kaamil333 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Witam. Posiadam Laptop HP 6710b Rzecz w tym, że mam Vistę, i nie mogę w żaden sposób sformatować dysku, by wgrać XP-ka. Próbowałem z Visty sformatować, z BIOSa oraz korzystając z płytki z XPekim. Gdy chciałem sformatować z Visty - wyskakuje komunikat, typu "Nie można sformatować partycji systemowej". Z BIOSa oraz XPeka po prostu nie wykrywa mi dysku. Z góry zaznaczam, że jestem lamą, a słyszałem o opcji downgrade'u Visty na XP - o co z tym chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 (edytowane) Z BIOSa oraz XPeka po prostu nie wykrywa mi dysku.Żeby XP wykrył dysk to musisz dodać do płytki instalacyjnej sterowniki od kontrolera SATA (ICH8) za pomocą nLite. Możesz też sformatować dysk pod linuxem - Gparted. Z góry zaznaczam, że jestem lamą, a słyszałem o opcji downgrade'u Visty na XP - o co z tym chodzi? http://www.egospodarka.pl/24953,Downgrade-...iwy,1,14,1.html Edytowane 5 Lipca 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Tylko zrob wczesniej jeszcze Recovery DVD... i popatrz za pomoca Everesta jakie dokładnie on ma bebechy w srodku, Bo nie jest hop siup z HP-kami ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) Wczoraj instalowałem XP na lapku Lenovo i był podobny problem. Przestawiłem w BIOS-ie tryb pracy, czy rozpoznawania dysku? (jak zwał tak zwał - wiadomo o co chodzi) i obyło się bez nlite. Nie wiem tylko, czy z HP też tak można? Edytowane 6 Lipca 2008 przez rosolini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...