Krajesu Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Witam, wiem ze PODOBNYCH tematow bylo duzo jednak przegladajac ostatnie 10 stron nie znalazlem odpowiedzi na swoje pytanie, a wiec do rzeczy: chce sobie kupic komputer nowy do mojego mieszkania a stary oddac rodzicom, chce sobie kupic komputer do 2600 (generalnie chce poswiecic 2000 na skrzynke i 600 na monitor) oto moje wymagania chcialbym 2x2gb ramu, plyte raczej Asus P5Q Pro dysk okolo 500 gb i nie mam poprostu przekonania do Radeonow... myslalem o 8800 GT procesor... hm to juz wam zostawiam zeby dobrze wspolpracowal z jakims geforcem. Prosze o rady i propozycje, dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Dlaczego nie masz przekonania? Należy brać, co dobre i opłacalne, a nie patrzeć się na markę. Każdy ci tu powie. E5200 P5Q PRO 4850 2x2GB A-Data EE Pentagram CAV 500W Samsung F1 320GB CM Elite Do tego LG W2252TQ-PF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Zestaw na wrzesień: Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 259 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : Asus P5Q Pro - 360 zł RAM : A-Data 2x1GB 1066MHZ Extreme Edition - 159 zł Karta Graficzna : Powercolor Radeon HD4870 512MB - 699 zł Zasilacz: Pentagram Silent Force CAV-500-A12S - 180 zł HDD : Samsung 320GB 16MB Cache F1 - 140 zł Napęd : Pioneer DVR-215 SATA - 85 zł @zzizzy do 2k zł kupi HD4870 jak widać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvith Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) No tak tylko, że kosztem 2GB Ramu. A tak w ogóle to będziesz kręcił? Edytowane 1 Września 2008 przez Elvith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 RAM zawsze można później dokupić, IMO żadem problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajesu Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Hm jednak dalej upieram sie co do GeForce'a ;] mam na oku 8800GT, takze prosilbym o rady w tym kierunkyu, jesli chodzi o monitor to nie moze byc wyzszy niz 46 cm ;p (od biurka do pułki) nie wiem jaki monitor wybrac Edytowane 1 Września 2008 przez Krajesu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajesu Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 A co z obudową ? Jednak dalej upieralbym sie co do GeForce'a 8800GT (badz innego) czy bedzie kompatybilny z plyta glowna i procesorem ? chcialbym monitor nie wyzszy niz 46 cm (od biurka do półki) :P a ten 22 lcd mysle ze jest za duzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 LG W2252TQ-PF ma 43 cm wysokości więc się mieści. I rozbraja mnie Twój upór przy 88gt skoro możesz mieć HD4850 (na upartego nawet 4870). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajesu Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Znaczy 43 cm ma monitor czy wraz z podstawka ? ;P, poprostu nie mam przekonania do Radeonow, opinie ludzi, czesto grzeje sie, (sama nazwa jest bazarkowa ;] ) pozatym nie tylko patrzy sie na osiagi przy wyborze karty, PS. Jaka obudowe polecacie do tego sprzetu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fernando Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 A ile pieniędzy chcesz wydać na obudowę? Takie najbardziej econo są Fever Wizard (90zł) i Sharkoon Rebel 9 (120zł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Znaczy 43 cm ma monitor czy wraz z podstawka ? ;P, poprostu nie mam przekonania do Radeonow, opinie ludzi, czesto grzeje sie, (sama nazwa jest bazarkowa ;] ) pozatym nie tylko patrzy sie na osiagi przy wyborze karty, PS. Jaka obudowe polecacie do tego sprzetu ? buda Sharkoon Rebel 9 Eco , CM Elite 33x i skoro nie chcesz radka , to żeby zrównoważyć wydajność 4850 kup sobie 9800gtx+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajesu Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 ok dzieki, jeszcze jedno pytanie, czy wymieniony przeze mnie zestaw bedzie ze soba kompatybilny ? chodzi mi o to czy nic sobie nie bedzie przeszkadzalo, czy bedzie wydajny, czy kazda czesc da od siebie 100% ? (zeby nie szukac) Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum Płyta Główna : Asus P5Q Pro RAM : A-Data 2x1GB 1066MHZ Extreme Edition Karta Graficzna :ASUS GeForce 8800GT 512MB DDR3 256bit (ewentualnie 9800gtx+ jak kolega doradzil)Zasilacz: Pentagram Silent Force CAV-500-A12S HDD : Samsung 320GB 16MB Cache F1 Napęd : Pioneer DVR-215 SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Mogą się gryźć, ale to raczej w nocy jak będziesz spał :mur: A tak na serio, jeśli koledzy nie mieliby pojęcia o tym co piszą to by ci tutaj nie wypisywali swoich propozycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 kolejny fanboy??? co ci nie pasuje w radkach (bo to ze nazwa jest srednia jak sam napisales to zaden powod) ??? miales kiedys jakiegos z nowszych serii??? pewnie nie no ale jak chcesz slabszego 88gt abo rownie wydajnego ale drozszego 98gtx to prosze bardzo twoj wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajesu Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 wiem ze mnie zlinczujecie, ale mam swoje zdanie co do radeonow, poprostu grzeja sie bardziej, (mimo ze geforce to tez grzejniki) wiem ze 80% z was ma pewnie radeony i dlatego je zachwalacie, niektore gry sa robione pod nvidie, radeon musial wyjsc zeby zrobic jakas konkurerncje dla nvidii zeby nie panowal monopol, to jest moje zdanie. o to moj finalny zestaw Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum Płyta Główna : Asus P5Q Pro RAM : Kingstone 2x1GB 800MHZ dual channel Karta Graficzna :ASUS GeForce 8800GT 512MB DDR3 256bit Zasilacz: Pentagram Silent Force CAV-500-A12S HDD : Samsung 500GB 32MB Napęd : Pioneer DVR-215 SATA Ostatnia moja prosba, moze mi ktos pomoc w wyborze monitora 19' lub 20' (nie panorama) 600-700 zl Pozdrawiam ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 zadne gry ni sa robione pod NV to jest totalna bzdura!!! i uwierz mi (albo poczytaj tematy sprzed paru miesiecy) ze wszyscy polecali GF ale weszla seria HD48xx i jest lepsza od GF to po co placic duzo??? co do temperatury to fan... (cos tam zapomnialem :mur: ) i temperatura spada nic cie to nie kosztuje tylko cos tam w biosie zmienic (temat na tym forum o 4850 tam jest wszystko) ale twoj wybor... jak bys mial kupowac 88GTS to bym sie moze zastanowil ale wybierac miedzy 88gt a hd4850 nie ma co, zwycięzca jest tylko jeden a co do zestawu to to dysk do zmiany na samsung f1 640GB (nie chodzi o pojemosc ale o cisze i szybkosc) reszta ok (no nie liczac tego gf ale to juz twoj wybor) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 @Scyzor - fanfix. Zmień RAM na A-Daty EE. No i proszę Cię - weź Radeona... W KAŻDEJ grze jest szybszy od 8800GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Ludzie zejdzcie z niego, bo sami zachowujecie sie jak fanboye... niektorzy nie chca slyszec o NV, inni o ATI i to ich swiete prawo. Nie chce HD4850? To nie, wazne zeby byl zadowolony z tego co kupi. A porownywalny do HD4850 bedzie chyba wlasnie ten 9800+ Co do monitora to ciezka sprawa, w tej cenie (lub nieco wyzej) jest Samsun 961BF, zobacz czy Ci sie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 nie mam juz sil... my fanboye??? zal... poparz na tematy z przed premiery nowych radkow, w kazdym zestawie GF (a z reszta nie wazne tlumaczylem juz to 1000 razy) i nie czytaj dokladnie wiedzimin bo w finalnym zestawie jest Karta Graficzna :ASUS GeForce 8800GT 512MB DDR3 256bit i chyba nie zaprzeczysz ze hd4850 jest lepsza, zaproponowalismy najlepszy zestaw za ta cene co z nim zrobi to juz jego sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Ludzie zejdzcie z niego, bo sami zachowujecie sie jak fanboye... niektorzy nie chca slyszec o NV, inni o ATI i to ich swiete prawo. Nie chce HD4850? To nie, wazne zeby byl zadowolony z tego co kupi. A porownywalny do HD4850 bedzie chyba wlasnie ten 9800+ Co do monitora to ciezka sprawa, w tej cenie (lub nieco wyzej) jest Samsun 961BF, zobacz czy Ci sie podoba. Nie chodzi o fanboystwo tylko nie rozumiem poco brać karte niemal w jednakowej cenie gorszą wydajnościowo...troche jak samobój ale jeśli ktoś woli mieć mniej fps tylko dla tego że.. ,,lubi,, czy nie wnikam co innego nvidie to wydaje się dziwne ale skoro już brać coś od nvidii to bardziej kartę typu 9800GTX+ żeby się zrównały mniej więcej wydajnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 @scyzor_663 + fredek: Nie mam zamiaru zaprzeczac, sam bym chetnie lyknal hd4850 :) I tez uwazam, ze ta karta w tej cenie jest najlepszym wyborem, tylko po co kogos na sile przekonywac, skoro w 4 postach pisze ze ATI nie wezmie i basta? A tak miedzy Bogiem a prawda, to te karty roznia sie wieloma rzeczami i MOZE byc tak, ze w grach w ktore on bedzie gral, lepiej wypadnie ktorys GF o podobnej cenie. Zeby nie bylo watpliwosci i niejasnosci, IMO HD4850 > GF8800GT/9800GTX+, ale bierz co chcesz i do czego jestes przekonany :) Mnie do NV raczej nikt nie przekona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Ja wszem i wobec polecam Radeony HD4850/4870/4870x2. A jaką mam kartę ? Asus GeForce 8800GS... I co z tego ? Radeony się grzeją ? A może po prostu mogą pracować w wyższej temperaturze ? Przedstaw choć jeden LOGICZNY powód, dla którego lepiej wziąć w tym wypadku GF niż Radeona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Dajcie już spokój , ja , Ty , większość ludzi na tym forum wie że teraz wybiera się tylko radki , ale nie możemy nikogo zmusić aby dokonał wyboru takiego jak my chcemy. Niech sobie kupi to co chce a potem narzeka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...