Skocz do zawartości
RCrack

Dokument Potwierdzający Kradzież Dowodu.

Rekomendowane odpowiedzi

E-e. Jak ktos ukradl to najpierw lecisz na komende, oni pieprza sie w papierach i daja jakiestam zaswiadczenie. Pozniej do urzedu miasta z zaswiadczeniem o zameldowaniu, inny dok ze zdjeciem, zdjecia i idziesz wyrabiac nowy DO.

Dlatego wszyscy omijaja ta droge i ida torem "zagubiony" a nie "skradziony"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego wszyscy omijaja ta droge i ida torem "zagubiony" a nie "skradziony"

... co uważam za poważny błąd, w razie "nieautoryzowanego" użycia takiego skradzionego dowodu. Posiadanie kwitu z Policji ORAZ z Urzędu Miasta ma przed sądem raczej większą siłę. Tak mi się wydaje.

Ja zarówno w przypadku kradzieży jak i zgubienia zgłosiłbym i na Policję i do UM. Lepiej dmuchać na zimne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orgia => ja jak zgubilem caly portfel to dostalem zaswiadczenie z UM bez przedstawiania zadnych dokumentow. Ladnie sie umiechnalem do pani, zrobilem maslane oczka i zatrzepotalem rzesami ;)

Pigmej => zagubienie dokumentow zglosilem na komendzie to dyzurny tylko wzial moje dane i liste dokumentow, ktore byly w portfelu i juz, nic nie wypisywal, bo to nie kradziez.

Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas jest kluczowym problemem dla czlowieka ktory i tak ma dosyc napiety dzien.

Nie neguje. Ale biorąc pod uwagę ew. konsekwencje jednak bym go wygospodarował. Może niepotrzebnie. Po prostu wolę mieć dwa zamki w drzwiach... Wiesz co mam na myśli? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi