Boruteczko Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Może zacznę od tego, że jestem "przeciwnikiem" LCD. Niestety obecnie kupienie dobrego CRT 19" nie jest już niestety możliwe. Choćby Samsung 957MB. Obecnie,chcąc, nie chcąc używam Sansung SyncMaster 755dfx, nie jest to i nie był (z resztą od samego początku) żaden cud. Co gorsza, niedawno monitor ucierpiał w transporcie: widoczne są przebarwienia, rozmycie obrazu, poza tym "daje po oczach". No, a teraz do meritum! Do wydania MAKSYMALNIE 500 euro/1500 złotych. Monitor ma mieć 19" - nie panorama. Gwarancja 0 martwych sub/pikseli, przez możliwie najdłuższy czas. Wierne odwzorowanie kolorów i równomierne rozświetlenie. Możliwie jak najlepsza interpolacja rozdzielczości mniejszych niż natywna. "Brak" smużenia - dość często gram. Pod uwagę brałem EIZO SLIMEDGE S1932(S1931 już nie jest dostępny), ale po przeczytaniu choćby tego http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?...=5625&st=50 i tego http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?...mp;&do=findComment&comment=149882 jakoś powoli tracę zainteresowanie EIZO. Polecano mi NEC MultiSync EA191M - nie mogę jednak nigdzie znaleźć testów - jest tańszy od 1990SX (podobno okropnie smuży), który posiada taką samą matrycę. A Wy, co polecicie? Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Podobny problem też przeciwnik LCD bo input lag i smużenie, żadnych panoram - słusznie. Ostatnio przeglądałem net i było kilka możliwości do wyboru głównie LG, Samsung i Benq. Konkretnie chodziło o modele 1970HR, L1982u, BF940, fp93gx+, X900. Czyli same z najlepszym czasem reakcji dla 19' i brakiem input laga (chociaż chyba w 1970HR jest mały IL). Po obcykaniu ich zdecydowałem że L1982u lub X900. Ostatecznie zamierzam kupić L1982u bo ma zerowy input lag i jest bardzo szybki przy dobrym podświetleniu, kolory i kąty OK jak na TN, wygląd OK. Cena koło 850zł. LG daje 36 miesięcy gwarancji Door2Door i wymianę przy dead pixelach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boruteczko Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Podobny problem też przeciwnik LCD bo input lag i smużenie, żadnych panoram - słusznie. Ostatnio przeglądałem net i było kilka możliwości do wyboru głównie LG, Samsung i Benq. Konkretnie chodziło o modele 1970HR, L1982u, BF940, fp93gx+, X900. Czyli same z najlepszym czasem reakcji dla 19' i brakiem input laga (chociaż chyba w 1970HR jest mały IL). Po obcykaniu ich zdecydowałem że L1982u lub X900. Ostatecznie zamierzam kupić L1982u bo ma zerowy input lag i jest bardzo szybki przy dobrym podświetleniu, kolory i kąty OK jak na TN, wygląd OK. Cena koło 850zł. LG daje 36 miesięcy gwarancji Door2Door i wymianę przy dead pixelach. :oops: Trochę późno sprawdziłem, że mam odpowiedź... Tak, czy inaczej zgodziłbym się na jakiś TN, ale mają one zazwyczaj "jakieś takie przepalone" kolory, a mi zależałoby na wiernym odwzorowaniu barw. L1982u lub X900 - czy już zdecydowałeś się na któryś z tych? Czy masz do czynienia z obróbką grafiki? Wiem, że często wrażenia są subiektywne, ale każda opinia się liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Z NEC 1990SX można uzyskać niezłe rezultaty w grach jeśli ustawi się mapowanie 1:1, rozdzielczość 1280x960, RTC ON i odświeżanie 75 HZ (jest bezbłędnie na DVI - zachowana liniowość ruchu w czasie ... przy 85Hz powstaje nieliniowość) ... nie muszę chyba pisać że do grafiki jest rewelacyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...