Pietia(lania) Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 padl mi moj ctr 19' potrzeebuje na gwalt nowego do czego bedzie uzywany: - obrobka grafiki - filmy zadnych gier czy to panorama czy nie jest mi to w zasadzie obojetne , musi miec dvi ... jakas w miare spora rozdzialke ( przy panoramie min 1440x , przy klasyku 1280x ) jakies propozycje wiem ze za te kase nie znajde raczej nic na ips ale moze cos mi poradzicie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MandraX Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Samsung T190 godny uwagi ma sliczne kolory panorama 1440x900 2ms, 20000:1 dynamic ofkorz. Nieprzecietny wyglad. Filmy ladnie wygladaja. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Poszukac sprawnego CRT. Poważnie! Za grosze kupisz cos fajnego. Bedziesz bardzo zalowal zakupu LCD na matrycy TN. Edytowane 2 Listopada 2008 przez neo2006a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 w tym problem ze nie chce uzywki , bo nie wiadomo w jakim stanie jest trafi-powielacz , a nowego sie juz nie oplaca :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Samsung T190 godny uwagi ma sliczne kolory panorama 1440x900 2ms, 20000:1 dynamic ofkorz. Nieprzecietny wyglad. Filmy ladnie wygladaja. Polecam.Do pracy z grafiką ? Co Ty jaja sobie robisz? w tym problem ze nie chce uzywki , bo nie wiadomo w jakim stanie jest trafi-powielacz , a nowego sie juz nie oplaca :/Do 600 PLN jeśli LCD do grafiki to tylko używka ... czasem można kupić EIZO 17-19" na PVA w tej cenie (ostatnio jakaś firma wyprzedawała za 400 PLN) ps. jak kupisz TN to nie będziesz miał akceptowalnej jednolitości góra-dół ... do tego paleta 6bit/kanał (więc realnie 262,2 tys. barw a nie 16,78 mln. ) Edytowane 2 Listopada 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 powiedz do ilu musiala by wzrosnac kwota zeby kupic cos w miare sensownego ? od razu prosze o model ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 powiedz do ilu musiala by wzrosnac kwota zeby kupic cos w miare sensownego ? od razu prosze o model ... Jeśli chodzi o nowe modele to np. NEC 1990SX kosztuje 1500 PLN (można go nawet kalibrować sprzętowo, ma 12 bit LUT, matryca PVA). W stosunku do możliwości cena nie jest tak wysoka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 http://allegro.pl/item469384053_monitor_21...tron_ideal.html Np. coś takiego, jeśli nie przeszkadzają ci gabaryty, a liczy się jedynie jakość obrazu. LCD w tej cenie to kompletna porażka w szczególności podczas obróbki grafiki. Grafiką zajmuję się półprofesjonalnie, i podobny dylemat miałem. Kwote jaka posiadałem to tez bylo ok 600zł. Wybór padł na tego Della w stanie idealnym, dałem za niego 400zł. Jeśli to ma być koniecznie LCD, to także polecam tego Neca 1990SX, dobra jakość obrazu za rozsądne pieniążki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...