uszek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Mam Durona 700 i Geforce 2MX taktowany (176 na 166 chyba) i jest taki problem jak to podkrecic zeby szło szybko i nie wydac z byt duzo kasy a takze zeby nic nie namieszac i nie popalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Mam Durona 700 i Geforce 2MX taktowany (176 na 166 chyba) i jest taki problem jak to podkrecic zeby szło szybko i nie wydac z byt duzo kasy a takze zeby nic nie namieszac i nie popalic No to chyba kolega nie na te co trzeba forum trafil :D. Niestety zawsze istnieje ryzyko, ze cos pojdzie nie tak i ... Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Dokladnie... nie ryzykujesz to nie masz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Duron powinien pójść na ok. 900 Mhz, a ten geforce ze 175/166 na 200/195 przy raiatorkach na pamięciąch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Dureń powinien pójść na fsb 124 lub 133 na mnożniku x9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Mój duronek 700 poszedł na 890 zwiększyłem fsb z 100@127 i do tego torhce napięcie podwyższyłem chybca o 0,05 V :-) Niestety po zmienie grafy musiałem zejść do FSB 110 :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 no z prockiem to sa dwie mozliwosci,albo malowanie mastkow L1 w celu odblokowania mnoznika, albo L6 i ustawienie konkretnej wartosci mnoznika (w twoim przypadku innej niz 7,0). Natomiast jesli chodzi o grafe,to sprawa przedstawia sie nastepujaco: Do podkręcania urzywaj rivatunera, powerstripa (ewentualnie innego- jest ich wiele) lub z poziomu sterowników- jeśli masz aktywną zakładkę overclocking. Zacznij od rdzenia- podkręć o 5MHz i "zastosuj". Powtórz tą czynność 4 razy, ruchom ponownie kompa i zapuść 3DMarka. Jeżeli przejdzie- OK, można podkręcać dalej. Jeżeli wisi- obniż częstotliwość o 5MHz- i zapuść go ponownie. Ogólnie schemat jest taki: +5MHZ x4, ponowne uruchomienie kompa i 3dMark. Trochę to czasochłonne ale masz wtedy pewność, że niczego nie spalisz- zresztą beż vmoda BARDZO trudno uszkodzić kartę podkręcaniem. Jak już osiągniesz maxymalny i stabilny zegar dla rdzenia zabieraj się za pamięci. Tu schemat jest taki: +5MHz x6, ponowne uruchomienie kompa i 3dMark. Jak zobaczysz artefakty- zmniejsz o 5MHz i ponownie 3DMark. Pamiętaj żebyś za każdym razem zatwierdzał zmiany- np. apply changes at startup, albo podobne. Kilka uwag: Musisz być absolutnie pewien, że CPU jest 100% stabilny- najlepiej na czas kręcenia karty przywrócić mu default- podkręcając kartę i zaliczając zwisy w 3DMarku musisz być pewien, że zwisy powoduje karta, a nie procek. Objawy "przekręcenia" rdzenia to zwisy kompa. Objawy "przekręcenia" pamięci to atrefakty i inne śmieci na ekranie. Z własnego doświadczenia wiem, że jak w 3DMarku przejdziesz drugą scenę ze smokiem to przejdziesz całego 3DMarka- przy przekręconym rdzeniu 3DMark wywala się na tej właśnie scenie. Opisana tu metoda- to moja metoda- nie ma co krytykować- każdy ma swoją, wypróbowaną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Natomiast jesli chodzi o grafe,to sprawa przedstawia sie nastepujaco: Do podkręcania urzywaj rivatunera, powerstripa (ewentualnie innego- jest ich wiele) lub z poziomu sterowników- jeśli masz aktywną zakładkę overclocking. Zacznij od rdzenia- podkręć o 5MHz i "zastosuj". Powtórz tą czynność 4 razy, ruchom ponownie kompa i zapuść 3DMarka. Jeżeli przejdzie- OK, można podkręcać dalej. Jeżeli wisi- obniż częstotliwość o 5MHz- i zapuść go ponownie. Ogólnie schemat jest taki: +5MHZ x4, ponowne uruchomienie kompa i 3dMark. Trochę to czasochłonne ale masz wtedy pewność, że niczego nie spalisz- zresztą beż vmoda BARDZO trudno uszkodzić kartę podkręcaniem. Jak już osiągniesz maxymalny i stabilny zegar dla rdzenia zabieraj się za pamięci. Tu schemat jest taki: +5MHz x6, ponowne uruchomienie kompa i 3dMark. Jak zobaczysz artefakty- zmniejsz o 5MHz i ponownie 3DMark. Pamiętaj żebyś za każdym razem zatwierdzał zmiany- np. apply changes at startup, albo podobne. Kilka uwag: Musisz być absolutnie pewien, że CPU jest 100% stabilny- najlepiej na czas kręcenia karty przywrócić mu default- podkręcając kartę i zaliczając zwisy w 3DMarku musisz być pewien, że zwisy powoduje karta, a nie procek. Objawy "przekręcenia" rdzenia to zwisy kompa. Objawy "przekręcenia" pamięci to atrefakty i inne śmieci na ekranie. Z własnego doświadczenia wiem, że jak w 3DMarku przejdziesz drugą scenę ze smokiem to przejdziesz całego 3DMarka- przy przekręconym rdzeniu 3DMark wywala się na tej właśnie scenie. Opisana tu metoda- to moja metoda- nie ma co krytykować- każdy ma swoją, wypróbowaną TEJ, MĄDRALA!!! TAKI JESTEŚ SPEC? A MOŻE PODAŁ BYŚ AUTORA TEGO "PORADNIKA"! :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 no tak sorki: jak zaczalem tu zagladac to otzrymalem ta porade od mechl!n i w ten wlasnie sposob bawilem sie kilkunastoma kartami i nigdy zadnej nie zwalialem.Pozwolilem sobie wiec przytoczyc ta porade komus kto jej potzrebuje. PS.Nie wiedzialem ze az tak Cie to zaboli mechl!n.Sorki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 No raczej prawa autorskie. Teksty nie moga byc uzywane bez zgody lub chociaz powolania sie na autora - przynajmniej oficjalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 [....] Opisana tu metoda- to moja metoda Nieladnie kolego kutek :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 TERAZ TO TEZ MOJA METODA<czy dlugo bedzie to jeszcze trwalo,ehhh.Chwila zapomnienia i co,cholera!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...