gwiazdorek88 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Kupiłem 9600GSO od Palita - okropna suszarka :) Okazyjnie zdobyłem Accelero S1 i zastanawiam się jakie wentylatorki na niego kupić. 120? czy może 92? Jeśli chodzi o konkretną firmę to powiem tak - najlepiej jak najtaniej i w miarę cicho. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Tani, w miare cicho - Acutake 120mm - mniejszego nie bierz, mozesz nawet na siłe upchać dwa te wiatraki 120mm, ale chyba sensu nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Wstaw Acutake 120mm na opaski zaciskowe i bedzie gitara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Wstaw Acutake 120mm na opaski zaciskowe i bedzie gitara.Widze ze kazdy ma swoje patenty, ja uzywam gumek recepturek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Z gumkami nigdy nie wiadomo i nie scisna tak mocno jak opaski zaciskowe :) Te wstawilem, zaciagnalem, wentyl ani drgnie i nic tego nie ruszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) gwiazdorek88 - luknij tu jak wygląda 9600 GSO 2x120 Acutake na S1 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...t&p=3056986 I radziłbym raczej mocować wentyle na opaskach niż recepturkach, pewniejsze mocowanie. Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez G.R.E.G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 gwiazdorek88 - luknij tu jak wygląda 9600 GSO 2x120 Acutake na S1 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...t&p=3056986 I radziłbym raczej mocować wentyle na opaskach niż recepturkach, pewniejsze mocowanie. Wielkie dzięki wszystkim :) G.R.E.G - fajna mini recenzja :wink: 2x120mm nawet fajnie wygląda. Jeśli bym już kupował to raczej dwa, bo różnica jest między jednym a dwoma. A takie pytanko jeszcze: Co myślicie o czymś takim ? http://allegro.pl/item421432195_arctic_coo...ro_s1_i_s2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Wymiary wentylatorów 80mm więc troche kiepsko, zastosowanie dwóch 120-ek puszczonych na 5v/7v będzie lepszym wyjściem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Wymiary wentylatorów 80mm więc troche kiepsko, zastosowanie dwóch 120-ek puszczonych na 5v/7v będzie lepszym wyjściem ;] Wiem tylko jest inny problem - Slot PCI :sad: Potrzebuję na sieciówkę i kartę dźwiękowa. Montując szerokie wentylatory zasłonie kolejny slot PCI. Aż taki to złe będzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) I radziłbym raczej mocować wentyle na opaskach niż recepturkach, pewniejsze mocowanie.He? Nie wiem czy wiesz, ale gumki recepturki moga miec rozna grubosc i obwod. A ja bynajmniej nie mialem na mysli takich uzywanych w biurach... :blink: I zapewniam, ze jest to lepsze rozwiazanie od opsek uciskowych, przynajmniej w moim x800gto, gdyz konstrukcja tamtejszego chlodzenia uniemozliwia odpowiednie zacisniecie wentyla opaską. Zas gumka, ktora w przyciwienstwie do opaski wygina sie na boki, sprawdzila sie w tej roli znacznie lepiej :wink: Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Dziś założyłem Accelero S1 bez dodatkowego nawiewu i w stresie 85*C Masakra :) Zmierzyłem wszystko i max mogę upchać 92mm. 120mm nie wejdzie - trzyma mnie karta sieciowa, a nie chcę dla chłodzenie rezygnować z karty dźwiękowej. Więc moje pytanie - upychać na tym chłodzeniu 2x92mm czy zamontować Turbo Module ? Chciałbym jeszcze dziś zamówić. Na chwile obecną wymontowałem suszarkę od Palita i założyłem Pentagram Freezone XC-70Cu. I jeszcze jedno - bez wentylatorka 85*C - jak będzie po założeniu wentylatorka/ów ? :) Liczę na jakieś 50-55*C w stresie, przeliczę się ? Na chłodzeniu od Palita max. 69*C. na niskich obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 55-60 powinno byc max, zalezy ile wykrecisz karte i moim zdaniem jeden 92mm na accelero wystarczy w zupelnosci, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Dziś założyłem Accelero S1 bez dodatkowego nawiewu i w stresie 85*C Masakra :) Zmierzyłem wszystko i max mogę upchać 92mm. 120mm nie wejdzie - trzyma mnie karta sieciowa, a nie chcę dla chłodzenie rezygnować z karty dźwiękowej. Hmm?? Grubosc taka sama wiec gdzie jest blokada? Moze cos mnie mija bo jest popoludnie ale i tak stracisz jeden slot PCI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek88 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Hmm?? Grubosc taka sama wiec gdzie jest blokada? Moze cos mnie mija bo jest popoludnie ale i tak stracisz jeden slot PCI... Między chłodzeniem a sieciówką jest troszkę luzu jeszcze. Jeden slot się traci i zostają mi jeszcze dwa. Wentylator 120mm zakrywa całe chłodzenie, a pomiędzy chłodzenie a sieciówkę nie wsadzę takiego wentylatora, nawet 92mm. Z racji tego, że 92mm jest mniejszy mogę się z nim przesunąć trochę ( w stronę ściany obudowy).Jak sprawdzałem wejdzie na styk tak, żeby nie wystawał poza Accelero S1. Jedyny minus to taki, że gdy będę chciał sieciówkę wyjąć muszę wyjąć kartę graficzną. Turbo Module się zmieści między sieciówkę, bo one są bardzo cienkie. Heh rozumie ktoś coś z tego ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...