TeGeSiak Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam :P Będę użytkował WinXP :] głownie do gier. .Zastanawiam się jakie ramy kupić do nowego zestawu :P 4GB (2x2GB) PC800 CL4 ExtremeEdition czy 2GB (2x1GB) PC1066 CL5 ExtremeEdition ? :P Proszę o poradę <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Podaj lepiej całość kompa. IMO lepiej 2x2GB. 1066 MHz nie daje wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeGeSiak Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Podaj lepiej całość kompa. IMO lepiej 2x2GB. 1066 MHz nie daje wiele. całość... Procesor : Intel Core2Duo E8400 Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum Płyta głowna: Asus P5Q-E Grafika: Asus Radeon HD4870 512MB DDR5 Zasilacz: Corsair 650W Ram: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Bierz 4GB, lepiej mieć więcej ramu niż szybki ram. Ja miałem moje goodramy ustawione jakies 950mhz Cl4, po dodaniu kostki 2gb straciłem duala, kośi są ustawione sporo wolniej i powiem że nie odczułem żadnej róznicy w szybkości programów czy uruchamiana windy. Jedyna różnica to koniec przycinek w grach i photoshopie, czyli tylko +. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) jak xp 32bit to niech kolega pamieta że z 0.7-0.5GB i tak nie skorzysta w konfiguracji 2x2GB... Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 imho lepiej i tak mieć te 4GB, może akurat przerzuci się na viste, to w sumie całkiem fajny system. Mi się udało go wkońcu zainstalować i coraz bardziej się do niego przekonuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeGeSiak Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 akurat nie wgram Visty :] będę pracował i grał na systemie Windows XP 64bit ;) wydajność, według testów, lepsza od x86 ;] + obsługa 4gb ramu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 tak tylko znajdż programy pod tego wina :) ciężko z nimi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...