mefisto21 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Siemka czy można zwiększyć wydajność tej karty poprzez bios mod czy programami do podkręcania ?a da sie zrobic z pamieci GDDR4 bo mam GDDR3? jesli ktos ma jakies informacje na ten temat to niech napisze bo ja szukam na ten temat ale zbytnio nie znajduje tego co potrzeba:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Poczytaj to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 dzieki :) tylko riva w wersji 2.09 mi nie wykrywa sterownikow i nie mam opcji w rivie , sterowniki do swojej karty mam catalyst 8.6 a tak wogole to mam ati hd 2600xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Spróbuj sie pobawić ATI Tray Tools -> bardzo fajny program do kręcenia i nie tylko. Jeśli masz zamiar tylko kręcić to możesz użyć ATI Tool'a (podobny do ATI Tray Tools, ale ma mniej opcji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 spoko pobawie sie nim . A nie ma jakis bios mod do tej karty ? da sie pamiec w niej przyspieszyc czy cos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 heh, z gddr3 nie zrobisz gddr4 bo jest to fizycznie nie możliwe, karte możesz trochę podkręcić, ale cudów się nie spodziewaj, niestety nie kręcą się do niewiadomo ilu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 to ja wykrece ile sie da najwyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mravel Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 to ja wykrece ile sie da najwyzej :) uzywasz tego AMDGPU Clock Tool i krecisz mocno gpu bo co dziwne u mnie np standart to 800, do 860 karta sie kreci, pozniej wiecha i od 900 znow karta sie kreci az do 924MHz Mam ustawione na 920 MHz (chlodzone na WC) - co daje w stosunku do standartu ok 1000pkt w 3d smarku 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 uzywasz tego AMDGPU Clock Tool i krecisz mocno gpu bo co dziwne u mnie np standart to 800, do 860 karta sie kreci, pozniej wiecha i od 900 znow karta sie kreci az do 924MHz Mam ustawione na 920 MHz (chlodzone na WC) - co daje w stosunku do standartu ok 1000pkt w 3d smarku 2006 no ja na gpu moge najwiecej dac 850 a mem kreci sie na 820 a uzywam rivy tylko ona nie wykrywa mi sterownikow i nie mam opcji od sterownikow w rivie , a i jeszcze jedna gdy zainstaluje catalyst 8.7 fix agp to komp mi sie resetuje jak odpale gre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Jak już sobie obczaisz max takty to możesz je na stałę wgrać. Bios zgrywasz i modyfikujesz programem RaBIT a wgrywasz przez ATI Winflash. Wszystko szybko łatwo i spod windy, a potem nie musisz sie użerać z programami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) chyba tak zrobie :) wiem jak chodzi i na jakich obrotach pojdzie , to wiec rabitem biosa przerobie a z pamieciami cyklami da sie cos zrobic ? czy to rysykowne ? albo volty podniesc ?na temat 2600xt jakos nie moge znalesc w sieci :( RaBiT-2.2.1 mam taka wersje i nie rozpoznaje mojego biosu , jest jakis inny program do konfiguracji biosu ? Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez mefisto21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Jest jeszcze coś takiego jak RBE, ale nie wiem czy działa z tymi kartami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...