Skocz do zawartości
Sid

RS232 czyli COM - schemat PILNIE potrzebny!!!

Rekomendowane odpowiedzi

jak bede w domu to poszukam Chipa, zeskanuje i przesle ci wszystko co tam jest na com

Olać chipa, przecież wszystko jest w sieci :):

Opis wyprowadzeń portu szeregowego 9-pin

Opis wyprowadzeń portu szeregowego 25-pin

Kabel null-modem 9-pin - 9-pin

Kabel null-modem 25-pin - 25-pin

Kabel null-modem 9-pin - 25-pin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak bede w domu to poszukam Chipa, zeskanuje i przesle ci wszystko co tam jest na com

Olać chipa, przecież wszystko jest w sieci :):

Opis wyprowadzeń portu szeregowego 9-pin

Opis wyprowadzeń portu szeregowego 25-pin

Kabel null-modem 9-pin - 9-pin

Kabel null-modem 25-pin - 25-pin

Kabel null-modem 9-pin - 25-pin

nie wiesz o co chodzi

w Chipie mam opis gotowej plytki z przekaznikami

a samemu ciezko cos takiego zrobic,wiedzac tylko,ktore piny sa wejsciowe,a ktore wyjsciowe (no chyba ze sie jest elektronikiem,ja jestem mechanikiem,wiec takie pomoce preferuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przekaznikami ?? Po co komu przekazniki ? Jezeli potrzebujesz polaczyc dwa kompy przez RS do 15m to trzeba miec sam kabelek i zrobic polaczenia tak jak napisalem wyzej. Autor postu nie napisal w zasadzie do czego mu "schemat RS 232" Jezeli chodzi o to jaki uklad scalony na plycie realizuje sprzetowo uklad RS 232 to pewnie ciezko znalezc taka informacje. Kiedys w starych PC-tach za RS odpowiedzialny byl "uklad zgodny" z scalakiem 16C550

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przekaznikami ?? Po co komu przekazniki ? Jezeli potrzebujesz polaczyc dwa kompy przez RS do 15m to trzeba miec sam kabelek i zrobic polaczenia tak jak napisalem wyzej. Autor postu  nie napisal w zasadzie do czego mu "schemat RS 232" Jezeli chodzi o to jaki uklad scalony na plycie realizuje sprzetowo uklad RS 232 to pewnie ciezko znalezc taka informacje. Kiedys w starych PC-tach za RS odpowiedzialny byl "uklad zgodny" z scalakiem 16C550

Pozdro

Dexter

no wlasnie z innych zrodel wiem ze autorowi nie chodzi o laczenie dwoch komputerow :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...