Sid Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Śpieszę się bardzo - jak ktoś ma schemat to RS232 to nich go da - chodzi mi o opis złączy (potrzebuje Tx, Rx i GND)!!! Dzięki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Śpieszę się bardzo - jak ktoś ma schemat to RS232 to nich go da - chodzi mi o opis złączy (potrzebuje Tx, Rx i GND)!!! Dzięki! Lookaj tutaj : http://spin.siedziba.pl/hwb/connector/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Laczysz tak: 2-3 3-2 5-5 Wielki mi schemat :) Jezeli oczywiscie chcesz polaczyc dwa kompy lub inne urzadzenie komunikujace sie przez RS Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 jak bede w domu to poszukam Chipa ,zeskanuje i przesle ci wszystko co tam jest na com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 jak bede w domu to poszukam Chipa, zeskanuje i przesle ci wszystko co tam jest na comOlać chipa, przecież wszystko jest w sieci :): Opis wyprowadzeń portu szeregowego 9-pin Opis wyprowadzeń portu szeregowego 25-pin Kabel null-modem 9-pin - 9-pin Kabel null-modem 25-pin - 25-pin Kabel null-modem 9-pin - 25-pin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 jak bede w domu to poszukam Chipa, zeskanuje i przesle ci wszystko co tam jest na comOlać chipa, przecież wszystko jest w sieci :): Opis wyprowadzeń portu szeregowego 9-pin Opis wyprowadzeń portu szeregowego 25-pin Kabel null-modem 9-pin - 9-pin Kabel null-modem 25-pin - 25-pin Kabel null-modem 9-pin - 25-pin nie wiesz o co chodzi w Chipie mam opis gotowej plytki z przekaznikami a samemu ciezko cos takiego zrobic,wiedzac tylko,ktore piny sa wejsciowe,a ktore wyjsciowe (no chyba ze sie jest elektronikiem,ja jestem mechanikiem,wiec takie pomoce preferuje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Z przekaznikami ?? Po co komu przekazniki ? Jezeli potrzebujesz polaczyc dwa kompy przez RS do 15m to trzeba miec sam kabelek i zrobic polaczenia tak jak napisalem wyzej. Autor postu nie napisal w zasadzie do czego mu "schemat RS 232" Jezeli chodzi o to jaki uklad scalony na plycie realizuje sprzetowo uklad RS 232 to pewnie ciezko znalezc taka informacje. Kiedys w starych PC-tach za RS odpowiedzialny byl "uklad zgodny" z scalakiem 16C550 Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Z przekaznikami ?? Po co komu przekazniki ? Jezeli potrzebujesz polaczyc dwa kompy przez RS do 15m to trzeba miec sam kabelek i zrobic polaczenia tak jak napisalem wyzej. Autor postu nie napisal w zasadzie do czego mu "schemat RS 232" Jezeli chodzi o to jaki uklad scalony na plycie realizuje sprzetowo uklad RS 232 to pewnie ciezko znalezc taka informacje. Kiedys w starych PC-tach za RS odpowiedzialny byl "uklad zgodny" z scalakiem 16C550 Pozdro Dexter no wlasnie z innych zrodel wiem ze autorowi nie chodzi o laczenie dwoch komputerow :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 no wlasnie z innych zrodel wiem ze autorowi nie chodzi o laczenie dwoch komputerow :wink: No to szkoda ze autor topic'a nie sprecyzowal swojego pytania bo moze moglbym pomoc w szerszym zakresie. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...