spicum Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Rasa - Nord Znak - Warrior (+10 attack) lub Lady (+25 Endurance i +25 Personality) Favourite stats - Strenght, Endurance Major skills: Athletics, Heavy Armor, Long Blade i co tam jeszcze będziesz chciał. Minor skills: Sam wybierz. [...ciach...] 1630951[/snapback] Co do rasy i znaku zastrzezen nie mam (choc i tak wole Bretona ze znakiem Artonach). Jednak warto wybrac Luck (w koncu najwolniej sie je zdobywa) jako jeden z Favourite stats, a drugi albo Endurance (dla zwiekszenia HP) lub Personality (zeby zbic jak najszybciej ceny uslug - w tym szkolenia za kase). Major i Minor skills: warto wybrac te ktorych albo uzywa sie czy sie che czy nie(Athletics, Acrobatic, jakis typ broni, Security, jakis typ zbroi) albo latwo mozna je wyszkolic (Speechcraft - gadajac z ludzmi, Mercantile - handlujac, Athletics - biegajac, Acrobatics - skaczac). Nie polecam wybierania szkol magii o ile nie gra sie typowym magiem - szklenie tego idzie jak krew z nosa. Nie polecam tez Enchant(zaklinanie samemu jest zawodne, a nauka zdolnosci przez uzywanie przedniotow jest niesamowicie powolna), Hand-to-hand (na gole piesci to moze 2 razy walczylem w grze), Unarmored (jak postac ma troche sily to lepiej miec jednak pancerz na sobie). Z typow broni: Long Blade(pelno tego) lub/i Blunt Weapon (jest kilka niesamowitych mlotkow w grze), nie polecam toporow i wloczni - rzadkia bron. Block mona brac wylacznie gdy zamierza sie szkolic postac uzywajaca tarczy - czyli odpadaja tu 2 reczne bronie. Ze zbroi najlepszym wyborem jest Heavy, ktora tak czy siak stanie sie w koncu zbroja docelowa - w przeciwienstwie do lekkich i srednich zbroi mozna ubrac sie w stroj zlozony w wiekszosci z poteznych artefaktow - do kompletu brakuje bodajze naramiennikow i portek (pozostale maja potezne efekty stale). Warto tez zainwestowac w alchemie - posiadajac mistrzowski komplet przyrzadow alchemicznych (lub arcymistrzowski dostepny w Wizard Island) i alchemie na poziomie ok 100 mozna wykonac mixtury przebijajace 5-20 krotnie dostepne w sklepach. Cos czuje, ze jak wpisze w google "Majsterkowicz" to zbyt szybko nie znajde moda do Morrowinda :wink: 1631494[/snapback] polecam przeszukac zasoby Adamantytowej Wiezy w szczegolnosci polecam pierscien teleportacyjny i mody zwiekszajace ilosci dostepnych znakow zodiaku. Nie polecam Nowych Ras - sa problemy z texturami chwilami wygladaja jak [...cenzura...]. W szczegolnosci polecam patche do gry :) dostepne rowneiz pod tym linkiem. Nie warto ladowac duzej ilosci modow - proponuje dodawac stopniowo i to jesli ciekawie sie zapowiadaja. W szczegolnosci nie warto ladowac tony uzbrojenia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Jednak warto wybrac Luck (w koncu najwolniej sie je zdobywa) jako jeden z Favourite stats, a drugi albo Endurance (dla zwiekszenia HP) lub Personality (zeby zbic jak najszybciej ceny uslug - w tym szkolenia za kase). 1631518[/snapback] Dlaczego zaproponowałem jako favourite stats Strenght i Endurance :?: Obydwie statystyki zwiększają HP, a dla wojownika jest to bardzo ważne... chociaż po osiągnięciu pewnego poziomy w grze nie jest istotne, czy ma się te 20-30 HP więcej. W tym temacie już opisywałem w jaki sposób można osiągnąć maksymalny poziom HP (STR i END jako favourite i "podpakowanie" tych dwóch statystyk na 100 najszybciej jak się da). Po dodaniu moda Emata ten hint nie działa (HP dostaje się tylko za STR, o ile się nie mylę :rolleyes: ). Luck jako favourite stats jest oczywiście ok (50 Luck na starcie to sporo), ale w trakcie gry nie zauważyłem, żeby ta statystyka dużo dawała (Luck się przydaje w "drobnych" sprawach, więc może dlatego ;) ). Zresztą nie ma co się martwić favourite statsami, w grze można to szybko nadrobić. Jeśli chce się mieć wszystkie statsy na 100, to Luck jako favourite jak najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Dlaczego zaproponowałem jako favourite stats Strenght i Endurance :?: Obydwie statystyki zwiększają HP [...ciach...]Zgadza sie przy czym nalezy wspomniec ze sila wplywa jedynie na startowy poziom hp. A wytrzymalosc zarowno na startowy powiom jak i za wzrost hp co poziom. [...ciach...] Luck jako favourite stats jest oczywiście ok (50 Luck na starcie to sporo), ale w trakcie gry nie zauważyłem, żeby ta statystyka dużo dawała (Luck się przydaje w "drobnych" sprawach, więc może dlatego ;) ). Jesli za "drobne" sprawy uznamy zwiekszone szanse niezauwazenia przy aktach zlodziejstwa, czestsze obrazenia krytyczne przy uderzeniach itd to mozemy uznac szczescie za czynnik nieistotny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Takie pytanko - znacie moze jakiegos fajnego moda ulepszajacego system walki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Takie pytanko - znacie moze jakiegos fajnego moda ulepszajacego system walki? 1632437[/snapback] Dolaczam sie do pytania przedmowcy. Bawilem sie sporo modami, ale nie spotkalem zadnego sensownego / dzialajacego odnoszacego sie do systemu walki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Lepsza walka - Combat Enhanced lub Combat Moves (mozna uzywac razem, CE wymaga Morrowind Enhanced.Innych chyba nie ma . Blood & Gore dodaje nowe efekty uderzen typu krew ogien flaki(chyba) itp...tyle ze sa jakies problemy z innymi modami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) Mialem Blood & Gore - nie polecam. Rzeczywiscie krew leci z przeciwnikow i zostawia plamy na ziemi, ale: - na zboczu krew lezy poziomo, co wyglada idiotycznie (ten sam problem, co z cialami) - u mnie sie strasznie wywalal Ogolnie - duzo problemow, a efekt marny. Edytowane 4 Września 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Lepsza walka - Combat Enhanced lub Combat Moves (mozna uzywac razem, CE wymaga Morrowind Enhanced.Innych chyba nie ma . [...ciach...] 1632541[/snapback] a co dokladnie dodaja te mody ? jakiego typu zmiany / usprawnienia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 (edytowane) na kazda bron + unarmed daje po 4 komba dostepne na rooznych poziomach broni(10,30,70,90) i tak jak zrobisz np longswordem thrust, thrust slash to do ataku bronia zostanie dodany efekt odrzucenia i chwilowego paralizu , kazda bron ma roozne ale mozna laczyc tzn dziala to tak ze zlicza max 8 ost trafien celnych i jak zadales np TTS a potem jeszcze zmieniles bron na axa i walnales jeszcze SC(hop) to to potraktowane zostanie jak TSSC(bo taki -TSSC jest jeden z comb dla axa chyba. W sumie zlicza 8 ciosoow wiec jak ktos sie postara to moze sporo natrzaskac). Kazde kombo ma swoja nazwe, i jak sobie dasz jeszcze combat signs (chyba tak) to jak zrobisz dobre kombo to bedzie pisalo jakis text. Combat moves dodaje rozne efekty np za atak z wyskoku , z wyzszej pozycji, z rozbiegu iinne. Edytowane 4 Września 2005 przez killua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 na kazda bron + unarmed daje po 4 komba dostepne na rooznych poziomach broni(10,30,70,90) i tak jak zrobisz np longswordem thrust, thrust slash to do ataku bronia zostanie dodany efekt odrzucenia i chwilowego paralizu , kazda bron ma roozne ale mozna laczyc tzn dziala to tak ze zlicza max 8 ost trafien celnych i jak zadales np TTS a potem jeszcze zmieniles bron na axa i walnales jeszcze SC(hop) to to potraktowane zostanie jak TTSC(bo taki jest jeden z comb dla axa chyba). Kazde kombo ma swoja nazwe, i jak sobie dasz jeszcze combat signs (chyba tak) to jak zrobisz dobre kombo to bedzie pisalo jakis text. Combat moves dodaje rozne efekty np za atak z wyskoku , z wyzszej pozycji, z rozbiegu iinne. 1633275[/snapback] Czytajac opis widze ze bedzie trzeba potestowac ;) Dzienki za informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Oczywiscie najpierw trzeba znalezc ksiazki w ktoorych opisane jest poprzez jakas historyjke(niektoore dlugie) jak kombo wykonac(i nie jest to opis typu : wez miecz i TTS , lecz trzeba w wiekszosci wyciagnac z textu ksiazek jak dany cios wykonac np cos typu : juzek zamachnal sie z lewa trafiajac w oko, po czym 2 ciosami w przood spowodowal efektowny lot mańka poprzez plot itp.... niektore ciezko odkryc- no i oczywiscie pozostaje znalezc te ksiazki co tez nie jest latwe bo morrowind to raczej maly nie jest , a one sa porozrzucane po calym swiecie(dlatego ja jako ze gralem juz 2x i nie che mi sie zagladac w kazdy kat , wzialem plik w ktoorym jest opisane wzystko i tylko wycialem same sekwencjie ciosoow a zostawilem sobie lokacjie ksiazek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Kolejne pytanie: czy jest mod, ktory dodaje pochwy na bron, lub chociaz pokazuje bron przy pasku/na plecach gdy jej nie uzywamy? Mam tu na mysli przede wszystkim miecze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Kolejne pytanie: czy jest mod, ktory dodaje pochwy na bron, lub chociaz pokazuje bron przy pasku/na plecach gdy jej nie uzywamy? Mam tu na mysli przede wszystkim miecze. Requiem - Sword resource: Part 1 by Phijama Dwuręczny miecz, pięknie zrobiony, nie znam cech tego cuda. Hissyo Ornate Katana by VagabondAngel Wersja bez pochwy w Pelegiadzie. Wersja z pochwą do znalezienia dopiero w Dagoth Ur's Citadel niestety. :| Ale zawsze można w edytorze dodać tą katanę na przykład sklepikarzowi. Można nosić ją na plecach, bądź z boku - w zależności jakiego armora używamy. Ornate Elvish Sabres by VagabondAngel Do kupienia w Maar Gan. Podobnie jak poprzednia broń Vagabond Angela umożliwia noszenie z boku lub na plecach. Niestety nie dysponuję fotkami, na rpgplanet jest tylko pokazana sama broń. Combat Robe by Cethegus A versatile set of cloth-like armour for female rangers, consisting of a cuirass-robe-combination (in a short and a long version), boots, sandals and an assortment of weapons (two knives, a sword, a bow). BB required.Więcej w powyższym linku. Azriel the Merchant 2.0 Dodaje sklep w Balmorze, a w nim skrzydła, pochwy, nowe bronie. Pewnie jest tego jeszcze więcej, pewnie też można samemu coś takiego zrobić operując na skrypcie z Requiem. Z kołczanami nie ma problemu -> Quivers list. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Mam juz wszystkie bronie VagabondAngela oraz Azriel The Merchant zainstalowane. Kolczany bede mial z Suran Archery Shop :) Ale dzieki za odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumia24 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Cz ktos moze mi powiedziec ile czasu potrzeba na pokonanie calej gry bo sam niezabardzo lubie gatunek ale znajomy gra jusz caly rok co dzien po 10 godzin i jeszcze nie pokonal calego nawet z kodami bo niewiem czy on jest taki gupi czy to takie trudne nara .pozdra :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Grę można skończyć w 7 minut i 30 sekund. ;) A tak na poważnie to gra jest bardzo rozbudowana i długa. Nie można zapominać o tym, że oprócz main quest są jeszcze zadania pochodne (gildie, organizacje) i zwiedzanie terenu (jaskinie, kopalnie, ruiny). A może ten kolega nie gra w Morrowinda po to, aby go szybko ukończyć? Ta gra jest do tego stopnia rozbudowana, że można w nią grać i grać. Co chwila dochodzą nowe mody dodające nowe zadania, miasta, jaskinie. Taki Wizards Islands jest wielkością porównywalny z dodatkiem Bloodmoon, zresztą o wielkości WI niech świadczy chociażby ilość zajmowanego przez ten mod miejsca na dysku twardym - ponad 1GB. Dodać do tego mody dzięki którym można zabawić się w drwala, płatnerza czy krawca i można grać w nieskończoność. Chyba brakuje tylko możliwości wychowania potomstwa, ale i to można zapewne osiągnąć po zabawie ze skryptami. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tek9 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 aby przejsc gre , tzn wykonac main quest , potrzeba duzo czasu jesli chcesz to zrobic normalnie , bez uzycia alchemi , roznych modow ktore powzwalaja na teleportowanie sie z miejsca na miejsce itp , legit to ci to zajmie troche czasu aby nabic do dobrego poziomu i rozwalic dagoth ura , nie wspominajac ze jak za pierwszym razem gralem to wiecej czasu zabieralo mi znalezienie danego miejsca , jaskini , grobu niz wykonywanie questu : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Rok czasu, dzien w dzien po 10 godzin... to sie juz chyba uzaleznienie nazywa? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumia24 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Dzieki za nie sprecyzowana odpowiedz . widzialem filmik Obliwe cz cos takiego i robi niezle wrazenie ale ciekawe jakie to bedzie zeczywiscie ... dobra spadam z tego tematu na Fpp . NARA :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P NIE to nie uzaleznienie to GUPOTA lazic po dwadziescia razy to samo iod nowa...!!!!!! :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Cz ktos moze mi powiedziec ile czasu potrzeba na pokonanie calej gryNo cuż, ja gram w morrka od półtora roku i oceniam że przeszedłem góra 1/3 całości (o ile wogóle można mówić o skończeniu tej gry). Wykonanie głownego wątku, uratowania świata przed takim śmiesznym golasem w kretyńskiej masce zajmuje ok miesiąca, niezobowiązującego grania wieczorkami. Notomiast świat morrowind daje niemal nieograniczone możliwości eksploracji, samych gildii jest ok. 12 do większości można się zapisać mimo przynależności do innej (moja postać oprócz tytułu zbawcy świata jest także prezesem gildii wojów, ojcem chszesnym jednej z mafii ups! domu, kapłanem cesarskim, a teraz biorę się za magię) do tego zadania od napotkanych osób oraz nieskończone wręcz możliwości w twożeniu czarów, mikstur i zaklinaniu przedmiotów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 NIE to nie uzaleznienie to GUPOTA lazic po dwadziescia razy to samo iod nowa...!!!!!! Blad :P Zadne od nowa! Morrowind jest na tyle rozbudowany, ze mozna w niego grac tyle czasu nie przechodzac gry ani razu! Zaczynasz w styczniu, przychodzi grudzien, a Ty ani razu nie zaczales gry od nowa, caly czas toczy sie ta sama rozgrywka. Po prostu w przeciwienstwie do wiekszosci gier, tutaj jest masa rzeczy do roboty poza robieniem glownego questa. Ba, sa mody bardziej rozbudowane od glownego questa (chocby wspomniane Wizard's Island). Ja najdluzej gralem 3 miesiace, codziennie po pare godzin (jakies 3-4). Mimo, ze wybralem tylko 3 organizacje, do ktorych bede nalezec plus jeden wielki rod, przez te 3 miesiace nie doszedlem do najwyzszej rangi w zadnym z nich. Glownego watku wogole nie ruszylem, poza dostarczeniem przesylki, ktora dostajemy po zejsciu ze statku na samym poczatku gry. Gralbym pewnie dalej, ale rozpieprzylem sobie Windowsy i robiac formata zapomnialem zgrac save'y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Ok... sluchajcie... czy ta gra ma az tak duze wymagania? Rozdzialka zaraz ta po 800.600 i pole widzenia na srodku - wmistach chodzi wolno poprostu. A jak dam pole widzenia na maxa to mam pokaz slajdow... wtf? aha no i mam tez inny problem... jak np. gada jakas p[ostac do mnie cos, a a sie odwroce do niej plecami to slysze jakby ona gadala przez radio i sa jakies szumy... ;( o co biega? Edytowane 27 Listopada 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ok... sluchajcie... czy ta gra ma az tak duze wymagania? Rozdzialka zaraz ta po 800.600 i pole widzenia na srodku - wmistach chodzi wolno poprostu. A jak dam pole widzenia na maxa to mam pokaz slajdow... wtf? aha no i mam tez inny problem... jak np. gada jakas p[ostac do mnie cos, a a sie odwroce do niej plecami to slysze jakby ona gadala przez radio i sa jakies szumy... ;( o co biega? Ja tez o grze na full distance moglem zapomniec... widzialem, ze na 9800pro tez nie chodzila za rewelacyjnie, a gra juz troszke czasu ma (na minimum dictance gra sie fatalnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 No i wlasnie sobie chyba odpuszczne, w 800x600 gra sie beznadziejnie wszystk ojest super duze, mam problemy (ww) z dzwiekiem, a nie chce tez nic nie widziec przed soba... lipa ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 tu nie chodzi o to czy to 9800 pro czy x1800xl proca panowie brakuje u mnie na ful distane mam minimum 20 w miescie niezaleznie od bajerów graficznych wiec po prostu zmniejszcie sobie dystans AI na min a widok do połowy i powinno śmigać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Poradnik techniczny na Adamantytowej Wieży: część 1. część 2. Warto się z nimi zapoznać. Druga część dotyczy raczej samego systemu (usługi i inne ustawienia). Nad niektórymi warto się zastanowić nawet nie grając w Morrowinda. Można też skorzystać z programu Morrowind FPS Optimizer. I jeszcze taka ciekawostka: w rozdzielczościach powyżej 800x600 nie widać różnicy w ilości fpsów. Najgorsza jest Balmora ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ok. Wie ktos skad mozna scignac muzyke z menu morrowinda? Albo chociaz nazwe zna? Crosis thx za info o tym optimilizerze ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) I jeszcze taka ciekawostka: w rozdzielczościach powyżej 800x600 nie widać różnicy w ilości fpsów. Najgorsza jest Balmora ;] Widac - jak sie zmieni view distance. U mnie moge powlaczac wszystko na co karta pozwala - a i tak tylko zmienianie view distance zmienia mi ilosc fps :) A Balmora jest tragiczna pod wzgledem fps... a jeszcze jak ktos sobie wrzuci Balmora Expansion, to juz jest tragedia. A co do Optimizera: jest fajny, ale niestety niektore jego numery sa IMHO niedopuszczalne - np. (majac Balmora Expansion) wywalil mi slupy od latarn (lampy wisialy w powietrzu :? ). Poza tym chwilami mam wrazenie, ze on bardziej przeszkadza niz pomaga. Ale mozna sprobowac, ingerencji w pliki gry nie robi, wiec mozna z niego w razie czego zrezygnowac bez zadnych konsekwencji. EDIT: @Pioorek - przejrzyj katalog Data Files\Music - gdzies tam jest. EDIT2: Nie mam u siebie trybu 1280x1024 (mimo ze monitor go obsluguje) - wie ktos, jak go dodac do menu gry? Albo wymusic? Edytowane 27 Listopada 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ok. Wie ktos skad mozna scignac muzyke z menu morrowinda? Albo chociaz nazwe zna? Crosis thx za info o tym optimilizerze ;pMuzykę z menu masz w katalogu z grą -> Morrowind -> Data files -> Music -> Special i masz morrowind_title.mp3. Jeśli nie masz zainstalowanej gry, to pm do mnie z mailem, to prześlę. Cała muzyka z TES 3: Morrowind jest w formacie .mp3 więc można sobie normalnie słuchać. :) Temat muzyczny z TES 4: Oblivion - czyli to co będzie w menu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 A no rzeczywiscie. Sorry za odrazu nie sprawdzilem ale jakos ostatnio nie widzialem gry ktora mialaby muze w .mp3. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...