xrobcio Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam wczoraj podczas przegladania stron w firefoxie 3.0.1 wylaczylo mi sie wszystko oprocz firefoxa wiec uruchomilem sam proces exlorer.exe bo pozostale byly wlaczone i przywrocily sie ikonki i reszta rzeczy oprocz kilku ikonek kolo zegara... po chwili firefox sie zamknal wyskoczyl blad... i juz przegladarki nie moglem uruchomic dzial tylko tryb awaryjny przegladarki... Wiec od dzisiejszego rana zabralem sie za formata... wszystko ladnie pieknie poinstalowane i po jakims czasie znow mi sie zaknal explorer...Gry i aplikacje moge normalnie uzytkowac, ale gdy np chce cos skopiowac to zamykaja mi sie okna z folderami i znika wszystko zostaje sama tapeta... Po dzisiejszej instalacji kompa przeskanowalem nodem i ad-aware i nic nie wykryl system to win xp pro sp3 z najnowszymi aktualizacjami... Do tej pory nie mialem problemow tego typu... Moja siec chroni router vigor 2900, mam noda, co jakis czas skanuje ad-aware... Jakies sygestie;> Dodam tyle ze przegladalem str z recenzjami sprzetu komputerowego jak by kto pytal:) I ten proces exlorer zamyka sie niezaleznie od innych programow w roznych momentach raz dziala normalnie przez 15 a raz po 3 min sie wylacza... Zauwazylem ze zawsze po zaladowaniu sie systemu explorer pada i sam sie ponownie wlacza... i jak zaczne wchodzic w jakies katalogi na hdd to najpierw zamykaja sie one i czasem zostaje tylko tapeta.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Po formacie przed instalacją dodatkowego softu tez sie zamykał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Nie dopiero jak wszystko zainstalowalem stery potrzebne programy to po jakims czasie tez przy firefoxie sie zaczelo... Ale zanim zaczal win swirowac to nic nie doinstalowywalem w tym dniu a komp chodzi jakies 14h dziennie... przynajmniej nie pamietam... Mozna sprawdzic w jakims logu co mu dolega? Gdy uruchomie Windowsa w Podgladzie zdarzen w panelu sterowania (sugeruja sie godzina uruchomienia PC i godzina z podgladu zdarzen) mam w: APLIKACJACH: Typ zdarzenia: Informacje Źródło zdarzenia: Winlogon Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 1002 Data: 2008-08-09 Godzina: 01:20:09 Użytkownik: Brak Komputer: AMD Opis: Powłoka systemowa została nagle zatrzymana i uruchomiono Explorer.exe. SYSTEM: Typ zdarzenia: Informacje Źródło zdarzenia: EventLog Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 6006 Data: 2008-08-09 Godzina: 01:19:03 Użytkownik: Brak Komputer: AMD Opis: Zatrzymano usługę Dziennik zdarzeń. nastepnie Microsoft ® Windows ® 5.01. 2600 Dodatek Service Pack 3 Uniprocessor Free. nastepnie Uruchomiono usługę Dziennik zdarzeń. Typ zdarzenia: Informacje Źródło zdarzenia: nvatabus Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 2 Data: 2008-08-09 Godzina: 01:19:27 Użytkownik: Brak Komputer: AMD Opis: Device identified. Typ zdarzenia: Informacje Źródło zdarzenia: nvatabus Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 2 Data: 2008-08-09 Godzina: 01:19:27 Użytkownik: Brak Komputer: AMD Opis: Device identified. Typ zdarzenia: Błąd Źródło zdarzenia: Service Control Manager Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 7000 Data: 2008-08-09 Godzina: 01:21:26 Użytkownik: Brak Komputer: AMD Opis: Nie można uruchomić usługi Usługa bramy warstwy aplikacji z powodu następującego błędu: Nie można odnaleźć określonego pliku. Typ zdarzenia: Informacje Źródło zdarzenia: Service Control Manager Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 7036 Data: 2008-08-09 Godzina: 01:21:26 Użytkownik: Brak Komputer: AMD Opis: Usługa Przeglądarka komputera weszła w stan zatrzymania. Bylo cos tam jeszcze po drodze ale chyba malo wazne skoro wykonano to pomyslnie... Dodam ze mam wyl. kilka uslug, ale mam je wyl od dawien dawna i zawsze bylo ok, a jak nie bylo to wiedzialem co wyl. i spowrotem dana usluge wl. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez xrobcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Dalo by rade jakos przywrocic oryginalny explorer.exe z np plytki;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Przywrócenie nic nie da, bo raczej wątpliwe, aby cokolwiek go nadpisało. Uruchom system w trybie awaryjnym i zobacz, czy wtedy problem też będzie występował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Heur.Trojan.Generic i Trojan.Win32.Monderb.era to moj problem...Usunalem NODa i zainstalowalem kaspersky-ego 2009 wykryl je w .../system32 i usunal restart PC i narazie jest OK... Zastanawia mnie skad one sie wziely w nowym systemie...Czyzby na str typu benchmark, twojepc, frazpc cos moglo byc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Po instalacji systemu nie wchodź do neta. Instaluj system na odpiętym kablu od neta bo już w trakcie instalacji mogą szkodniki wejść. Najpierw po formacie instaluj SP3, WWDC i antywira i dopiero na net wchodź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Naszczescie xp mam z sp3 ale neta zawsze miaelm podlaczonego przy instalacji... Obiecuje poprawe:) A ten WWDC nie slyszalem o tym jeszcze, potrzebny mi jest jak mam router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Mimo routera i tak wypada użyć - zawsze to dodatkowe zabezpieczenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...