Gość SCPx Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Zacznę najlepiej od początku. Zainstalowałem system, sterowniki, programy i tak dalej... dalej zainstalowałem Sunrise VK i wybrałem sobie styl wizualny Aero++. Jest świetny! Dalej zainstalowałem aktualizacje, no i przyszedł czas na SP1. Po zainstalowaniu Service Packa okazało się, że mój Aero++ wygląda jak zwykłe Aero Glass i nie mogę nic z tym zrobic. Tak, że wkur****y zrobiłem przywracanie systemu i nadal mogę się ciszyc Aero++. Ale chcę też miec SP1, więc wpadłem na pomysł, że zmienię styl na stare Aero i zainstaluję SP i później będę mógł zmienic na styl jaki chcę. Tak się nie da, bo nie mogę w Sunrise VK włączyc opcji stosowania niecertyfikowanych styli, wyskakuje komunikat, że: ta opcja nie jest możliwa dla tego wydania sustemu Windows. Mam Vista Ultimate 32. No i wcześniej przecież działało. Co zrobic mam z tym? Edytowane 13 Lipca 2008 przez SCPx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Pewnie poczekac na aktualizacje programu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SCPx Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Mam najnowszego Sunrise. więc raczej to nie jest powodem. Może ktoś ma jakiś inne pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Zacznę najlepiej od początku. Zainstalowałem system, sterowniki, programy i tak dalej... dalej zainstalowałem Sunrise VK i wybrałem sobie styl wizualny Aero++. Jest świetny! Dalej zainstalowałem aktualizacje, no i przyszedł czas na SP1. Po zainstalowaniu Service Packa okazało się, że mój Aero++ wygląda jak zwykłe Aero Glass i nie mogę nic z tym zrobic. Tak, że wkur****y zrobiłem przywracanie systemu i nadal mogę się ciszyc Aero++. Ale chcę też miec SP1, więc wpadłem na pomysł, że zmienię styl na stare Aero i zainstaluję SP i później będę mógł zmienic na styl jaki chcę. Tak się nie da, bo nie mogę w Sunrise VK włączyc opcji stosowania niecertyfikowanych styli, wyskakuje komunikat, że: ta opcja nie jest możliwa dla tego wydania sustemu Windows. Mam Vista Ultimate 32. No i wcześniej przecież działało. Co zrobic mam z tym? Jedną z chorych idei microsoftu jest obecnie certyfikowanie sterowników - z grubsza polega to na tym, że w viście 64 KAŻDY sterownik musi mieć certyfikat, a w viście 32 (póki co) tylko to, co pracuje w trybie chronionym jądra, czyli pewnie style też. Przed service pack 1 można było to wyłączyć na stałe, obecnie jedynym ratunkiem jest specjalny tryb uruchamiania - czyli podczas startu systemu F8 i wybirać stosowną opcję. Sprawdź, czy w tym trybie możesz uruchomić swój program do themowania. Jeżeli tak, i chcesz go używać, to musisz: - zawsze w ten sposób uruchamiać system, co jest do przeżycia, jeżeli korzystasz z hibernacji (ja miesiącami nie bootuje systemu) - zainteresować się programikiem ReadyDriverPlus - działa mniej więcej tak, że automatyzuje proces naciskania F8 podczas bootowania systemu (emuluje naciśnięcia stosownych klawiszy w boot loaderze - upierdliwe przy multibootowaniu). Na razie to jedyne rozwiązanie problemu pieprzonej certyfikacji :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Trzeba pobrać SunriseV32_23 zaznaczyć opcję dopuszczania styli niecertyfikowanych i wszystko lata jak trzeba. Czytać panowie czytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Trzeba pobrać SunriseV32_23 zaznaczyć opcję dopuszczania styli niecertyfikowanych i wszystko lata jak trzeba. orly? ... Tak się nie da, bo nie mogę w Sunrise VK włączyc opcji stosowania niecertyfikowanych styli, wyskakuje komunikat, że: ta opcja nie jest możliwa dla tego wydania sustemu Windows. Mam Vista Ultimate 32. No i wcześniej przecież działało. Co zrobic mam z tym?i: Mam najnowszego Sunrise. więc raczej to nie jest powodem. Może ktoś ma jakiś inne pomysł? Czytać panowie czytać. zastanów się może, czy nie powinieneś skierować tej złotej myśli w przeciwnym kierunku... Może ktoś ma jakiś inne pomysł? http://www.sunriseforum.yoyo.pl/viewtopic.php?f=2&t=35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) No to kiepscy coś z was mechanicy ;). Ja jakoś przeczytałem i problemów nie miałem więc ... Edytowane 29 Lipca 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...