maSTHa212 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 A co do karty - jeszcze raz powtorze - zamiast czekac na IceQ i inne chlodzenia - kupcie najtansza 4670, zalozcie Accelero S2 za 40 zl i po sprawie :)Taki wlasnie mam zamiar ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 a ja bym chciał referencyjną, taką jaką testowali na silentpcreview Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 I jak sterowniki Catalyst 8.10? Działają z tymi kartami, próbował ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy970 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 I jak sterowniki Catalyst 8.10? Działają z tymi kartami, próbował ktoś? działają bez problemów.teraz zaczynam testować tą karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Czy ktoś wie dlaczego catalisty 8.10 pokazują mi 1024 mb pamięci hypermemory?Przecież ta karta nie korzysta w żadnym przypadku z pamięci systemowej więc ocb, skoro mam 512?Tak pokazuje bo pokazuje, czy jest jakiś powód o którym nie wiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 512mb+512mb na texturowanie z ramu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 http://www.allegro.pl/item460359538_radeon...jtaniej_pc.html karta calkiem fajna ciekawe jak z decybelami przy tym chlodzeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Te nowe catalisty to jakieś lewe są . Zaobserwowałem spory spadek fps względem 8.8 , najbardziej widać różnicę w gridzie gdzie fps spada MASAKRYCZNIE. Wróciłem do 8.8 włączyłem grida znowu cieszę się płynniejszą rozgrywką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 http://www.allegro.pl/item460359538_radeon...jtaniej_pc.html karta calkiem fajna ciekawe jak z decybelami przy tym chlodzeniu ? ....ale tylko cztery złote tańsza niż w Komputroniku.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Za droga w podobnej cenie można mieć coś lepszego od nvidii nie wspominajac nawet o tym , ze 3870 zaczynaja sie od 301 zeta na skapcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Czyli co? Za około 300zl lepiej zdecydować się na 3870? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Czyli co? Za około 300zl lepiej zdecydować się na 3870? Doszedl dzis do mnie 4670 od szafirka. I nie wiem, moze to przyzwyczajenie do pasywnego chlodzenia, ale... czemu to jest takie glosne?! Moze jestem przewrazliwiony, ale masakra jak dla mnie. Accelero wspomniane wyzej to nawet nie opcja do rozwazenia, a MUS!! BTW. Ktos ma ochote na 3870 passive od Sapphire? edit. Notka 1: chlodzenie 4670 = suszarka :( Notka 2: S2 nie wchodzi do SilverStone Grandia gd02 :( Notka 3: trzeba poczekac na firmowego passive'a :( Pytanie: czy 4670 ledwo po wejsciu do systemu moze miec 127 stopni? Bo taka wlasnie temp mi wyskoczyla w CCC :] W dodatku core mial obnizone taktowanie do 300 :/ Jakis zonk Edytowane 22 Października 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 (edytowane) Dziś doszedł do mnie Hisek 4670 , jeszcze nei testowałem ale co mogę powiedzieć to karta naturalnie w idlu bardzo cicha i nie wiele ponad 30 stopni , jednak chyba nie da sie sterowac wiatrakiem , chyba że mam jakieś za stare Ati tools spróbuje odpalić jakiegoś 3dsmarka i zobaczymy co to potrafi POZDRO Edytowane 22 Października 2008 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Weżcie napiszcie jak się wam te wasze radki kręcą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy970 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 (edytowane) Mój Asus idzie 800 mhz gpu i 2300 mhz mem wszystko stabilnie , gpu coś słabo myślałem że poleci trochę wyzej około 850 mhz, ale po przekroczenu 800 mhz po pary chwilach zwis. Szkoda trzeba czekać na moda moze jakiś wyjdzie, albo nowa wersja RBE pozwoli na podbicie napięcia w biosie. Edytowane 22 Października 2008 przez andy970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 (edytowane) Twój idzie jak mój z tymże mój robi 10 więcej na rdzeniu powyżej zwis. . Czy ktoś po przejściu z 8.8 na catalisty 8.10 zauwazył masakryczny spadek wydajności w porównaniu do 8.8 na tych samych ustawieniach ? Szczególnie widać to w gridzie gdzie średni fps spada gdzieś o 30% procent, niepokojące to jest chociaż na 8.8 wszystkie gry , które odpalałem chodzą jak należy i zmuszony byłem powrócić do 8.8 zostawiając sobie catalist control center z 8.10 bo jakiś ładniejszy jest. Edytowane 22 Października 2008 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy970 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 ceny sprzętu idą nieźle w górę ja za swoją kartę Asusa którą kupiłem w zeszłym tygodniu w Arche dałem 262 pln a teraz kosztuje 310 pln niezła przebitka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 ceny sprzętu idą nieźle w górę ja za swoją kartę Asusa którą kupiłem w zeszłym tygodniu w Arche dałem 262 pln a teraz kosztuje 310 pln niezła przebitka.dolar już prawie 3 zł nie ma ci się dziwić , ja na szczęście nie musze kupować w sklepie :wink: mam pytanko bo mam chwile czasu i protestował bym radka tylko czym go można kręcić , bo w Ati CCC jest tylko 800/1050 a to robi bez gadania , mam Ati toolsa 1,6,9 1356 ale on coś ma problemy <_< , jest może coś co podola zadaniu POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 rivatuner najnowsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy970 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) dolar już prawie 3 zł nie ma ci się dziwić , ja na szczęście nie musze kupować w sklepie :wink: mam pytanko bo mam chwile czasu i protestował bym radka tylko czym go można kręcić , bo w Ati CCC jest tylko 800/1050 a to robi bez gadania , mam Ati toolsa 1,6,9 1356 ale on coś ma problemy <_< , jest może coś co podola zadaniu POZDRO a jakie masz catalysty , bo w najnowszych 8.10 gpu można kręcić do 900 mhz a pamięci do 1200 mhz , ja tak mam. Edytowane 23 Października 2008 przez andy970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) a jakie masz catalysty , bo w najnowszych 8.10 gpu można kręcić do 900 mhz a pamięci do 1200 mhz , ja tak mam.hmm no mam 8.10 i jakoś tylko mam do 800 :mur: możne coś trzeba odpalić dodatkowo w panelu w riva tuner to troche głupio sie kreci bo nie sprawdza na bieżąco , na razie tak sobie ustawiłem 813 / 1100 i 3dmark poszedł , ale pewnie da sie więcej http://img204.imageshack.us/my.php?image=13748746ae1.jpg POZDRO Edytowane 23 Października 2008 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy970 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 u mnie to wygląda tak: Snap3.bmp Snap4.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) u mnie to wygląda tak:hmm no faktycznie , to nie wiem czemu u mnie jest mniej musze obadać sprawę na razie trochę sie bawię i podkręcam sam rdzeń w riva i jakoś bez problemów 3dmark poszedł przy rdzeniu 852mhz tylko nie wiem czy faktycznie jest tyle bo pozostałe programy chyba nieco szaleją przy takich liczbach i pokazują zupełnie co innego - no nic zobaczę kiedy mi marka wywali :blink: POZDRO EDYT po szybkich testach doszło do 849 / 1132-( tu jeszcze chyba trochę pójdzie ale nie wiele) najlepsze że karta w ogóle sie nie rozpędziła - nadal bardzo cicha w zasadzie niesłyszalna - a kompa mam znacząco wyciszonego EDYD NR 3 poszło na 855 / 1154 zaraz dam na Hwbota ;) http://www.hwbot.org/result.do?resultId=785637 Edytowane 24 Października 2008 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Doszedl dzis do mnie 4670 od szafirka. I nie wiem, moze to przyzwyczajenie do pasywnego chlodzenia, ale... czemu to jest takie glosne?! Moze jestem przewrazliwiony, ale masakra jak dla mnie. Accelero wspomniane wyzej to nawet nie opcja do rozwazenia, a MUS!! BTW. Ktos ma ochote na 3870 passive od Sapphire? Tak z ciekawosci spytam , ale czemu zmiana z 3870 na 4670 ? Przeciez wedlug testow to albo wychodzi na to samo , albo jest to downgrade karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Tak z ciekawosci spytam , ale czemu zmiana z 3870 na 4670 ? Przeciez wedlug testow to albo wychodzi na to samo , albo jest to downgrade karty. Wychodzi mniej wiecej na to samo, a ssie mniej pradu, nie trzeba podlaczac kolejnego kabelka do zasilacza i zajmuje mniej miejsca w budzie a przy SFF/MC ma to znaczenie. Teoretycznie nie musialbym zmieniac, ale jakos tak wyszlo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Mógłby jakiś dobry człowiek zrobić testy w jakiejś grze lub 3dmarku przy parametrach: 1. gpu - def pamięć - def 2.gpu - +10% pamięć- def 3.gpu - def pamięć - +10% 4.gpu - +10% pamięć - +10% Byłoby wiadomo czy opłaca się katować gpu dużymi częstotliwościami, czy lepiej podkręcić pamięci a gpu tylko troche, żeby się zbytnio nie grzał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radas3x1 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) najwazniejsze pytanie: nie dziala mi audio hdmi no probowalem wszystkimi sposobami na xp i viscie i nic, na xp nie slychac dzwieku a na viscie pokazuje, ze audiohdmi jest niepodlaczone :/ a specjalnie dla tego bajeru zmienilem swoja poprzednia karte graficzna, bo nie usmiecha mi sie ciagnac kilku kabli po domu jak moge prowadzic tylko jeden :/ w xp instaluje ati hdmi audio ze strony realteka i moge sobie ustawic w wyjsciu audio "realtek hdmi out" a gdy instaluje stery ze strony ati nic sie nie pokazuje... no kurde, ratujcie, nawet formata sobie zrobiłem i nic.. gdy podlaczam kabel dostaje takie info Połączenia HDMI™ Jeśli odbiornik DTV jest wyposażony w złącze HDMI (High Definition Multimedia Interface), a karta graficzna ATI Radeon™ jest wyposażona w złącze DVI, można podłączyć odbiornik DTV do komputera. Rodzaje złączy i funkcje karty wideo mogą być różne w zależności od modelu. Informacje dotyczące używanej karty należy sprawdzić w Podręczniku użytkownika, znajdującym się na płycie instalacyjnej. Na kartach graficznych starszych niż karty ATI Radeon z serii 2000 wyjście DVI karty graficznej przesyła tylko sygnał wideo. Aby podłączyć taką kartę graficzną do odbiornika DTV obsługującego standard HDMI, należy użyć przejściówki DVI na HDMI i kabla HDMI, który umożliwi przesyłanie sygnału wideo do odbiornika DTV. Należy również oddzielnie podłączyć wyjście audio komputera do wejścia audio odbiornika DTV obsługującego standard HDMI. Uwaga: Odbiornik DTV może wymagać skonfigurowania odbierania zewnętrznego sygnału audio. Szczegółowe informacje zawiera dokumentacja odbiornika DTV. Wyjście DVI niektórych najnowszych kart graficznych ATI Radeon, np. kart z serii ATI Radeon X2000, oferujących możliwość przetwarzania dźwięku, przesyła zarówno sygnał wideo jak i audio. W przypadku karty graficznej z serii ATI Radeon X2000 do podłączenia odbiornika DTV obsługującego standard HDMI konieczna jest tylko przejściówka DVI na HDMI oraz kabel HDMI. edyt: widocznie koleś zle napisał w aukcji z tym kablem, bo jak teraz widze na innych, to nigdzie nie ma, ze dvi-hdmi przesyla audio ehh bede musial wymienić kabel, moze to przez niego... Edytowane 26 Października 2008 przez radas3x1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 najwazniejsze pytanie: nie dziala mi audio hdmi no probowalem wszystkimi sposobami na xp i viscie i nic, na xp nie slychac dzwieku a na viscie pokazuje, ze audiohdmi jest niepodlaczone :/ a specjalnie dla tego bajeru zmienilem swoja poprzednia karte graficzna, bo nie usmiecha mi sie ciagnac kilku kabli po domu jak moge prowadzic tylko jeden :/ w xp instaluje ati hdmi audio ze strony realteka i moge sobie ustawic w wyjsciu audio "realtek hdmi out" a gdy instaluje stery ze strony ati nic sie nie pokazuje... no kurde, ratujcie, nawet formata sobie zrobiłem i nic.. gdy podlaczam kabel dostaje takie info edyt: widocznie koleś zle napisał w aukcji z tym kablem, bo jak teraz widze na innych, to nigdzie nie ma, ze dvi-hdmi przesyla audio ehh bede musial wymienić kabel, moze to przez niego... to troche lamerska rada ale może akurat o tym zapomniałeś: podłączyłeś kablem wyjście spdif na płycie głównej z wejściem spdif na karcie graficznej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radas3x1 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 to troche lamerska rada ale może akurat o tym zapomniałeś: podłączyłeś kablem wyjście spdif na płycie głównej z wejściem spdif na karcie graficznej ?nie trzeba, a nawet nie ma gdzie podłączyć, karta posiada zintegrowany kontroler dźwięku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 To nie tandetny GF zeby trza bylo wtykac cos gdzies :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...