karwal128 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Witam, mam na zakup monitora 800zł. Chodzi mi o panoramę 22" ze złączem DVI. Co radzicie ?. Zastanawiam się nad: LG L222WS-SN 700zł LG L226WTQ-SF 740zł IIYAMA E2200WSV-B 740zł IIYAMA E2201W-B1 715zł IIYAMA E2201W-B2 729zł IIYAMA E2202WSV-B1 619zł IIYAMA E2202WSv-B2 649zł Samsung 2243NW 735zł Monitor głównie do neta, filmów i gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Tylko i wyłącznie LG W2252TQ Warto dopłacić, do gier, neta i filmów jest idealny :) 3-letnia gwara door-to-door i gwarancja 30 dni na wypalone pixele :) Edytowane 28 Czerwca 2008 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 (edytowane) Ktoś może się jeszcze wypowie na ten temat ;). A co sądzicie o monitorach IIYAMA ?. Ten LG co podałeś troszkę za drogi. Edytowane 28 Czerwca 2008 przez karwal128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Mam iiyamkę PROLITE E 2200 WS B z DVI. Po ustawieniu kolorów w panelu NV, monitor działa wysmienicie. Dobra jasność, łatwy w obsłudze, żadnego smużenia, matowy (co bardzo chwalę w monitorach). Z minusów wymienić mogę nieszczególną estetykę, choć mi na tym nie zależało wogóle, słabe głośniki, których nigdy nie użyłem oraz fakt, iż w kompletnych ciemnościach widać podświetlenie monitora, gdy jasność i kontrast są ustawione wysoko. Gdybym teraz miał kupić monitor 22" to bez wahania kupiłbym ten sam model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Mnie denerwują wbudowane głośniki, wolałbym mieć monitor bez nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ktoś się jeszcze wypowie może ?. Tylu użytkowników na forum a nikt nic nie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Bo tu sami maniacy OC , tak że kupują 15" i kręcą na 25"+ :D tylko jedna rada , nie bierz samsunga , nie ma gwarancji na martwe piksele znajomy ma iiyame e2200wsv-b , może się jakoś nie zachwyca , ale także nie słyszałem żeby się skarżył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Bo tu sami maniacy OC , tak że kupują 15" i kręcą na 25"+ :D nie my kupujemy 2 matryce i spawamy do "kupy" :razz: a tak na serio to nikt nie pisze bo monitorow jest taka masa ze nie wiadomo jak porownac kilka z nich, i uzytkownicy nie chca ci zle doradzic :razz: a monitor bierz taki : 1. czas reakcji 2. kontrast 3. i tam te taki inne :razz: 4. musi sie podobac (chyba ze wyglad nie ma znaczenia) 5. nie wazna firma waznie ile jest gwarancji (martwe pixele itp.) 6. musisz zmiescic sie w budzecie czyli poprostu wpisujesz ze do 800 zl i wybierasz ten z najlepszymi parametrami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Chyba zdecyduję się na Iiyamkę ;) albo lg'ka jakiegos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiloP19 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Chyba zdecyduję się na Iiyamkę ;) albo lg'ka jakiegos LG lepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 LG lepsze :) Dokładnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ollaf Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) Cześć A co powiecie na temat SAMSUNGA Ekran TFT 22" wide SyncMaster 226BW (2 ms)?? Edytowane 1 Lipca 2008 przez ollaf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Chyba zdecyduję się na LG LCD 22" L226WTQ. B.fajne ma parametry 2ms, kontrast 5000:1, wejścia d-sub i DVI, jasność 300ccd/m2, kąty widzenia po 170 stopni. Cena też dobra 830 zł z przesyłką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 A ja sobie chwale swoja Iiyame E2201w-b1, 0 input laga, 3 lata gwarancji door-to-door, 30 dni na pixele, kolory w porzadku, katy widzenia odpowiednie, i nie wierz w dane producenta o kacie rzedu 170stopni w monitorach na matrycy tn, bo realnie jest max 140 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) Witam! Nie chcę zakładać kolejnego tematu na ten temat więc udziele się tutaj. Poszukuję monitora do 800zł (nie ma mowy o żadnym dokładaniu, chyba że przesyłka). 22'', DVI, Panorama. Wpadł mi w oko ten oto monitor Asus VW222U. Specyfikacje prezentują się bardzo dobrze, jednak mam pytanie jak wygląda połączenie z DVI-D? Aby zasięgnąć wiedzy odwiedziłem Wikipedie, i złącze DVI od DVI-D różni się wyglądem, więc pytam jak wyglądało by to z podłączeniem tego monitora? EDIT: A może jednak lepiej SAMSUNG 22" 223BW? Edytowane 1 Lipca 2008 przez radziuinblack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ollaf Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Link do strony porównującej np dwa monitory. daje go jeszcze raz bo poprzednio źle g wstawiłem. ps. fajny ten asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Chyba zdecyduje się na tego Asusa :D Troszkę taniej, więcej technologii, większy kąt poziomy, solidna firma :D Coprawda te głośniczki... ...no ale przeżyjemy :D No chyba że się mylę? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 (edytowane) LG LCD 22" L226WTQ ma złącze DVI-D (HDCP), będzie on pasował do karty graficznej gf 7300gt palit 256mb/128bit AGP ?. Nie chce go podłączać przez złącze d-sub, interesuje mnie tylko cyfrowe. Proszę o szybką odpowiedź. Edytowane 2 Lipca 2008 przez karwal128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Chyba będzie pasował ,z tego co wiem to złącza te są kompaktybilne ze sobą, ale ręki sobie uciąć nie dam. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaSonido Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Polecam od siebie 226BW. Piękny design, oglądanie filmów i granie - bajka! Jednym klawiszem na LCD zmieniamy ustawienia w zależności od tego czy gramy, oglądamy film czy serfujemy po necie. Bardzo przydatna opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 @SebaSonido Zapomniałeś dodać o loterii z matrycami... Asus VW222U będzie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Asus VW222U ma wbudowane głośniki, nie chce czegoś czego nie będę używał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaSonido Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 @SebaSonido Zapomniałeś dodać o loterii z matrycami... Asus VW222U będzie OK. No i ...? Przeczytałeś tylko o tym czy widziałes na żywo? Mi akurat niby trafiła się ta słabsza, ale z tego co widziałem na żywo i rozmawiałem z użytkownikami tegoż LCD nie różnią się one praktycznie niczym i obraz jest I-szej klasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Ponawiam pytanie. LG LCD 22" L226WTQ ma złącze DVI-D (HDCP), będzie on pasował do karty graficznej gf 7300gt palit 256mb/128bit AGP ?. Nie chce go podłączać przez złącze d-sub, interesuje mnie tylko cyfrowe. Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 LG LCD 22" L226WTQ właśnie sobie kupiłem no i ... zajebiaszczy monitorek ;) lepszego nie mógł bym sobie wymarzyć. tak że polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Ile wybulileś za tego lg'ka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nestatynaboy Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Samsung Fajny monitorek, jego wielkość robi wrażenie! U mnie pracuje jako telewizor z tunerem Avermedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 W tej cenie LG W2252TQ-PF jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Decyzja podjęta, biorę LG W2252TQ. Teraz tylko muszę poczekać na wypłatę ;p Ps. albo LG L226WTQ ;d Edytowane 8 Lipca 2008 przez karwal128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwal128 Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Może ktoś mi wyjaśni o co chodzi z tymi końcówkami że tak się wyrażę. LG L226WTQ, LG L226WT-SF, LG L226WTQ-PF. Chodzi tu o kolor czy co ? bo nie wiem. Wielkie dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...