam jeszcze pytanie bo miałem do wyboru Asus P5Q PRO i P5Q-E w tej samej cenie. Wybrałem P5Q-E czy to dobry wybór?? Czym one się różnią od siebie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Wziąłeś wyższy model więc nic się nie dzieje jak za tą samą cenę (tylko dziwna sprawa bo p5q pro powinno być tańsze o jakieś 60zł). A czym się różnią, najbardziej widoczne rzeczy to 3x pci-ex16 i lepsze chłodzenie na p5q-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...