deos Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Wlasnie mi sie zepsula plyta glowna i przyszla pora na kupienie jakiejs nowej. Potrzebuje szybkiego kompa w aplikacjach, nie grywam. Chcialbym zeby chodzil wmiare szybko pod vista. Mam ramy na ddr2 i nie wiem czy oplaca sie kupowac plyte na ddr3 czy jest duza roznica wydajnosci pomiedzy nimi? Czym taniej tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 ddr3 nieoplacalne... ile masz do wydania i co oczekujesz??? jakie te aplikacje do ktorych potrzebujesz kompa??? AMD ,intel?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deos Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) ddr3 nieoplacalne... ile masz do wydania i co oczekujesz??? jakie te aplikacje do ktorych potrzebujesz kompa??? AMD ,intel??No to jak ddr3 nieoplacalne to potrzebuje kupic tylko plytke z prockiem. W takim razie do wydania mam gdzies 300 zl jak sie bardziej bedzie oplacalo dolozyc troche to tez na to pujde. Wlasciwie nic wymagajacego dobrego kompa nie robie, czasem tylko popracuje w solidworksie, albo autocadzie. Edytowane 2 Września 2008 przez deos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 no to X2 5200+ (chyba 150-160zl) i 150zl na plytke (nie znam sie na nich :rolleyes: ) grafike masz czy integra ma byc??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deos Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 no to X2 5200+ (chyba 150-160zl) i 150zl na plytke (nie znam sie na nich :rolleyes: ) grafike masz czy integra ma byc???jesli jeszcze dziala to mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Foxconn na 690G, mimo wszystko lepiej wziąć Gigabyte 770 bo ma możliwość rozbudowy o nowe procesory potem. Procesor Athlon 5000+ powinien wystarczyć. Możesz znaleźć tanszy sklep oczywiscie ;) esc.pl dla przykladu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deos Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 jeszcze jedna sprawa, mam viste 32bit to pojdzie mi jak kupie PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 5000+ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deos Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Ale beda jakies skutki uboczne spowodowane roznica bitow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Nie, bo są to procesory 32 jak i 64 bitowe, każdy system odpalisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deos Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 umnie na hurtowni zlozyli mi Płyta Asus M2N-MX SE Plus , Procesor AMD Athlon 64 X2 5000+ BOX 65W. Bo foxconna nie maja a gigabajt dla mnie zadrogi. Moze byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Jak dla mnie, to szrot ta mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) to już lepiej gigabajta za 170zł (Gigabyte MA74GM-S2H) albo Gigabyte MA69VM-S2 za ~140 te wszystkie tanie asusy to jakiś szrot :P no ale do zwykłej pracy bez bedzie OK (tylko nowszego procka nie włożysz) ps- heh czy każdemu Asus kojarzy się ze szrotem :P Edytowane 3 Września 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deos Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Nie kminie, czym one sie roznia poza cena? 1.Procesor AMD Athlon 64 X2 5000+ BOX 2.Procesor AMD Athlon 64 X2 5000+ BOX 65W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Możliwe, że rdzeniem (Windsor i Brisbane). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deos Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Możliwe, że rdzeniem (Windsor i Brisbane).Zrobil sie problem bo ta plyta chyba nie ma wejscia na AGP a ja bym sobie podlaczyl mojego radeona 9550 mysle ze bedzie lepszy od tej zintegrowanej karty x1250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 raczej z AGP niczego sensownego nie znajdziesz. a ten 9550 demonem prędkosci też nie jest ;] mobo co podałem za 170zł ma ATI2100 a te za 200zł+ ATI3200 która jest już całkiem przyzwoita i szybsza od tego twojego radka na AGP ;] ew przeczekasz troche na słabszej integrze i kupisz jakąś karte graficzną za ~70zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 JEsli potrzebujesz plyty glownej jako przejsciowki, polecam ASRock 4CoreDualSataII. Posiada wszystko potrzebne do przejscia ze starszej generacji (DDR1, AGP, ATA, procki typu Celeron i P4, socket 775) na obecne standardy (DDR2, PCI-E, SATA II, dual core / core2 duo, quady). Cena: ok. 170zl Co powinienes wiedziec o tej plycie: - posiada pelne AGPx8, ale niepelne (x4) PCI-Express (NIE tak jak podaja na stronach, PCI-E x16!) - slabo sie kreci, mozliwa regulacja jedynie FSB ponizej 300, a regulacja napieciem = VMody i grzebanie w plycie. - posiada po 2 banki pamieci DDR1 i DDR2 (razem 4), ale na raz moze dzialac tylko jeden rodzaj pamieci. Do tego np. pentium E2180 i cisniesz ile sie z niego da na niej. Cena to ok. 190zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 IMO to bez sensu :) A jeszcze dla tak słabej karty .. jest to kompletnie nieopłacalne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 No tak, bardziej sensowne jest wylozyc 1,5k-2k zlotych od razu... ale nie kazdego na to stac. Poza tym jak sam napisal, sprzet nie bedzie katowany a on sam nie grywa namietnie. Czemu wiec bez sensu? Nie slyszalem zeby s775 mial jutro umrzec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) bo "nie katowany" intel będzie słabszy od AMD ;] no i AMD będzie tańszy po tych obniżkach ;] a jak nie gra to spokojnie wystarczy integra ;] na tej swojej karcie AGP tych wodotrysków Visty i tak nie ruszy :) (to rozwiazanie z AsRock-iem też złe nie będzie - o ile będzie u niego w hurtowni ;] ) Edytowane 5 Września 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...