Gość igrok Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Ostatni cd-rom kupilem 5 lat temu i nieorjetuje sie w nich wiec jaki polecacie dobry cd_rom. Podobno teac 40 byly swietne ale te 52 sa jusz syfne... Jaki cdrom polecacie, najwazniejsze by czytal wszystko i dlugo chodzil, na predkosci mi niezalezy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 ja mialem w starym kompie lg i sie swietnie spisywal :) moge spokojnie polecic, jeszcze sie nie zawiodlem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty101 Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 lg........mam i polecam ,zero problamów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Jak cd rom oto nei LG ani samsung bo nie obsługują trybu DMA :) A to wazne. Chyba ze sie cos zmieniło :? Teac 40X, asus'y.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 popieram Jacka nigdy nie LG'ika,goraco polecam TEAC'a lub Asus,moze troszke drozej w przypadku tego pierwszego ale sie oplaca!Bedziesz happy,nie sluchaj tych co radza lg'iki.LG TO LAMACZ PLYTEK!!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 LG to bym tak spkojnie nie polecał były rożne wypadki z tym CDromami. Np. ja miałem problem z 52 bo nie czytała RW i nie obsługiwała UDMA. Jak już to Asus, CTX ja mam tego drugiego prawie 2 lata i chodzi jak nowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 A może LiteON .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudzinka Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Ja mam Asusa 52x i śmiga jak trzeba :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Polecam ASUS 52x sam go posiadam nigdy nie kupuj LG - mialem niestety i mi plytka pekla :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Ja mam co prawda nagrywarke LG, nagrywa dobzre, ale w xp cieko właczyc ten trym multi word :? Kiedyś działał.. w 98 np. jest dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Jak wybrać cdrom- bardzo prosto. Bierzesz cennik skreślasz LG (miałem i wiem co mówie), samsumg i liteon. A potem losujesz wśród pozostałych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Ktos pisal o LG x52, ktory rozsypal plytke w pyl i oczywiscie rozsadzil sam siebie. Mam ASUSA x40 juz 3 lata i czyta wszycho. Nie trzeba nic szybszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Coś na temat LG. -pękła mi płyta w napedzie -nie działał w UDMA -fatalna korekcja błędów -silniczek padł bez wyraźnej przyczyny Starczy lepiej dorzuć troszę złociszy i weź Teac, Asusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 jak padl mi LG to szukalem Teaca 40x i znalazlem, ale jak zobaczylem cen to wzialem ASUSA 52x niweilka roznica cenowa miedzy nim a innymi napedami a naprawde warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgadzam sie Teac i Asus. Mialem Sony x8(dawno temu, super czytnik) potem Sony x52 i juz tak kolorowo nie bylo, ale nie nazekalem az pewnego dnia bum!!!! Plyta pekla. Cd pochodzilo jeszcze troche ale juz kulalo. Po miesiacu do wywalenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Asus 52x - szybki i niezawodny. Do tego w miare tani. Samo go mam więc wiem co mówie. Wcześniej miałem LG 52x i to był poprostu syf jakich mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Ja dołożyłbym trochę $$ i kupił DVD Toshiby SD-1712 (16/48) - wspaniała korekcja błędów, cicha praca i bardzo szybka detekcja włożonej płytki. Dla mnie ideał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 cdrom? po tym jak skoczyla sie produkcaj TEAC'ow 40x nie ma juz dobrych cdromow...kup sobe najtansza nagrywarke (ok.190zl)bedzie i tak lepsza od kazdego cdroma.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Dzieki za odpowiedzi- tak szybko i tak durzo... Co do LG (Laki Goldstar :>) to akurat wiedzialem, niespotkalem nikogo kto by na to nieklnol (do teraz:>), natomiast totalnie zapomnialem ze jest cos takiego jak udma itpbardzo dziekuje... A wlasnie bo piszecie (niektorzy) ze mam teac'a 42x i jest swietny a nikt nie pisze o 52x- wlasnie slyszalem ze te 42 to ponoc jedne z najlepszych modeli CD-rom wogole natomiast 52x sa juz robione seryjnie i nastawione na iles odczytan i tyl... ? Dzieki jeszcze raz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 lechoo, devdd- chlopaki ja juz mam dvd i nagrywarke ale potrzebuje dobry cd-rom co by wszystko czytal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Ktos pisal o LG x52, ktory rozsypal plytke w pyl i oczywiscie rozsadzil sam siebie. Mam ASUSA x40 juz 3 lata i czyta wszycho. Nie trzeba nic szybszego. ja tez mam asusa x40 juz 4lata i bylo ..zero problemow a czytał juz takie plytki ze hoho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 no coz, u mnie juz kawal czasu smiga teac 40x i jak i inni szczerze go polecam- choc watpie zebys gdzies go jeszcze dorwal. no ale, kto wie.. podobno tylko teac 32x byl lepszy :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Znajomy miał Teac x52 i padł po 3 miechach czyli lipa. Ja bym brał albo Asusa albo tego CTX co mam teraz bo w sumie to CDromy z CTX są mało popularne ale dobra więc polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Ktos pisal o LG x52, ktory rozsypal plytke w pyl i oczywiscie rozsadzil sam siebie. Mam ASUSA x40 juz 3 lata i czyta wszycho. Nie trzeba nic szybszego. osobiscie mialem podobna sytuacje LG x40 rozwalil mi płytke na czynniki pierwsze. Osobiscie polecam ASUSA i TEAC oczywiscie, broń cie ppanie boże od samsunga, jak dla mnie najwiekszy syf. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 TA LG rozrywa plytki zwlaszcza te tanie :D mialem 5 takich przypadkow ;/ (moj starcraft , diablo 2 expansion ;( ) a tak na dzien dzisiejszy to nie lepiej dolozyc pare grosza i DVD kupic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 moim zdaniem nie na DVD sa tylko filmy i wydaje mi sie ze ten format nigdy sie nie upowszechni w komputerach (lub dopiero za kilka lat) lepiej chyba kupic tanszy ale solidny CD (polecalbym Asusa 52x) niz jakies najtansze lub jedno z tanszych DVD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 na DVD sa tylko filmy i wydaje mi sie ze ten format nigdy sie nie upowszechni w komputerach (lub dopiero za kilka lat)co ty bredzisz ja np. czesto wypalam plytki dvd, a niektore czasopisma dodaja juz dvdki zamiast cdromow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 jedno jest pewne napewno nie LG i samsung!!!!!!!!!!!!! Syf jakich malo!!!! Mam LGka 52x i gdyby nie spawara to chyba bym zakfitl strasznie dlugi czas dostepu chuyowa korekcja bledow pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 polecam soniaka 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 a ja miec samsung x40 juz troszke ma bo 5 latek ale czyta plytki i nie byl nigdy czyszczony ale szczerze nie polecam go jak juz to asus albo liteon albo teac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...