n30 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Chciałbym spróbować "naprawić" sobie jedną kostkę pamięci. Na zagranicznym forum czytałem o zamrażaniu pamięci - niektórym osobą pomaga. Chciałbym się dowiedzieć jak dokładnie je zabezpieczyć przed wilgocią. Jedni piszą o smarowaniu wazeliną :lol: Z tego co wiem, ale nie jestem pewien to wazelina przewodzi prąd, a może ciężko być ją zmyć z pamięci. W co ją owinąć? Temperatura mrożenia będzie koło -24 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 W nic nie owijaj. Wsadź do torebki hermetycznej (takiej co się 'spina' u samej góry), wypompuj maksymalną ilośc powietrza z niej i do lodówki. Nie dasz rady zapodać nieco mniej niż -24*C? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Nie da rady mniej niż-24 :D Do czego to doszło :) Może idzie jakoś lodówkę podkręcić?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 w olej wsadz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Pamiątka poszła to lodówki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Tutaj masz trochę jak zamrozić ram aby było dobrze. http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=232373&st=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Przeczytałem cały temat już wcześniej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Ku.. ja o tym nigdy nie słyszałem :-) Ciekawe czy mojego x300se po nieudanym flashu na x550 pobudzi. Idę owijać go w toilet paper :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Co sądzicie o wygrzewaniu pamięci? Na pclabie w tym temacie dość często o tym piszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Dobra, ja do zamrażalnika wsadziłem na noc radeona x300se po nieudanym flashu na x550, odtwarzacz mp3 iboxa którego pamięć nie działa od kiedy miałem go podłączonego podczas instalacji windows xp na kompie z prockiem pentium 2 i baterię od siemens c75 która trzyma bardzo krótko. Rano pierwsze kroki skieruję do lodówki :-) Jak przeprowadzać proces wygrzewania? Co robić? Jakie temperatury? Czym? Jak długo? Co możemy wygrzewać? Edytowane 27 Października 2008 przez SpectatorX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 hyh jak wroce do domu to zamrazalka bedzie pelna sprzetu :lol2: gf3, r9800 i inne do testow, przyznam sie ze nieslyszalem o tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 A jak zadziała to na allegro i poszło - niech sie kto inny martwi. I weź tu kupuj używane graty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 1gb kostka goodram poszła się mrozić ;) Jutro zdam relacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Niestety mój Geil nie odżył, a szkoda. Bałem się trochę o wilgoć, aby sobie jakiś v-modów w banku pamięci nie porobić, ale po wyciągnięciu kostki z zamrażalnika nie odpakowywałem jej z 2h. "Opakowanie" idealnie wchłonęło wilgoć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Ku.. ja o tym nigdy nie słyszałem :-) Ciekawe czy mojego x300se po nieudanym flashu na x550 pobudzi. Idę owijać go w toilet paper :-) Nie wiem co metoda z mrożeniem daje ale bez przesady ....... Radka nie ożywisz !, chyba nie sądzisz aby nagle zawartość bios'a w epromie wróciła od zimna, bez przesady ! nie wierzcie w cuda. Może coś w tym mrożeniu jest ale nie oczekujcie cudów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) Ja też w jakieś cuda przez lodówkę nie wierze. A tak w ogóle na jakiej zasadzie naprawianie przez zimno miało by działać? Edytowane 28 Października 2008 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Ja też w jakieś cuda przez lodówkę nie wieżę. A tak w ogóle na jakiej zasadzie naprawianie przez zimno miało by działać? Moze zmienia sie struktura krzemu ;), ale raczej bym stawial na wplyw niskiej temp. na luty. ps. WIERZE -> slownik ortograficzny by sie przydal. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Moze zmienia sie struktura krzemu ;), ale raczej bym stawial na wplyw niskiej temp. na luty. ps. WIERZE -> slownik ortograficzny by sie przydal. ;) Również obstawiam, że niska temp. może mieć jakiś wpływ na luty, choć tzw. zimne luty które nie łączą w praktyce traktuje się lutownicą a nie zimnem. Moze zmienia sie struktura krzemu ;), ale raczej bym stawial na wplyw niskiej temp. na luty. ps. WIERZE -> slownik ortograficzny by sie przydal. ;) Również obstawiam, że niska temp. może mieć jakiś wpływ na luty, choć tzw. zimne luty które nie łączą w praktyce traktuje się lutownicą a nie zimnem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Ja też w jakieś cuda przez lodówkę nie wierze. A tak w ogóle na jakiej zasadzie naprawianie przez zimno miało by działać?A czemu nie mając nic do stracenia chociaż nie spróbować? Na pclabie kilku osoba udało się ożywić kilka części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Ja tak reanimowałem baterię do Siemensa SL45i, przez jakiś miesiąc na prawdę trzymała dość dobrze, ale potem znowu padla. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...