Skocz do zawartości
Gość e7us

Czy Opłaca Sie Kupić Tego Radeona Hd4850 1gb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Poczekaj na testy. Wersja 2GB tego Radka była nieco gorsza od 512MB.

Ale tak sobie myślę, że dostanie kopa w wyższych rozdzielczościach.

Byla gorsza :o czy lepiej kupic HD4850 z 512mb ale jednak moze z czasem troche brakowac pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś pusto na sekcji zasilania na tych fotkach. a Shapphire Toxic nie lepszy? jak juz ale ja bym nie polecal tej grafy to już lepiej 98GTX+ jak chcesz więcej wydać a mieć podobna wydajność:D

i 1024 MB GDDR3 :D uuu DDR3 w 512MB sa przeważnie DDR5 zapewne to wydajność kilka % pociągnie w dół w niższych rozdzielczościach.

Edytowane przez venat0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś pusto na sekcji zasilania na tych fotkach. a Shapphire Toxic nie lepszy? jak juz ale ja bym nie polecal tej grafy to już lepiej 98GTX+ jak chcesz więcej wydać a mieć podobna wydajność:D

i 1024 MB GDDR3 :D uuu DDR3 w 512MB sa przeważnie DDR5 zapewne to wydajność kilka % pociągnie w dół w niższych rozdzielczościach.

DDR5 w 4850 ??? a to coś nowego ;-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie w ogole nie jestem przekonany do kart Ati. Zastanawiam sie nafd 8800GTS albo HD4850 roznice, jedni mowia ze spore jedni ze znikome, jeszcze inni mowia ze po OC ten GTS zjada 4850 i jeszcze jeden plus za GTS temperatura. A OC karty napewno bedzie. Poradzcie cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalny referent. Płaci się za firmę (niestety). Jeżeli naprawdę chcesz 9800GTX+OMGWTF (nie mogłem się powstrzymać ;>), to weź wersję od Galaxy - ma więcej dodatków, a cena ta sama :)

Szkoda jedynie, że to IMO 100 zł wyrzucone w błoto - za 499 zł masz Radeona z 3 letnią gwarancją, dodatkowo z Accelero i wichrem 120mm i cieszysz się 60*C w stresie ;). 8800GT też się potrafi grzać, a jakoś nikt tego nie nadmuchiwał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem 2 karty ATI i nie bylem w ogole z nich zadowolony, dlatego jakos nie przekonuje mnie ten HD4850 :) chyba mnie rozumiesz kupujac cos trzeci raz gdy dwa razy cie zawiodlo. A ta EVGA bede mial u siebie w Toruniu za 549 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę tu robić dysputy nt. co jest dobre i dlaczego jest to nV, ale nowe Radeony to -zupełnie- inna konstrukcja niż poprzedniczki z rodziny 3xxx i 2xxx - weź pod uwagę, że nie połączysz w CF chociażby 4850 i 3850.

dzikidaniel dobrze mówi, piwa mu - 4870 zje tego 9800GTX+ bez zapitki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomykla w 70 sa no tak:P wiem ze 88GTS 512 98GTX to to samo prawie ale 98GTX+ jest w technologi 55nm -> mniejszy pobór W i wieksze mozliwosci OC

55nm od nV nic nie wnosi, pobór prądu jak spada to tylko minimalnie a OC jak wyższe to kilka MHz, nie wiem z czym nv ma problem, bo niby mają więcej kasy niż ATI a jakoś nie potrafią dobrze wykorzystać 55NM, jest prawie identyczne ze starszym procesem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi