resorte Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam, następny problem mam taki, że jak ściągne już jakiś plik to potem jak chce go udostępniać to praktycznie nie ma transferu (up). jest na poziomie 1kb/s - 5kb/s. Plik który ściągnąłem i go udostępniam jest bardzo popularny, nawet najbardziej z całej stronki, ma około 400 seedów więc wiele osób go ściąga, to dlaczego u mnie udostępnianie jest tak niskie? ustawienia mam dobre, ustawiam wysyłanie raz na 0 (czyli max), raz na 80 i nic. robiłem speedtestem prędkość łącza i wysyłanie mam 512 kb/s. Wie ktoś o co chodzi? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 400 seedów a ilu leechów/peerów? Jak ściąga 20 osób przy 400 seedach to się nie dziwie, że up masz zerowy :) Poza tym, nie mogłeś napisać w jednym temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resorte Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Nie mogłem bo to już jest inny temat (odnoście czego innego). Teraz ściągnąłem plik któy ma 4 miliony leech i około 32 seed i też nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Sprawdź w konfiguracji, czy nie masz przypadkiem ustawionego limitu na upload, poza tym można pobawić się opcjami DHT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resorte Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 CZYTAJ POST przed napisaniem czegoś, pisałem przecież, że ustawienia mam na maxa czyli 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Jesteś za NATem? Jeśli tak to przekieruj sobie porty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Jesteś za NATem? Jeśli tak to przekieruj sobie porty.Moim zdaniem to wlasnie tego problem dotyczy... po prostu calkowity brak polaczen wychodzacych przez NAT i tyle... Sciagac morzesz za to na ile lacze pozwoli, bo z przychodzacymi problemow nie ma zadnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Ja mam zewnętrzne IP, otwarte porty, wyjątek w firewallu i tysiąc innych bzdetów, a i tak rzadko kiedy mam jakiekolwiek wysyłanie - jeśli już to rzędu 5-10 kB/s :D Na szczęście Bóg ósmego dnia wymyślił fribiki i otwarte wyszukiwarke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...