dagber Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Mam problem z wyborem monitora, oto moje typy: IIYAMA HM903DT - Vision Master Pro 454 około 1800zł Samsung SyncMaster SM 959NF około 1500zł Jest spora różnica w cenie i niewiem czy warto dopłacać do iiyamy, a może macie jakieś inne typy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 iiyama 454 super! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Kumpel ostatnio kupił 19" Flatrona. Ładny obraz, rozdziałka 1600x1200, i jest bardzo dużyyy 8O . Zapłacił za niego 1300zł. Sądzę, że możesz rozważyć kupno LG'ka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 bawilem sie iiyama moniek suuper 1900costam i obraz niezly elegancke kolorki jeszcze takiego na bajerce monitora to nie widzialem i short tube :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 iiyame polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 IIyama HM903DT A mnie udało się kupić za 1680zł,polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 ale lepiej jej nie kupuj na necie bo jedna jest super a inna krzywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 ale przeciez ten shajsung tesh niczego sobie a jakby nie bylo o 4 stowki tanszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 kup LG 900P ja mam go i w połączeniu z radkiem to poprostu Rewelacja!!! no i cena bardzo niska. POLECAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 ja radze ci kupic ta ijame monitorek rewelacja !!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Yijama zdecydowanie albo Mitsubishi,zajebiste monitorki dla profesjonalistów :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Mam problem z wyborem monitora, oto moje typy: IIYAMA HM903DT - Vision Master Pro 454 około 1800zł Samsung SyncMaster SM 959NF około 1500zł Jest spora różnica w cenie i niewiem czy warto dopłacać do iiyamy, a może macie jakieś inne typy. Ja mam dyza stycznosc z Samsungami w pracy SM763 MB a w domu SM957DF i nie mozna na nie narzekac samsung moze ma kiepskie dyski i napedy ale monitorki wychodza mu niczego sobie. Ale ogolnie zadzam sie z kolegami masz kase bierz IIYAMA-e masz mniej kasy bierz tego SM. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 W pracy mamy 4 IIamy Vision Master Pro 19 Cali czterysta pięcziesiąt kilka Powiem tak - jest to S.H.I.T jakich mało Co prawda na trinitronie - ale obok postawiłem swój monitor (IBM P96 na trinitronie - 19 Cali) oraz Sony 19 Cali - po prostu te iiamy gowniany obraz mialy ze az strach. Z tego co moge polecic - Sony trinitron 19 Cali, EW CTX na trinitronie 19 Cali IIama poleciala sobie w kulki - leci na opinii (tak jak ECS - wszyscy mowia ze to dno i swiecie w to wierza, nie widzac nowych k7s7a na oczy) - wszyscy mowia ze to musi byc dobry monitor. Ja akurat mialem mozliwosc sprawdzenia (mamy 4 takie monitory) - kazdy z nich jest do bani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Witam! Nie zastanawiaja sie nawet i bierz iiYAME. Pracuje na LG 995 FT, a obok mnie kolega pracuje na LG 900P. W domu mam LG 774. Generalnie jestem zadowolony, ale jak zobaczylem obraz na iiYAMA'ch (kolega z pracy kupil sobie 17 - tke i to nie z najwyzszej polki) to pokrecilem z politowaniem glowa nad LG. Samsunga osobiscie nie kupowalbym, bo w pracy mamy kilka Samsungow i moim zdaniem stoja ciut ponizej LG (jakosc obrazu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubik2003 Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 W pracy mamy 4 IIamy Vision Master Pro 19 Cali czterysta pięcziesiąt kilka Powiem tak - jest to S.H.I.T jakich mało Co prawda na trinitronie - ale obok postawiłem swój monitor (IBM P96 na trinitronie - 19 Cali) oraz Sony 19 Cali - po prostu te iiamy gowniany obraz mialy ze az strach. Z tego co moge polecic - Sony trinitron 19 Cali, EW CTX na trinitronie 19 Cali IIama poleciala sobie w kulki - leci na opinii (tak jak ECS - wszyscy mowia ze to dno i swiecie w to wierza, nie widzac nowych k7s7a na oczy) - wszyscy mowia ze to musi byc dobry monitor. Ja akurat mialem mozliwosc sprawdzenia (mamy 4 takie monitory) - kazdy z nich jest do bani zgadzam sie ta iiyama 454 jest zdecydowanie przereklamowana ma ja mój kumpel-ostrosc pozal sie Boże plamka w rogach 0,27 dla mnie beznadzieja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 jeżeli masz kase - jedyny wybór to SonyG420/Iiyama jakaś lepsza/Eizo FlexScan 5xx tudzież CTX PR-960F(l). Jeżeli masz mniej kasy to pchaj sie jedynie w Flatrona 900P. Samsungi omijaj bo są bardzo niepowtarzalne w przeciwieństwie do LG i w ciemno można kupić kupe, jak masz jeszcze mniej kasy to ctx vl950 - za ta cene (ok 980 pln) nic lepszego nie znajdziesz (kineskop lg aktualnie jest montowany) zarowno cenowo jak i parametrowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Mam Samsunga 959NF i jestem bardzo zadowolony. Jakość obrazu nie pozostawia nic do życzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Nawiązując do CTXów - przerabiałem to jakiś czas temu (kupowałem sobie do domku monitor) i wybór padł na EX 950 F (bo tani był). Polecam CTX Futura 960 F - na trinitronie - obraz "żyleta" - dostaniesz go w cenie IIamy 454 - a obraz ma nieporównywalnie lepszy. To fakt, że IIama może mieć lepszy obraz niż inne monitory. Jakkolwiek świadczy to o tym, że są gorsze 19 niż iiama ;) (myślałem że nie ma) W domku użytkuję CTX EX 950 Flat (nie jest na trinitronie) - kupiłem go za 900 zł, wiem że w sklepach chodzą po 1300 - też jest dobry, aczkolwiek to już nie ta klasa co futura (może podobnie do tej iiamy wypada) CTX VL 950 T - to już bańka jest. co prawda 19 cali - ale obraz wypukły, nie polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 wlasnie sobie przyjechalem do pracy i wpadl mi do glowy pomysl napisania posta na temat monitora 19" ale widze ktos mnie uprzedzil :) no i dobrze :) wlasnie ja tez chce sobie kupic 19" myslalem nad ta Iiyama 19" HM903DT) ale po przeczytaniu komentarzy na http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2616 (nie wiem na ile one sa wiarygodne) to odechialo mi sie jedyny plus co do tej Iiyamy to to ze ma kalibrator sRGB a SONY E-450 go nie ma ! :( no i ta cena Iiyama 1800 a SONY 2100 zl !! pogielo chyba ale cos mi sie wydaje ze to bedzie jedyne sluszne rozwiazanie ten SONY ! :(( kurde ale drogi jak pieron :(( a moze polecicie jakas jeszcze 19'' do pracy Operatora DTP ! najbardziej to mi zalezy na ostrosci ! i na oddaniu kolorow ! (jak by byla czarna to by bylo super :D[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 zulik - do pracy operatora dtp - eizo flexscan ten najlepszy z serii nie pamietam symbolu 530 ? brzydki wizualnie, ale powtarzalność egzemplarzy, wykalibrowanie kolorów, i parametry ma najlepsze. pozniej g420 - nie sugeruj sie ze e450 bedzie lepszy bo nie jest..., i na rowni z nim ctx pr960fl - dluzsza gwarancja w polsce door-to-door. nic innego rownie dobrego nie znajdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Ja osobiście do DTP nie polecę tej iiamy - może i ma 100 Hz przy 1600x1200 - ale obraz jest tak rozmyty, że pożal się Boże Polecę Sony 450 lub ew. CTX Futura 960 - te znam, o innych się nie wypowiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 ciekawe czy wszyscy co tak zachwalaja ten monitor widzieli go chociaz na oczy :P mam ta iiyame 454 i ma kilka wad -dosyc dlugo sie nagrzewa -srednia geometria (ale ja jestem maniakiem, moge siedziec 8 godzin i sie bawic w ustawianie ;) ) - OPQ w najwyzszym trybie to nieporozumienie , nie ma sensu uzywac - w 1152x864 i 100hz przynajmniej u mnie obraz jest ok nie ma rozmycia ale dzisiaj gadalem z kumplem z serwisu i akurat odsylali dwie iiyamy ktore w 1600x1200 przy 100hz rozmywalu obraz i drgania bylo widac :( ogolnie mi sie monitorek bardzo podoba za nic nie zamienil bym go na LG 915/900 itd bo to inna klasa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Takie off-topicowe pytanie :). Na jakich kineskopach są monitorki Eizo :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 mateoosh: trinitron by sony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubik2003 Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Takie off-topicowe pytanie :). Na jakich kineskopach są monitorki Eizo :?: na najbardziej jak to mozliwe wyselekcjonowanych trinitronach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 A moze Philips Briliance P40 czy jak to sie zwie ;] w Komputroniku okolo 1600zl za 19'. Sam jestem zadowolony z mojego CTX na Trinitronie ale jesli mialbym wybierac raz jeszcze to albo Philips taki (tyle ze 17) ew pojsc w ilosc nie w jakosc (nie wielka strtare jakosci ale jednak) i kupic np LG 19 :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 jeżeli masz kase - jedyny wybór to SonyG420/Iiyama jakaś lepsza/Eizo FlexScan 5xx tudzież CTX PR-960F(l). Jeżeli masz mniej kasy to pchaj sie jedynie w Flatrona 900P. Samsungi omijaj bo są bardzo niepowtarzalne w przeciwieństwie do LG i w ciemno można kupić kupe, jak masz jeszcze mniej kasy to ctx vl950 - za ta cene (ok 980 pln) nic lepszego nie znajdziesz (kineskop lg aktualnie jest montowany) zarowno cenowo jak i parametrowo. Właśnie LG .. hmmm Kumpel kupił we wtorek Flatrona 900P - okazało się, że obraz w jednym rogu jest rozmyty !!! Oddał do serwisu - a tam przetestowali w 1024x768 i stwierdzili że jest OK Po namowach serwisant troszkę go podregulował i odesłali gościa do domu ... Kumpel od 3 lat ma LG 795+ i był happy więc kupił kolejne LG ... Teraz jest wqrfiony ... zatem ... LG ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 i wszyscy razem !! LG LG LG :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 EIZO, EIZO, EIZO :P :) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...