shooter Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam, Mam mały problemik. Stworzyłem kod, przekompilowałem go do .class a .class wyeksportowałem w Eclipse do pliku .JAR. W pliku manifest podałem klasę główną i niby wszystko działa, ale gdy odpalę jara dwuklikiem nie dzieje się nic. Program miał pobierać dane, przeliczać i zwracać wyniki - wszystko w konsoli (cmd). Jeśli w konsoli użyję java -jar myJar.jar to wszystko gra i buczy. Poprostu przez dwuklik program odpala się w kosmosie bo nie ma konsoli. Czy ktoś wie jak temu zaradzic? (wiem, ze Swing, GUI może pomóc, ale czy da sie to zrobic bez tego?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Cos typu cmd.exe /k java -jar %1 przy typach plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Możesz bardziej szczegółowo to opisać? Dodałem taką akcję w Typach Plików do typu JAR, ale nic to nie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Jak używasz kreatora eclipsowego, to w czwartym kroku jest takie pole "Select the class of the application entry point", a poniżej masz "Main class" i możesz wybrać klasę z metodą main (czyli metodą startową). Jak to zrobisz to powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 thuGG tak zrobilem - pisalem to w pierwszym poscie. Do wypisu uzywam System.out.print(""); a do pobrania obiektu klasy Scanner z java.util.*; Odpalam jara i nie dzieje sie nic - nie odpala sie konsola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Sprobuj w ten sposób, z poziomu cmd wywołaj {MIEJSCE_ZAINSTALOWANIA_JAVY}\bin\java.exe -jar {SCIEZKA_DO_PLIKU_JAR}\mojprogram.jar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 thuGG tak jak napisales to dziabie, ale ja juz pisalem o tym, ze ten sposób mi dziala - w pierwszym poscie to pisalem. JA chce odpalic plik jar dwuklikiem. I to mi tez dziala tylko mi sie konsola nie wyswietla. To moj kod: public class test { public static void main(String[] args) { System.out.println("PURE PC ROX"); }} Wyeksportuj to proszę do jara w eclipsie podajac oczywiscie Main-Class w manifescie. I sprobuj takiego jara odpalic dwuklikiem. Klikniesz i nie stanie sie nic. Nie otworzy sie konsola. Kto zna rozwiazanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioryg Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 troche stary temat, ale sam mialem taki problem ostatnio i nie szukalem po forkach. Nalezy wyeksportowac plik do runnable jar (np: NAZWA_1.jar), stworzyc plik NAZWA_2.BAT i w tym pliku wpisac: ------------------------- java -jar NAZWA_1.jar -------------------------- i zapisac a nastepnie uruchomic doubleclickiem na NAZWA_2.BAT Do wyrzucania komunikatow w javie uzywalem System.out.println(); i dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...