qtch Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 potrzebuje jakiejs nagrzewnicy/chlodnicy, ktora bedzie mogla schlodzic okolo 120W. Nie mam na ten cel zbyt wiele kasy (do 50zl) ani zadnego szrotu w poblizu wiec prosze o pomoc. Kto wie gdzie mozna na ursynowie kupic tanio chlodnica ? albo jak ktos ma tanio do sprzedania to prosze na priv. Zalezy mi na wlocie, wylocie 12mm i zeby byla miedziana i nie skamieniala/skorodowana. z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 nie za duzo wymagan ?? mieszkasz w wawie i nie masz szrotu zadnego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 nie znam zadnego przynajmniej u mnie w okolicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 :lol: :lol: :lol: no coment Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 potrzebuje jakiejs nagrzewnicy/chlodnicy, ktora bedzie mogla schlodzic okolo 120W. Nie mam na ten cel zbyt wiele kasy (do 50zl) ani zadnego szrotu w poblizu wiec prosze o pomoc. Kto wie gdzie mozna na ursynowie kupic tanio chlodnica ? albo jak ktos ma tanio do sprzedania to prosze na priv. Zalezy mi na wlocie, wylocie 12mm i zeby byla miedziana i nie skamieniala/skorodowana. z gory dziekuje za pomoc. to ty pisales do mnie na maile wiecc tu odpowiem - nie odsprzedam nagrzewnicy bo : :arrow: nic nie obiecalem :arrow: juz nie ma w takim dobrym stanie , jak ja mam :arrow: nie mam kasy nawet na zakupienie (30zl) :arrow: z tego co piszesz - to duzo wymagasz - nawet by mi sie nie chcialo ruszyc i doprowadzic do porzadku :arrow: po robociznie cena bylaby wyzsza napewno (chodzi o czyszczenie , szlifowanie na glanc (tak zrobilem ze swoimi) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 spoko, rozumiem, myslalem, ze ktos moze ma do sprzedania, bo nie chce mi sie tluc autobanem na jakis szrot i potem czyscic tego calego syfu, moze ktos ma uzywana w dobrym stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 spoko, rozumiem, myslalem, ze ktos moze ma do sprzedania, bo nie chce mi sie tluc autobanem na jakis szrot i potem czyscic tego calego syfu, moze ktos ma uzywana w dobrym stanie :twisted: no pain no gain m8 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 to jest element rytuału kazdego hardcorowego waterclockera ;] a tak na serio ... ja myslalem , ze w gdyni sa problemy ze szrotami , wy macie ich wiecej niz grzybow po deszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 na wylotach z warszawy to szrotow jak mrowkow a i w samej warszawie sie sporo znajdzie, chyba duzo jest po drugiej stronie wisly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 to jest element rytuału kazdego hardcorowego waterclockera ;] a tak na serio ... ja myslalem , ze w gdyni sa problemy ze szrotami , wy macie ich wiecej niz grzybow po deszczu hehe ja we wrocku znalazlem przynajmniej ze 20 szrotow , a widzac ze wawa jest 2 razy wieksza , wiec spokojnie znajdziesz ze 40 szrotow :lol: tylko nie szukaj gdzies w centrum , tylko na obrzezach - na jakis zadupiach wawy - popros kolege aby cie przewiozl dookola wawy - na 100% cos znajdziecie - lub otworz panorame firm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 qtch - no pain no painting ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 hehe, dzieki za odpowiedzi, chyba znalazlem fajna nagrzewnice, nowa na allegro za 51 zeta z wysylka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 ale leń ile to telefon do raczki i dzwonisz pytasz czy mają i po ile jedziesz i oglądasz jak jest to ok i bierzeszjak nie to następny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 hehe, dzieki za odpowiedzi, chyba znalazlem fajna nagrzewnice, nowa na allegro za 51 zeta z wysylka Daj linka, zobaczymy co to warte :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 to chyba ta http://allegro.pl/show_item.php?item=11954039 czy ja wiem czy taka fajna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 To juz lepiej na gielde samochodowa i tam gdzie z czesciami stoja, przynajmniej mozna pomacac, takie kupowanie kota w worku to bezsens. A fota wyglada wybitnie dziwnie, i nie mam tu na mysli sniegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 To juz lepiej na gielde samochodowa i tam gdzie z czesciami stoja, przynajmniej mozna pomacac, takie kupowanie kota w worku to bezsens. A fota wyglada wybitnie dziwnie, i nie mam tu na mysli sniegu. photoshop ?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Heh.... Rozumiem , ze kolega zdecydowany jest na robienie szrotu ze swoich 4 katow ;/ Nie radze kupowac na allegro od "niepewnych" ... Jesli chlodnica kosztuje 51 zł znaczy to , ze jest tyle warta ... ;/ Ja bym sie bal na twoim miejscu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11955879 nowka sztuka, troche powgniatana, ale bez jakiejkolwiek korozji, czy kamienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Witaj Allegronauto :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Bylem dzisiaj na szrocie ( w"korkuciu" dla ludzi z olsztyna :)), maja tam bardzo duzy wybor nagrzewnic. Moj wybor padl na aluminiowa nagrzewnice o wymiarach 28/18/4 cm z kruccami 12mm. Blaszki ma proste, jest szczelna i w srodku tylko lekko brudna. Blaszki sa das gesto ulozone, a rurki wewnatrz polaczone rownolegle. Kosztowala mnie ona 20 zl, wiec sobie ocen czy nie warto pojechac sobie na szrot i poszukac. Liczac dojazd (5km za miastem) poszukiwania i kupno zajelo mi ok. 45 minut. OT. Powie mi ktos jak wyczyscic wnetrze nagrzewnicy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 czy tak duzo trzeba czyscic :?: poczytaj posty kolegi Polaros to sie dowiesz o ulicy w Wa-wie http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=320...azackiej#320168 i zerknij na fotki jego nagrzewnicy :) i cena = 50zl za takie cacuszko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 ... OT. Powie mi ktos jak wyczyscic wnetrze nagrzewnicy?? bylo kilka razy :!: - plyn do zmywania na tluszcz - ocet spirytusowy, kwasek cytrynowy na kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 no to ładnie wymagający klient jesteś. Ja kupiłem na szrocie całą miedzianą/mosiężną od fiata 125p, cena 15zł. Wczoraj przeszła małą przeróbkę, bo wywaliłem zaworek, a zamiast niego został wlutowany przez znajomego hydraulika kawałek miedzianej rurki - efekt - mniejszy opór. Więc cena ogólnie mnie wyniosła 15zł + 2 browary :D . Pensetą poprostowałem dzisiaj blaszki i jest już wypas. Ludzie! - na szroty marsz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Po sprawdzeniu okazalo sie, ze wnetrze nie wymaga sprzatania, a jedynie trzeba ja lekko z zewnatrz przeczyscic. Finy sa proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDuży Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11955879 nowka sztuka, troche powgniatana, ale bez jakiejkolwiek korozji, czy kamienia. Hey, kupilem od tego goscia taka nagrzewnice - ma tego troche jak widac :) Dalem 46zl, troche pogiete finy ale za to nowka. Spisuje sie IMO OK (mate MEv1,aquael 600l,rurki 10mm + ta nagrzewnica) i mam 42-43 stopnie z diody w procu w load na XP 2300MHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 hmm ja mam takiego probllema malego - mianowicie co moge zrobic z kroccami nagrzewnicy od lady?? sa jakies takie niefajne- widzielm ze nagrzewnica od lady u copperfieldow maja takie fajne zakonczenia :) i dumam jak to zrobic zeby bylo szczelne - ktos pomoze opisze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 hmm ja mam takiego probllema malego - mianowicie co moge zrobic z kroccami nagrzewnicy od lady?? sa jakies takie niefajne- widzielm ze nagrzewnica od lady u copperfieldow maja takie fajne zakonczenia :) i dumam jak to zrobic zeby bylo szczelne - ktos pomoze opisze? Nie wiem jakie są w ładzie kroćce konkretnie, ale ja w swojej kadetówce upitoliłem do dł. ok. 3-4cm. Wycieczka do Ciastoramy - dopasowałem kolako miedziane - z jednej strony szersze (nagrzewnica) z drugiej węższe (na wąż), tak zeby pasowało na styk. Uszczelniłem poxiliną i luzik. Jak chcesz miec taki lux jak na overcooled to lutowanie + malowanko. ("no pain, no painting" - 5 min. z tego polewałem <lol>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 twoj patent chyba latwiejszy :] jakies spostrzezenia przy uszczelnianiu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 twoj patent chyba latwiejszy :] jakies spostrzezenia przy uszczelnianiu?? wybrać kolanko jak najwęższe, zeby trzeba było wcisnąć, a nie by łuźno wchodziło. Obsmarowujsz cieniutką warstwą poxiliny do okoła złączkę nagrzewnicy i wciskasz kolanko. Teraz tylko obklejasz styk kolanko - nagrzewnica i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...