Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba chodziło mu o Twoją wypowiedź odnośnie Geniusów i Solo ;)

A ja się znowu wcisnę...bo na Solo 6C w inermaxie powiedzieli: czekać...4m-ce! Midas z allegro znowu chce mi sprzedać zestaw (2 ostatnie ma) za 300zł...aukcja w sobote się kończyła [250zł]...to chyba sobie facet żartuje ;) Więc w zasadzie rozglądam się za alternatywą, żeby kupić nim kasę gdzieś roztrwonię. Solo 1, 2C, 4C, 5C czy G 1250X (135zł, jest oferta na allegro) Stać mnie na solo6C których nie ma :/ 5C droższe, ale da radę, z tym że nie wiadomo czy i one są w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:wink:

A ja się znowu wcisnę...bo na Solo 6C w inermaxie powiedzieli: czekać...4m-ce! Midas z allegro znowu chce mi sprzedać zestaw (2 ostatnie ma) za 300zł...aukcja w sobote się kończyła [250zł]...to chyba sobie facet żartuje ;) Więc w zasadzie rozglądam się za alternatywą, żeby kupić nim kasę gdzieś roztrwonię. Solo 1, 2C, 4C, 5C czy G 1250X (135zł, jest oferta na allegro) Stać mnie na solo6C których nie ma :/ 5C droższe, ale da radę, z tym że nie wiadomo czy i one są w sklepie.

Chyba poza 1250X z Alledrogo w tym momencie nie ma zadnego wyboru :blink: Z tymi cenami serio przesadzaja , ale odzywa sie polska mentalnosc - idzie? To zzynamy na maxa !

Swoja droga , te 4 miesiace to faktycznie zart... Wychodzi na to , ze ich w ogole nie ma tak jak Genkow 2000x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście wolałbym dopłacić niż czekać pare miesięcy ;) Zresztą za swoje szóstki płaciłem 295 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mail od midasa z allegro po tym jak napisałem, że chyba kpi z tą ceną:

"(...)byly one za 250 ale w ciagu neicalego tygodnia sprzedalismy ponad 40 sztuk. Dlatego cena jaka teraz za nie ejst to 300zl." (pisownia oryginalna ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mail od midasa z allegro po tym jak napisałem, że chyba kpi z tą ceną:

"(...)byly one za 250 ale w ciagu neicalego tygodnia sprzedalismy ponad 40 sztuk. Dlatego cena jaka teraz za nie ejst to 300zl." (pisownia oryginalna ;) )

Międzynarodowy gest przyjaźni i pokoju specjalnie dla nich za takie debilne podejście do klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Microlab solo 1 & solo 2 są od teraz w wersji z pilotem :

http://www.microlab.cn/product/speakers/2....RIES/SOLO-1.htm

http://www.microlab.cn/product/speakers/2....RIES/SOLO-2.htm

W solo 2 woofer ma 6.5" tyle co w SOLO-6 .

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może być hicior wśród tańszych głośników, pilot - a nie tylko sterowanie z tyłu jak w poprzednich wersjach Solo1,2, no i chyba lepsze są od Geniusów.

W Azji już powoli rusza sprzedaż http://www.vietlong.asia/1/Loa-vi-tinh-Mic...338_4729.html#1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze względu na to że wszystko schowane jest z tyłu (pokrętła i wejścia) są mniej funkcjonalne od 2000X. W dodatku brak wyjścia słuchawkowego. Ale przyznam że wyglądają lepiej i może są też lepiej ekranowane (gienki są niesamowicie czułe na jakąkolwiek elektronikę w ich pobliżu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam pokrętła do szczęścia nie są potrzebne... Ani wyjście słuchawkowe. Dźwięk jest tym co jest dla mnie najważniejsze :lol2:

Jakby dźwięk był dla Ciebie najważniejszy to byś kupił głośniki za 2000zł:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie każdy ma tyle kasy. Nie jestem melomanem, ale najważniejszy w głośnikach jest dźwięk bo chyba do tego został stworzone, żeby dobrze grały, a nie do tego żeby były wygodne w obsłudze :wink:

ale nadal czekamy na jakieś opinie.. 2000X/3000A/Solo 1C - co zagra najlepiej? W sumie mam pilota i regulację przy moim live! external, no i kontrolę głośności w systemie.

Trochę by mi brakowało przedniego wejścia na jacka, no i może bardziej praktycznego połączenia głośników kablem chinch-chinch, ale jakby microlaby grały lepiej, to czemu by nie zrobić zamiany? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nikt jeszce nie odpowiedział pozwolę sobie podbić temat.

Geniusy 2000X/3000A vs. Microlaby Solo1 [są nadal na Alle, ale teraz za 240...]

PS. Jakiej klasy kartę muzyczną warto do nich kupić? Teraz mam integrę ALC888 i nie wiem czy po upgrade'dzie starczy mi kasy na suchary premium czy będę musiał się kręcić przy śmietnikach pod Biedronką szukając tańszego jedzenia >.>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam dość istotne pytanie do jakiegoś posiadacza.. czy głośniki są bardzo wrażliwe na inny sprzęt elektryczny? znaczy czy wyraźnie słychać trzaski przy zapalaniu światła czy jakieś hałasy od leżącej w pobliżu komórki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi