Skocz do zawartości
Pietia(lania)

Kolejny Temat Z Serii Czyli Monit Za 500-600zl

Rekomendowane odpowiedzi

padl mi moj ctr 19'

potrzeebuje na gwalt nowego

do czego bedzie uzywany:

- obrobka grafiki

- filmy

zadnych gier

czy to panorama czy nie jest mi to w zasadzie obojetne ,

musi miec dvi ...

jakas w miare spora rozdzialke ( przy panoramie min 1440x , przy klasyku 1280x )

jakies propozycje

wiem ze za te kase nie znajde raczej nic na ips ale moze cos mi poradzicie :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung T190 godny uwagi ma sliczne kolory panorama 1440x900 2ms, 20000:1 dynamic ofkorz. Nieprzecietny wyglad. Filmy ladnie wygladaja. Polecam.

Do pracy z grafiką ? Co Ty jaja sobie robisz?

w tym problem ze nie chce uzywki , bo nie wiadomo w jakim stanie jest trafi-powielacz , a nowego sie juz nie oplaca :/

Do 600 PLN jeśli LCD do grafiki to tylko używka ... czasem można kupić EIZO 17-19" na PVA w tej cenie (ostatnio jakaś firma wyprzedawała za 400 PLN)

ps. jak kupisz TN to nie będziesz miał akceptowalnej jednolitości góra-dół ... do tego paleta 6bit/kanał (więc realnie 262,2 tys. barw a nie 16,78 mln. )

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz do ilu musiala by wzrosnac kwota zeby kupic cos w miare sensownego ?

od razu prosze o model ...

Jeśli chodzi o nowe modele to np. NEC 1990SX kosztuje 1500 PLN (można go nawet kalibrować sprzętowo, ma 12 bit LUT, matryca PVA).

W stosunku do możliwości cena nie jest tak wysoka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item469384053_monitor_21...tron_ideal.html

Np. coś takiego, jeśli nie przeszkadzają ci gabaryty, a liczy się jedynie jakość obrazu. LCD w tej cenie to kompletna porażka w szczególności podczas obróbki grafiki. Grafiką zajmuję się półprofesjonalnie, i podobny dylemat miałem. Kwote jaka posiadałem to tez bylo ok 600zł. Wybór padł na tego Della w stanie idealnym, dałem za niego 400zł.

Jeśli to ma być koniecznie LCD, to także polecam tego Neca 1990SX, dobra jakość obrazu za rozsądne pieniążki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi