mystery Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam. Mam mały problem z formatowaniem za pomocą stylów css. Mam sobie taką oto strukturkę <div id="mainsite"> <div id="left"> [jakis tekst...] </div> <div id="center"> <div id="maincontent">{if $tplContentFile}{include file="$modulePath/$tplContentFile"}{/if}</div> </div> </div> Chcę, aby przy rozciąganiu się maincontent w dół cały blok mainsite też się rozciągał. Problem w tym, że nie chce. Działa to tylko w IE, ale Opera i Fx nie pokazują tego dobrze. css #mainsite { width: 900px; height: 450px; text-align: left; background: url("mainsitebg.gif") repeat-y left top; }html>body #mainsite {min-height: 450px; height: auto;}#left { width: 170px; float: left; padding: 0 5px; height: 440px;}html>body #left {min-height: 440px; height: auto;}#center { width: 560px; float: left;}#center #maincontent {width: 710px; height: 440px; background-color: #fff; padding: 10px 0 0 10px;}html>body #maincontent {min-height: 440px; height: auto;} Podobny schemat na innym szablonie działa bez błędów. Siedzę już nad tym kilka godzin i błędu nie widzę :mur: . Może ktoś z Was to zauważy :) pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 a firebuga do ff używał? Tam sobie w locie możesz sprawdzić wpływ styli na wygląd i szybko zdiagnozować przyczynę. ps. html>body IE7 już chyba rozumie, jeśli używasz tego jako haka na IE6 (który chyba znika z rynku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Jakos mi sie nie widzą wysokosci wklepane na sztywno i rozciaganie, ale nie chce mi sie tego sprawdzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) a firebuga do ff używał? Tam sobie w locie możesz sprawdzić wpływ styli na wygląd i szybko zdiagnozować przyczynę. ps. html>body IE7 już chyba rozumie, jeśli używasz tego jako haka na IE6 (który chyba znika z rynku) nie używał, bo na codzień używam Opery, a Fx tylko do testowania wyglądu stron (IE zresztą podobnie). spróbuję tego firebuga (tak na marginesie, ciekawe czy jest taki widżet do Operki). Próbowałem w ogóle wywalić html>body oraz atrybuty height, ale ginie wtedy tło divka #mainsite. pozdrawiam m edit problem rozwiązany. wystarczyło przed zamknięciem taga div#mainsite dodać <div style="clear: both;"></div> Edytowane 15 Lipca 2008 przez mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 edit problem rozwiązany. wystarczyło przed zamknięciem taga div#mainsite dodać <div style="clear: both;"></div> Jakbys dopisal do #mainsite: overflow: hidden to tez powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...