Skocz do zawartości
Gość igrok

jaki wybrac cd-rom

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni cd-rom kupilem 5 lat temu i nieorjetuje sie w nich wiec jaki polecacie dobry cd_rom. Podobno teac 40 byly swietne ale te 52 sa jusz syfne... Jaki cdrom polecacie, najwazniejsze by czytal wszystko i dlugo chodzil, na predkosci mi niezalezy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram Jacka nigdy nie LG'ika,goraco polecam TEAC'a lub Asus,moze troszke drozej w przypadku tego pierwszego ale sie oplaca!Bedziesz happy,nie sluchaj tych co radza lg'iki.LG TO LAMACZ PLYTEK!!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś na temat LG.

-pękła mi płyta w napedzie

-nie działał w UDMA

-fatalna korekcja błędów

-silniczek padł bez wyraźnej przyczyny

Starczy lepiej dorzuć troszę złociszy i weź Teac, Asusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie Teac i Asus.

Mialem Sony x8(dawno temu, super czytnik) potem Sony x52 i juz tak kolorowo nie bylo, ale nie nazekalem az pewnego dnia bum!!!! Plyta pekla. Cd pochodzilo jeszcze troche ale juz kulalo. Po miesiacu do wywalenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi- tak szybko i tak durzo... Co do LG (Laki Goldstar :>) to akurat wiedzialem, niespotkalem nikogo kto by na to nieklnol (do teraz:>), natomiast totalnie zapomnialem ze jest cos takiego jak udma itpbardzo dziekuje... A wlasnie bo piszecie (niektorzy) ze mam teac'a 42x i jest swietny a nikt nie pisze o 52x- wlasnie slyszalem ze te 42 to ponoc jedne z najlepszych modeli CD-rom wogole natomiast 52x sa juz robione seryjnie i nastawione na iles odczytan i tyl... ?

Dzieki jeszcze raz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos pisal o LG x52, ktory rozsypal plytke w pyl i oczywiscie rozsadzil sam siebie.

Mam ASUSA x40 juz 3 lata i czyta wszycho. Nie trzeba nic szybszego.

ja tez mam asusa x40 juz 4lata i bylo ..zero problemow a czytał juz takie plytki ze hoho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos pisal o LG x52, ktory rozsypal plytke w pyl i oczywiscie rozsadzil sam siebie.

Mam ASUSA x40 juz 3 lata i czyta wszycho. Nie trzeba nic szybszego.

osobiscie mialem podobna sytuacje LG x40 rozwalil mi płytke na czynniki pierwsze. Osobiscie polecam ASUSA i TEAC oczywiscie, broń cie ppanie boże od samsunga, jak dla mnie najwiekszy syf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nie

na DVD sa tylko filmy i wydaje mi sie ze ten format nigdy sie nie upowszechni w komputerach (lub dopiero za kilka lat)

lepiej chyba kupic tanszy ale solidny CD (polecalbym Asusa 52x) niz jakies najtansze lub jedno z tanszych DVD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na DVD sa tylko filmy i wydaje mi sie ze ten format nigdy sie nie upowszechni w komputerach (lub dopiero za kilka lat)

co ty bredzisz ja np. czesto wypalam plytki dvd, a niektore czasopisma dodaja juz dvdki zamiast cdromow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...