Skocz do zawartości
rafamalk

Dobra Antena Wifi Do Laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam LAptopa HP Compaq Presario C700. Chciałbym dokupić do niego kartę siciową na USB z zewnętrzną, dobrą anteną. W wielu miejscach laptop wykrywa dużo sieci, do których mółgbym się podłączyć, ale czasem sygnał jest słaby.

Myślałem o czymś takim: http://allegro.pl/item399703678_karta_siec...ieg_1000m_.html ale czy te 1000m deklarowanych przez sprzedawace sprawdzi się w praktyce? Antene wystawiałbym najczęściej za okno i ściągał sieć spoza domu.

Co proponujecie i co możecie powiedzieć o tej antenie?

Od razu zaznaczam ,ze nie mam PCMCIA w laptopie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to ma być antena "stacjonarna", to chyba lepiej pomyśleć o antenie zewnętrznej, mocowanej na stałe do ściany. A te "1000m" to jest możliwe, ale to taki chwyt, jak "telefony od złotówki"- możliwe do osiągnięcia tylko w konkretnych warunkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to ma być antena "stacjonarna", to chyba lepiej pomyśleć o antenie zewnętrznej, mocowanej na stałe do ściany. A te "1000m" to jest możliwe, ale to taki chwyt, jak "telefony od złotówki"- możliwe do osiągnięcia tylko w konkretnych warunkach.

Nie, nie. To ma być antena mobilna. Domyślam, się, że te 1000m to tylko w konkretnych warunkach, ale liczę na to, że jak teraqz w domu znajduje mi 3 sieci to jak bym wystawił antenę za okno to znalazł by mi 6 sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi