99kk Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Witam :wink: A więc chciałbym kupić nową grafę do mojego starego kompa, i nie mam pojęcia co wybrać. Do wydania mam zaledwie 150zł. A oto mój złomek: Proc: AMD Sempron 2500+ Płyta główna: ASRock K8NF6P ( http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K8NF6P-VSTA ) RAM: 650mb (zamierzam dokupic 2x1gb) Do tej pory wystarczała mi ta zintegrowana, ale gdy zobaczyłem jak chodzi mi fifa 09 ... :| Potrzebuję niedrogiej karty (cena do 150 ^^), ale takiej, żeby ta fifa chodziła porządnie :D ... z góry dzięki za odp. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Do 150 zł dostaniesz HD2600PRo , z drugiej strony ten proc będzie ją ostro hamował . Przy takim zegarze jaki ma ( 1,4 Ghz ) będzie nawet hamował 6600GT . Jak z CPU nic nie zrobisz ( OC albo wymiana na szybszy ) to max. co opłaca się kupować to 6600GT . Podaj jaki jeszcze masz zasilacz , ta karta wymaga markowych 300 W . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Myślę że aż tak bardzo nie będzie hamował tego Radka, poza tym w tej cenie dostanie lepszego 8600GT, mój stary sempron 1,6GHz nie hamował jakoś znaczącą Radka HD2600XT, choć po OC na 2,7GHz dostał pewnego kopa, ale nie powiedziałbym żeby to było coś ogromnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99kk Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Myślę że aż tak bardzo nie będzie hamował tego Radka, poza tym w tej cenie dostanie lepszego 8600GT, mój stary sempron 1,6GHz nie hamował jakoś znaczącą Radka HD2600XT, choć po OC na 2,7GHz dostał pewnego kopa, ale nie powiedziałbym żeby to było coś ogromnego. Więc jeśli podkręce tego procka, i kupię to 8600GT, to powinno wystarczyć? (chodzi mi o min. detale oczywiscie) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 tak, powinno wystarczyć, podkręć go tak do 2200MHz i będzie ok, tak karta nie wymaga dużo od procka bo sama nie jest jakaś bardzo mocna (chodź doczekała się już 3 wersji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99kk Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 tak, powinno wystarczyć, podkręć go tak do 2200MHz i będzie ok, tak karta nie wymaga dużo od procka bo sama nie jest jakaś bardzo mocna (chodź doczekała się już 3 wersji). Ok, więc teraz poszukam w jaki sposób go podkrecić ;) Póki co dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Więc jeśli podkręce tego procka, i kupię to 8600GT, to powinno wystarczyć? (chodzi mi o min. detale oczywiscie) icon_wink2.gif Mi FIFA 09 śmiga w rozdzielczości 1024x768 @ max detale, komp jak w podpisie :P Jeśli chodzi o inne gry, to też już w coś można ciekawego pograć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) jeżeli ci nie przeszkadza że sprzęt jest z drugiej ręki, to ja bym poszukał 7900gs juz w miłych cenach można go dostać. powinien być wydajniejszy od 8600gt Edytowane 9 Października 2008 przez capone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...