JacekN8 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Mam wielki problem z internetem z multimedia polska. Miałem internet 256kbps i zmieniłem na 1Mb. Problem w tym że płace za 1Mb a wszystkie mierniki, diagnostyka od modemu pokazują że prędkość nie przekracza 230, 240kbps. Umowe na internet przedłużyłem jakiś czas temu (oczywiście zmieniając na 1Mb), wiedziałem że jest coś nie tak, tylko nie miałem czasu reagować. Mało tego Wczoraj przy oglądaniu filmików na youtube rozłączyło mi neta i nie chciało połączyć, więc odłączyłem i podłączyłem modem i... internet nagle zaczął działać jak powinien. Diagnostyka pokazywała nawet do ponad 1000kbps, co za tym idzie ściąganie, strony, filmiki ładowały sie 4, 5 razy szybciej. Ale nie na długo. Wyłączyłem kompa i po ponownym włączeniu dalej jest tak jak było, czyli nie przekracza 230, 240kbps. Prosze o szybką odpowiedź czy to wina modemu, mojego kompa czy dostawcy internetu. Chyba was też by wkurzyło to że płacicie na 1Mb a nie macie nawet połowy tego. Z góry dzięki Edytowane 27 Września 2008 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 http://forum.purepc.pl/Providerzy-f37/Inte...ia-t159264.html Jeszcze raz reset modemu, jak nie działa -> BOK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Resetowałem modem kilka razy. Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 dzwon na infolinie lub idz do BOK, co myslisz ze ktos z forum machnie rozdzka i sie naprawi ? wina providera to i do niego trzeba zglaszac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Właśnie po to napisałem na forum żeby sie dowiedzieć czy to nie jest wina mojego kompa. Na tym forum nie można już spokojnie odpowiedzi uzyskać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Spokojną odpowiedź otrzymałeś w temacie o tym dostawcy. Jeżeli chcesz być 100% pewny, że to nie wina kompa - ściągnij linuxa livecd i tam sprawdzaj prędkości. Ale raczej różnicy nie będzie -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom81 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Hmm nie wiem jaki to dostawca, ale w przypadku neostrady i neti takie cyrki się zdarzają, zadzwoń pewnie ktoś "zapomniał" zwiększyć prędkość bądź coś w tym stylu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...