Arden Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Witam, mam pytanie, chciałbym zakupić nowy procesor do mojego kompa. Ogólnikowo: Proc -Intel Celeron 2,26 ghz Grafa -Nvidia Geforce 6600 Gigabyte 256 mb HDD- 160 gb Western Digital ATA Płyta Główna- Asrock P4V88+ Ram - Geil 1GB DDR Zasilacz - Modecom Feel-350ATX No dobra, owy procesor który pragnę zakupić to http://allegro.pl/item458773601_procesor_p...ood_okazja.html lub http://allegro.pl/item459523074_procesor_p...tt_fvat_gw.html No, czy będzie mi się to opłacało i czy będzie skok na wydajności? Ogólnie komp do grania ale nie w najnowsze gry, raczej płynny Counter Strike 1.6 World of Warcraft i DotA (Warcraft III) Proszę o radę i ewentualne zmiany (czy jakieś chłodzenie itp) Bo stwierdziłem, że mój obecny procesor nie wyrabia i pracuje na 80oC mimo dość porządnego chłodzenia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Tyle kasy za zabytek P4. :shock: Ja P4 widuje średnio po 30-40zł. Jak kupisz to P4 to chłodzenie do wymiany. Procesory z rodziny P4 mocno się grzeją. Najpierw pomyśl czym to schłodzić a potem kupuj. Te procki mają do 100W TDP, a więc albo bardzo mocne chłodzenie powietrzne albo kibel do montowania jeśli chcesz to kręcić. Jeśli chodzi o wydajność to przyrost zauważalny będzie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Jeśli zakupi Prescott'a, to zapewne chłodzenie lepsze się przyda, natomiast Northwood nie grzeje się tak strasznie. Jeśli chcesz kupić lepszy proc na socket 478, to szukaj jakiegoś taniego Northwooda raczej. Nie kupuj z tych aukcji, które podałeś a szukaj okazyjnej ceny... sporo tego na Allegro zresztą. Ten celeron, który masz to shit i P4 będzie dużo wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Myślałeś nad zmianą platformy? Za 160zł masz PDC którego kulasz na 3ghz i na starcie zabija tego P4. Jak kolega wyżej,wylicytuj coś taniego... Skok wydajności będzie spory ale nieopłacalny... Edytowane 20 Października 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arden Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Owszem, myślałem nad zmianą całego komputera, jednak będzie to możliwe w wakacje, natomiast przez ten rok pomęcze się na tym sockecie, a myśle, że na razie nic więcej mi nie potrzeba. Poza tym, dzięki za wszystkie rady które mi udzieliliście, przemyśle wszystko jeszcze raz, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...