survive99 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Witam! Złożyłem ostatnio kompa i mam problem. Zainstalowałem Brothers in Arms Hell Highway i pojawiają się jakieś kropki i paski. Co to może być i czym to jest spowodowane? Wygląda to tak jak na załączniku. ZAŁĄCZNIK ( http://img58.imageshack.us/my.php?image=beztytuugt5.png ) Mój komp to: Dual Core E2200 2 Gb ram Gigabyte GA-P31-DS3L GeForce 9500 GT Top 512 mb Edytowane 26 Października 2008 przez survive99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 a zasilacz jaki? a temperatury grafy jakie? najnowsze stery wgrane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Zasilacz to Tracer 400W (wkrótce zostanie wymieniony) W załączniku masz screen z Everesta. Niewiem które to jest temperatura karty. Sterowniki karty graficznej? Tak najnowsze Edytowane 26 Października 2008 przez survive99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 W załączniku masz screen z Everesta. To nie jest screen z Everesta.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Poprawilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Mi to wygląda na zasilacz... Pożycz od kogoś jakąś lepszą zasiłkę i zobacz jak to wygląda na pożyczonym... A tak na marginesie... jakieś duże temp CPU masz... Dobrze pastę nałożyłeś... Edytowane 26 Października 2008 przez Killer85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Pasta jest raczej dobrze nałożona ponieważ kupiłem wersję BOX i chłodzenie było już zamontowane. Może jest to spowodowane tym że mam słaby wentylator w obudowie? Po niedzieli wymienię zasilacz i wentylator. Zastanawiam się jeszcze nad dodatkowym wentylatorem na bocznej części obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Coś ta temperatura za duża jak na idle...zobacz ile będzie w stressie w tym celu ściągasz IntelBurntest i podczas obciążenia zobacz ile procesor ma stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Przetestowałem i everest pokazał tak: rdzeń 1: 68 rdzeń 2: 68 procesor: 65 Tak patrze na tego everesta i nie rozumie czegos :) Procek ma 2.2 GHz a w everescie pokazuje 3000MHz ? Czy to jest jakas inna wartosc? Ja nie podkrecalem procesora. Edytowane 27 Października 2008 przez survive99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4zyl Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Mialem podobny problem w Crysis. Po jakims czasie potrafil sie zwiesic i monitor wygasal. Przyczyne znalazlem w RAM'ie, ktoremu dalem za duze napiecie, po zmniejszczeniu problem zniknal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Ja nie zmienialem napiecia na ramie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Jakiej firmy masz pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Survive zrób screen z CPU-z bo to coś dziwnie wygląda. Temperatury wysokie, a twierdzisz ze nie kręcony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Screen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Kręcony proc i dlatego takie temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Kręcony nie kręcony ale napięcie ~1,325v więc że tak powiem standardowe choć Dual core miały różne vid-y, przeważnie jednak 1,325v. Dziwne że nie podkręcałeś bo z tego co widze to płyta sama sobie dała mnożnik x8 i FSB 375 :| A taktowanie to spada czasem do 2200mhz bo masz zapewne włączone EIST i C1E czyli oszczędzanie energii. Wejdź do biosu płyty i daj load optimized defaults. I wtedy zobacz ile wyniesie taktowanie procesora, w stressie bo wtedy procek wrzuci pełne zegary bo w idle taktowanie pewnie będzie wynosić około 1,4ghz. Edytowane 27 Października 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Bardzo dziwne? Bo ja proca nie krecilem? ;| Plyte kupilem uzywana. Czy to mozliwe ze parametry na niej pozostaly po poprzednim wlascicielu? dlatego proc jest podkrecony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaroo94 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Dokładnie nie jestem specem od kart graficznych ale kiedyś gdzieś czytałem, że jeżeli w grach występują ,,artefakty'' czyli te paski itp. to znaczy, że karta graficzna że tak powiem pracuje na pełnych obrotach i nie wyrabia. Jak nie mam racji to poprawić mnie. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Bardzo dziwne? Bo ja proca nie krecilem? ;| Plyte kupilem uzywana. Czy to mozliwe ze parametry na niej pozostaly po poprzednim wlascicielu? dlatego proc jest podkrecony? No to jeśli poprzedni właściciel nie wyczyścił biosu to raczej normalne że zostały poprzednie ustawienia, tak jak mówie albo zrób Clear CMOS za pomocą zworek albo daj w biosie Load setup defaults. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Zrobilem to w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 No i jest git. Temp. w normie,napięcie też. Standardowe taktowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 i gra smiga ;D dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Nie odkładaj jednak wymiany zasilacza .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 No zasilacz juz zamowilem http://allegro.pl/item464750562_fortron_fs...ss_wroclaw.html Jeszcze jakis wentylator musze kupic. Narazie jeden na tyl obudowy ktory bedzie wyciagal powietrze. Pozniej mysle wywiercic dziury z boku i tam jeszcze cos dolozyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...