TwiN Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Witam. Mam pewien problem. Otóz jest następująca sytuacja: musze zmienić system plików z NTFS na FAT32 na jednej partycji bez formatowania jej. Kiedyś słyszałem o jakimś progosie który potrafił to zrobić, niestety nie pamiętam nazwy. Jesli był już jakiś podobny wątek to sory za zakladanie nowego, ale po pierwsze wyszukiwarka pod hasłem "ntfs" i "fat" nic nie znalazła, a pozatym nie mam czasu na głębsze przeszukiwanie forum ze względu na to, ze to nie moj dysk a musze go jutro zwrocic wlascicielowi. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Partition magic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Od której wersji to potrafi?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 no wydaje mi sie, ze 8ka raz konwertowałem to i było ok myle sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Od której wersji to potrafi?? :) Kazda potrafi - chyba ze jakies wykopalisko znajdziesz to moze nie bedzie potrafila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Tak, ale zawsze coś może się wysypać...bez backupa bym tego nie robił. A jak masz jak zrobić backupa, to i tak lepiej przenieść dane, ręcznie zrobić partycje i przenieść z powrotem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 nie przesadzaj partition magic nie sypie sie czesto, ani razu nie stracilem przez niego danych wystarczy robic partycje z głową i z umiarem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 nie przesadzaj partition magic nie sypie sie czesto, ani razu nie stracilem przez niego danych wystarczy robic partycje z głową i z umiarem.... Partition jest OK Raz tylko przez własną głupotę straciłem dane z dysku - przy instalacji PM nie zaznaczyłem tych dosowych programów (nie kazałem instalować) i przy zmianie rozmiarów partycji program podziałał w windach, potem zresetował kompa i qpa .... Ale to wina instalacji PM - musiałem wybrać niestandardową i nie wiem czemu odznaczyłem narzędzia Dosowe (był to PM 6 chiba) od tamtego czasu nic złego PM mi nie wyrządził i uważam że jest to BAAARDZO pomocny program ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Ja również go używam, i uważam, że jest bardzo porządny, jednak ostatnio, jak go używałem w celu wykrojenia kilku giga z e:/ i dodania ich do d:/ (zmieniałem drugi sys s 98 na XP), to nagle w połowie przestał odpowiadać- dysk pracował, ale program zamarzł. Nic poważnego się nie stało, jeden film tylko przepdał- ale niesmak pozostaje, zwłaszcza, że kumpel miał dokładnie to samo. Używam dalej, ale z umiarem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Najlepszy jest Partrition a może zna ktoś coś lepszego? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vallerie Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Puffy, jesteśmy z jednego miasta. Ale do rzeczy - plz o link do programu jw. Jaka jest różnica między NTFS a FAT32, bo zakładałam nowy dusko - formatowałam go i XP zapytał czy taki czy FAT32, serwis kazali na FAT a ja nie wiem co i jak? Chcę dodać miejsca z D: do C: delikatnie i najlepiej bez strat w danych - pomoże mi któryś (np. program) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Hmm wiesz co niedawno przekonwertowalem dysk na NTFS i żałuje.No niby bezpiecznie i ani razu scan disk nie marudzil itp ale jak wolno to chodzi.Mam 256Mb DDR ale w WinXP no to kiepsko wyglada jak robie na kilku programach na raz zreszta zapycha niezle pamiec.Czy jest jakis inny program do zmiany z NTFS na FAT oprócz PARTRITION? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Był bym zapomniał Vallerie pozdrawiam Olsztyniaka :bij: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 :roll: ups Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Takze polece Partition Magic w wersji 8 lub 7. Jesli na partycji masz duzo danych, bedzie to dlugo trwalo. Najlepiej zgraj dane na inna (jak masz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...