rafamalk Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam Posiadam LAptopa HP Compaq Presario C700. Chciałbym dokupić do niego kartę siciową na USB z zewnętrzną, dobrą anteną. W wielu miejscach laptop wykrywa dużo sieci, do których mółgbym się podłączyć, ale czasem sygnał jest słaby. Myślałem o czymś takim: http://allegro.pl/item399703678_karta_siec...ieg_1000m_.html ale czy te 1000m deklarowanych przez sprzedawace sprawdzi się w praktyce? Antene wystawiałbym najczęściej za okno i ściągał sieć spoza domu. Co proponujecie i co możecie powiedzieć o tej antenie? Od razu zaznaczam ,ze nie mam PCMCIA w laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Jeśli to ma być antena "stacjonarna", to chyba lepiej pomyśleć o antenie zewnętrznej, mocowanej na stałe do ściany. A te "1000m" to jest możliwe, ale to taki chwyt, jak "telefony od złotówki"- możliwe do osiągnięcia tylko w konkretnych warunkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamalk Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Jeśli to ma być antena "stacjonarna", to chyba lepiej pomyśleć o antenie zewnętrznej, mocowanej na stałe do ściany. A te "1000m" to jest możliwe, ale to taki chwyt, jak "telefony od złotówki"- możliwe do osiągnięcia tylko w konkretnych warunkach. Nie, nie. To ma być antena mobilna. Domyślam, się, że te 1000m to tylko w konkretnych warunkach, ale liczę na to, że jak teraqz w domu znajduje mi 3 sieci to jak bym wystawił antenę za okno to znalazł by mi 6 sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 1000m? Na tym czyms? Marzenie, chyba ze jest bezposrednia widocznosc z jakims cholernie mocnym nadajnikiem, to moze uda sie jej zauwazyc jego obecnosc... Pic na wode, fotomontaz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...