Skocz do zawartości
Gość SCPx

Sunrise Vista Konfigurator, Sp1, Style I Problemy.

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę najlepiej od początku.

Zainstalowałem system, sterowniki, programy i tak dalej... dalej zainstalowałem Sunrise VK i wybrałem sobie styl wizualny Aero++. Jest świetny! Dalej zainstalowałem aktualizacje, no i przyszedł czas na SP1. Po zainstalowaniu Service Packa okazało się, że mój Aero++ wygląda jak zwykłe Aero Glass i nie mogę nic z tym zrobic. Tak, że wkur****y zrobiłem przywracanie systemu i nadal mogę się ciszyc Aero++. Ale chcę też miec SP1, więc wpadłem na pomysł, że zmienię styl na stare Aero i zainstaluję SP i później będę mógł zmienic na styl jaki chcę. Tak się nie da, bo nie mogę w Sunrise VK włączyc opcji stosowania niecertyfikowanych styli, wyskakuje komunikat, że: ta opcja nie jest możliwa dla tego wydania sustemu Windows. Mam Vista Ultimate 32. No i wcześniej przecież działało. Co zrobic mam z tym?

Edytowane przez SCPx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznę najlepiej od początku.

Zainstalowałem system, sterowniki, programy i tak dalej... dalej zainstalowałem Sunrise VK i wybrałem sobie styl wizualny Aero++. Jest świetny! Dalej zainstalowałem aktualizacje, no i przyszedł czas na SP1. Po zainstalowaniu Service Packa okazało się, że mój Aero++ wygląda jak zwykłe Aero Glass i nie mogę nic z tym zrobic. Tak, że wkur****y zrobiłem przywracanie systemu i nadal mogę się ciszyc Aero++. Ale chcę też miec SP1, więc wpadłem na pomysł, że zmienię styl na stare Aero i zainstaluję SP i później będę mógł zmienic na styl jaki chcę. Tak się nie da, bo nie mogę w Sunrise VK włączyc opcji stosowania niecertyfikowanych styli, wyskakuje komunikat, że: ta opcja nie jest możliwa dla tego wydania sustemu Windows. Mam Vista Ultimate 32. No i wcześniej przecież działało. Co zrobic mam z tym?

Jedną z chorych idei microsoftu jest obecnie certyfikowanie sterowników - z grubsza polega to na tym, że w viście 64 KAŻDY sterownik musi mieć certyfikat, a w viście 32 (póki co) tylko to, co pracuje w trybie chronionym jądra, czyli pewnie style też. Przed service pack 1 można było to wyłączyć na stałe, obecnie jedynym ratunkiem jest specjalny tryb uruchamiania - czyli podczas startu systemu F8 i wybirać stosowną opcję. Sprawdź, czy w tym trybie możesz uruchomić swój program do themowania. Jeżeli tak, i chcesz go używać, to musisz:

- zawsze w ten sposób uruchamiać system, co jest do przeżycia, jeżeli korzystasz z hibernacji (ja miesiącami nie bootuje systemu)

- zainteresować się programikiem ReadyDriverPlus - działa mniej więcej tak, że automatyzuje proces naciskania F8 podczas bootowania systemu (emuluje naciśnięcia stosownych klawiszy w boot loaderze - upierdliwe przy multibootowaniu).

Na razie to jedyne rozwiązanie problemu pieprzonej certyfikacji :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba pobrać SunriseV32_23 zaznaczyć opcję dopuszczania styli niecertyfikowanych i wszystko lata jak trzeba.

orly?

... Tak się nie da, bo nie mogę w Sunrise VK włączyc opcji stosowania niecertyfikowanych styli, wyskakuje komunikat, że: ta opcja nie jest możliwa dla tego wydania sustemu Windows. Mam Vista Ultimate 32. No i wcześniej przecież działało. Co zrobic mam z tym?

i:

Mam najnowszego Sunrise. więc raczej to nie jest powodem.

Może ktoś ma jakiś inne pomysł?

Czytać panowie czytać.

zastanów się może, czy nie powinieneś skierować tej złotej myśli w przeciwnym kierunku...

Może ktoś ma jakiś inne pomysł?

http://www.sunriseforum.yoyo.pl/viewtopic.php?f=2&t=35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi