Skocz do zawartości
much4

Macbookair+windows

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Za pomocą Boot Campa zainstalowałam Windowsa na Macu, niestety nie mogę podłączyć monitora tzn. jak mniemam Windows nie widzi portu Micro-DVI, do do którego podłączam przejściówkę /ten oryginalny biały kabelek, dołączany do kompa/. Pytanie brzmi czy są gdzieś jakieś sterowniki /jeśli tak to gdzie/ które rozwiążą problem czy jedynym wyjściem jest kupienie jakiegoś kabla do monitora z USB?

dzięki za pomoc :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydałeś masę siana na Aira, żeby mieć na nim Windows? Gdzie tu logika? ;) To już lepiej było Della za to kupić...

wydałaś*

nie kupiłam Aira tylko go dostałam :) i początkowo próbowałam bez Windowsa ale na dłużą metę było ciężko...

btw

Air jest śliczny i Dell może się schować :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szawel co Ty nie wiesz, że laptop musi być przede wszsytki ładny? ;)

A próbowałaś może ręcznie dodać monitor? Add hardware? Znaleźć sterowniki i takim sposobem to rozwiązać.

Próbowałam na róże sposoby i nic nie działa, kabel USB od monitora to tylko kabel zasilający więc tędy nie da rady. Windows XP nie widzi Micro-DVI z Vistą już ponoć nie ma takich problemów. Możliwe, że są sterowniki do XP ale nie mogę ich znaleźć... :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

much4, posiadanie Mac'a i rezygnacja z Mac OS X jest trochę bez sensu. ;)

Ten system jest jednym z powodów dla których ludzie wybierają Nadgryzione Jabłko.

wiem o tym :-) ale ja nie kupiłam tego komputera ani go nie wybrałam, po prostu go dostałam - prezent :-)

i próbowałam funkcjonować na OSX..., ale na dłuższą metę nie dało rady..., niestety to nie zmienia faktu, że w dalszym ciągu nie mogę podłączyć monitora... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mnie ciekawi dlaczego ludziska podejmują decyzję o przejściu na windę. Rozumiem to gdy decyzja ta podyktowana jest potrzebą używania jakiegoś niekompatybilnego oprogramowania, ale w innym przypadku...? Do mnie ostatnio zgłosiła się do mnie np osoba, która nie potrafi sobie poradzić z samym systemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Za pomocą Boot Campa zainstalowałam Windowsa na Macu, niestety nie mogę podłączyć monitora tzn. jak mniemam Windows nie widzi portu Micro-DVI, do do którego podłączam przejściówkę /ten oryginalny biały kabelek, dołączany do kompa/. Pytanie brzmi czy są gdzieś jakieś sterowniki /jeśli tak to gdzie/ które rozwiążą problem czy jedynym wyjściem jest kupienie jakiegoś kabla do monitora z USB?

dzięki za pomoc :-)

sprowalas wgrac uaktualnienie do BC?

BootCamp 2.1 Updater for Windows XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi