Skocz do zawartości
xrobcio

Wylaczajacy Sie Explorer.exe Format Nie Pomogl...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wczoraj podczas przegladania stron w firefoxie 3.0.1 wylaczylo mi sie wszystko oprocz firefoxa wiec uruchomilem sam proces exlorer.exe bo pozostale byly wlaczone i przywrocily sie ikonki i reszta rzeczy oprocz kilku ikonek kolo zegara... po chwili firefox sie zamknal wyskoczyl blad... i juz przegladarki nie moglem uruchomic dzial tylko tryb awaryjny przegladarki...

Wiec od dzisiejszego rana zabralem sie za formata... wszystko ladnie pieknie poinstalowane i po jakims czasie znow mi sie zaknal explorer...Gry i aplikacje moge normalnie uzytkowac, ale gdy np chce cos skopiowac to zamykaja mi sie okna z folderami i znika wszystko zostaje sama tapeta... Po dzisiejszej instalacji kompa przeskanowalem nodem i ad-aware i nic nie wykryl system to win xp pro sp3 z najnowszymi aktualizacjami... Do tej pory nie mialem problemow tego typu...

Moja siec chroni router vigor 2900, mam noda, co jakis czas skanuje ad-aware...

Jakies sygestie;>

Dodam tyle ze przegladalem str z recenzjami sprzetu komputerowego jak by kto pytal:)

I ten proces exlorer zamyka sie niezaleznie od innych programow w roznych momentach raz dziala normalnie przez 15 a raz po 3 min sie wylacza...

Zauwazylem ze zawsze po zaladowaniu sie systemu explorer pada i sam sie ponownie wlacza... i jak zaczne wchodzic w jakies katalogi na hdd to najpierw zamykaja sie one i czasem zostaje tylko tapeta..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dopiero jak wszystko zainstalowalem stery potrzebne programy to po jakims czasie tez przy firefoxie sie zaczelo...

Ale zanim zaczal win swirowac to nic nie doinstalowywalem w tym dniu a komp chodzi jakies 14h dziennie... przynajmniej nie pamietam...

Mozna sprawdzic w jakims logu co mu dolega?

Gdy uruchomie Windowsa w Podgladzie zdarzen w panelu sterowania (sugeruja sie godzina uruchomienia PC i godzina z podgladu zdarzen) mam w:

APLIKACJACH:

Typ zdarzenia: Informacje

Źródło zdarzenia: Winlogon

Kategoria zdarzenia: Brak

Identyfikator zdarzenia: 1002

Data: 2008-08-09

Godzina: 01:20:09

Użytkownik: Brak

Komputer: AMD

Opis:

Powłoka systemowa została nagle zatrzymana i uruchomiono Explorer.exe.

SYSTEM:

Źródło zdarzenia: EventLog

Identyfikator zdarzenia: 6006

Godzina: 01:19:03

Opis:

Zatrzymano usługę Dziennik zdarzeń.

nastepnie

Microsoft ® Windows ® 5.01. 2600 Dodatek Service Pack 3 Uniprocessor Free.

nastepnie

Uruchomiono usługę Dziennik zdarzeń.

Źródło zdarzenia: nvatabus

Identyfikator zdarzenia: 2

Godzina: 01:19:27

Opis:

Device identified.

Źródło zdarzenia: nvatabus

Identyfikator zdarzenia: 2

Godzina: 01:19:27

Opis:

Device identified.

Typ zdarzenia: Błąd

Źródło zdarzenia: Service Control Manager

Identyfikator zdarzenia: 7000

Godzina: 01:21:26

Opis:

Nie można uruchomić usługi Usługa bramy warstwy aplikacji z powodu następującego błędu:

Nie można odnaleźć określonego pliku.

Źródło zdarzenia: Service Control Manager

Identyfikator zdarzenia: 7036

Godzina: 01:21:26

Opis:

Usługa Przeglądarka komputera weszła w stan zatrzymania.

Bylo cos tam jeszcze po drodze ale chyba malo wazne skoro wykonano to pomyslnie...

Dodam ze mam wyl. kilka uslug, ale mam je wyl od dawien dawna i zawsze bylo ok, a jak nie bylo to wiedzialem co wyl. i spowrotem dana usluge wl.

Edytowane przez xrobcio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heur.Trojan.Generic i Trojan.Win32.Monderb.era to moj problem...Usunalem NODa i zainstalowalem kaspersky-ego 2009 wykryl je w .../system32 i usunal restart PC i narazie jest OK...

Zastanawia mnie skad one sie wziely w nowym systemie...Czyzby na str typu benchmark, twojepc, frazpc cos moglo byc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi