Skocz do zawartości
Gość

Radiator ze srebra

Rekomendowane odpowiedzi

Mam możliwość zrobić sobie (a raczej ktoś mi zrobi) radiator ze srebra, radiator bedzie wyglądał jak ten z V7+ i jak myślicie będzie to na tyle wydajne aby w to inwestować???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przecie to dużo wydajności nie zmieni bo srebro tylko o kilka procent jest epsze od miedzi

miom zdaniem nie warto

chyba że masz za dużo kasy albo robisz to za małe pieniążki to może bedzie ok

p.s ile cię to wyniesie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

silwerado - jest taki cooler ze srebra .. kosztuje ok 300 zł ... wiec w sumie nic nowego.Radze wyfrezowac/wywiercic bloczek ze srebra .. to juz cos ..

Dokladnie on ma tylko plytke z 40g srebra ale wydajnosci to zarabistej niema bo radiator jest z alu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak to srebro nazywa się przemysłowe czy coś takiego (takie pręty srebra) nie wiem czym się różni to od srebra klasycznego :? ale ma to zastosowanie w chromowaniu różnych części (np: zderzaki itp) mój stary (eee to znaczy tatuś :lol:) potrzebuje tego do chromowania fury i może mi załatwić kilka prętów, a radiator (a może blok :twisted:) ma mi zrobić firma metalurgiczna z bydgoszczy FULL Profesjonal. Co do srebra nie wiem gdzie to załatwić i nie znam ceny jak drogo to se podaruje :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam możliwość zrobić sobie (a raczej ktoś mi zrobi) radiator ze srebra, radiator bedzie wyglądał jak ten z V7+ i jak myślicie będzie to na tyle wydajne aby w to inwestować???

Poroniony pomysł. Stosunek jakość cena to chyba na minusie :evil: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli robic cos ze srebra , to raczej :tylko: blok wodny. Nie powinno miec to wielkiego wplywu na wydajnosc . raczej szpan ;] .Proponuje zaglądnac do tablic chemicznych.

Robienie radiatorka tak zlozonego jak v7+ jest poronionym pomyslem.Drogo wyjdzie , zreszta łączenia - najprawdopodobniej lutowane beda dolowac sprawe. Bo chyba nikt ci nie :wyfrezuje: takiego czegos ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak to srebro nazywa się przemysłowe czy coś takiego (takie pręty srebra) nie wiem czym się różni to od srebra klasycznego  :? ale ma to zastosowanie w chromowaniu różnych części (np: zderzaki itp) mój stary (eee to znaczy tatuś :lol:) potrzebuje tego do chromowania fury i może mi załatwić kilka prętów, a radiator (a może blok :twisted:) ma mi zrobić firma metalurgiczna z bydgoszczy FULL Profesjonal. Co do srebra nie wiem gdzie to załatwić i nie znam ceny jak drogo to se podaruje :cry:

do chromowania to sie chromu uzywa jak nazwa wskazuje

te prety nie sa ze srebra

a zamiast srebrnego radiatora to ja bym wolal komputer kupic (moze nie za specjalny,ale na gwarancji ,a caly komp i tak lepiej chodzi od samego radiatora :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze srebrem jest taki problem że ma o kilka procent lepsze przewodnictwo od miedzi: wsp. lambda miedzi wynosi 395,42 a srebra: 418,68. Reasumująć: różnica w temp. CPU będzie z 1 może 3 stopnie :( LEPIEJ założyć WC (nie wspominam ile taki srebrny radiatorek kosztuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi