radek220 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 witam zamiaruje kupic monitor 22 lub 24 calowy monitor bedzie sluzyl glownie do neta i filmow czasem do gieri tu mam pytanie jesli chodzi o filmy dvdripy o rozdzielczosci od 512 x 288 to filmy o tak malej rozdzielczosci powinny lepiej wygladac na monitorze 22 calowym z powodu mniejsszej rozdzielczosci monitora czy sie myle i roznicy pomiedzy 22 a 24 calami nie zauwaze ? a tu kilka monitorkow ktore wpadly mi w oko Hp w2207h lub w2408h muj faworyt jak na razie Acer g24 malo info o nim poza tym to tylko acer nigdy nie bylem przekonany do tej firmy Samsung SyncMaster 2493HM jak wyzej Gateway fhd2400 czy procesor obrazu DCDi by Faroudja w tm monitoze moze znaczaca wplynac na jakosci wyswietlanego filmu w porownaniu do wyzej wymienionych monitorow ? gdzies czytalem ze firma gateway oficialnie w polsce nie istnieje a wszystkie dostepne monitory tej firmy sprzedawane w polsce to sztuki z wadami fabrycznymi lub ponaprawcze z za oceanu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 DVD Ripy 512 x 288 to kiepsko wyglądają już na 20" 16:10 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Obraz na pewno jest gorszy niż np na CRT TV, ale jeśli na film będziesz oglądał na monitorze 24" z odległości adekwatnej do tej przekątnej to nie będzie źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 24'' mam 22'' i wiem że już to dla mnie mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 apetyt rosnie w miarę jedzenia stety, bądź niestety ;).. kazdy monitor i tak gdy opadnie zajawka wyda się za mały i taki zwykły jak kiedyś 17 cali wiem to po sobie gdy kupiłem 22 cale CRT postawiłem obok 17stki był ogromny a oko nie wiedziało gdzie ise patrzec by ogarniać rozmiar teraz patrzę na niego i wydaje mi sie ze mam 17 cali... szkoda że tak sie robi ze wszystkim ogólnie heheh ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...