Krzyblack Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam . Oto mój zestaw do oceny. Procesor : Intel Core 2 Duo E8400 Grafika : Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5 czy Asus Radeon HD4870 512MB ? HDD : 2x Samsung 640GB F1 RAM : Gskill 1066Mhz 2x2 GB Mobo : Asus P5Q Deluxe Łącznie za cały zestaw mogę dać 2500zł Sklepy które preferuję: Sirius.pl , Gral.pl i esc.pl Teraz druga część czyli "Tuning" :wink: Na "zabawki" planuję wydać około 1000zł-1200zł. Przede wszystkim wydajność(odprowadzanie ciepła itd.) i CISZA . Obudowa : Antec Gamer Twelve Hundred Tutaj jestem otwarty na każdą propozycję co do obudowy (max 600zł) Chłodzenie: Procesor: Thermalright Ultra 120 eXtreme Chłodzenie: Grafa: Auras Fridge Pasta IC Diamond 7 Carat Zasilacz Corsair 450W Ewentualnie zabiore zasilacz z aktualnego PC'eta (Antec Neo He 500W) To by było na tyle :wink: Liczę na waszą pomoc i z góry za nią dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Procesor : Intel Core 2 Duo E8400 Grafika : Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5 czy Asus Radeon HD4870 512MB ? HDD : 2x Samsung 640GB F1 RAM : Gskill 1066Mhz 2x2 GB Mobo : Asus P5Q Deluxe Procesor: git. Grafika: Ta, która tańsza. HDD: Potrzebujesz aż 1.28TB? Mobo: Git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyblack Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 HDD: Potrzebujesz aż 1.28TB? 2 Dyski raczej dla stworzenia RAID'a niż dla pojemności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Z podanych GPU, tylko Asus daje 3 lata gwarancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Wydaj mniej na obudowę np kup Antec three Hundred (chyba, że Ci się nie podoba) a weź mocniejszy Zasilacz np. Corsair 650W, jako, że nie wykorzystasz jego mocy będzie on cichy i chłodny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 2 Dyski raczej dla stworzenia RAID'a niż dla pojemności.to może zrobić taniej i kupić 2x320gb f1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyblack Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Z podanych GPU, tylko Asus daje 3 lata gwarancji... Niekoniecznie muszą być tej firmy Wydaj mniej na obudowę np kup Antec three Hundred (chyba, że Ci się nie podoba) a weź mocniejszy Zasilacz np. Corsair 650W, jako, że nie wykorzystasz jego mocy będzie on cichy i chłodny +60zł to nie dużo , więc mogę dołożyć bez rezygnowania z czegokolwiek :) A co do obudowy nie jestem pewien do końca czy akurat wybór padnie na tą. to może zrobić taniej i kupić 2x320gb f1 Zastanowię się nad tym . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Poszukaj ciekawej obudowy do 300-400zł, bo ta jest naprawdę dobra, ale ja jestem jakoś zdania, że za obudowe nie dałbym więcej niż 200zeta, a do 200 można już kupić "przewiewną" budę. Ale jeśli masz kase i inwestujesz to jak napisałem poszukaj czegoś w przedziale do 400zł, IMO więcej nie warto wydawać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o cichą i mocną zasiłkę to może Pentagram CAV-620-A12S, polecam przeczytać recke na pclabie, testują tam zasilacze na dosyć prądożernym zestawie. Według nich to jeden z najcichszych zasilaczy. Ma go też znajomy i zasilacz jest wręcz niesłyszalny, no ale on ma dosyć słabego kompa to zasilacza nie obciąża za bardzo. A napięcia na 12V bardzo stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...