Skocz do zawartości
dzwonek81

Co Lepiej Matryca 15,4" - 1440x900 (wxga+) Czy Lepiej 1280x800(wxga)?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam stoję przed kupnem Laptopa, 15.4". Zastanwiam sie kt matrycę lepiej wybrać. Osobiście chyba bardziej przemawia do mnie rozdzielczość matrycy WXGA 1280x800, niz druga(kt w mojej ocenie lepiej pasuje do laptopa 17")

Zastosowania komputera to 75 % biurowe rzeczy (office), a potem dopiero filmy i gry - ale nie wiem czy ma ot duże znaczenie ;p

Edytowane przez dzwonek81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam stoję przed kupnem Laptopa, 15.4". Zastanwiam sie kt matrycę lepiej wybrać. Osobiście chyba bardziej przemawia do mnie rozdzielczość matrycy WXGA 1280x800, niz druga(kt w mojej ocenie lepiej pasuje do laptopa 17")

Zastosowania komputera to 75 % biurowe rzeczy (office), a potem dopiero filmy i gry - ale nie wiem czy ma ot duże znaczenie ;p

wieksza rozdzialka to wieksza powierzchnia robocza. resztę sam sobie dopowiedz. a najlepiej idz do sklepu porównaj. jak dla mnie im większa tym lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1680x1050 na 15,4"???? Potłukło was? :D

1280x800 jest optymalna do codziennej, komfortowej pracy. Przy 1440x900 już musisz trzymać bliżej siebie lapka i nie jest już tak idealnie, ale jeszcze w miarę (OSTATECZNIE!) znośnie :P

W każdym razie jak już wczesniej zostało wspomniane, najlepszym (i w sumie jedynym) wyjściem jest zobaczyć lapki z odpowiednimi rozdziałkami w akcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi