Skocz do zawartości
blackcat

Problem Z Graniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem i właśnie nie wiem z czym.

Podczas grania w CoD 4 i CoD5 albo oglądania filmów, nagle zawiesza mi się komp słychać dźwięk znika ekran i pisze"no signal detected" czasami wyłącza sie dysk twardy.

Nie wiem o co chodzi,bo jak gram w gry o niższych wymaganaich np.CoD 2 albo Europa Universalis komp się nie zawiesza.

Wie może ktoś wczym mógłby tkwić problem?

Procesor Intel Pentium 4

Płyta główna Asrock p4v88

karta graficzna Radeon HD 3650 512mb AGP

Zasilacz Qoltek 400W <----może za słaby?

Z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz problem z kartą graficzną, pewnie się przegrzewa podczas grania. Jeśli jest podkręcona to przywróć ustawienia fabryczne. Otwórz budę i sprawdź czy chłodzenie dobrze działa, wyczyść ją z kurzu. Sprawdź temperatury GPU i ram na grafie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz problem z kartą graficzną, pewnie się przegrzewa podczas grania. Jeśli jest podkręcona to przywróć ustawienia fabryczne. Otwórz budę i sprawdź czy chłodzenie dobrze działa, wyczyść ją z kurzu. Sprawdź temperatury GPU i ram na grafie.

Ale dysk twardy raczej od przegrzania się nie wyłącza co nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po czym wnioskujesz, że się wyłącza ? Uruchomiłeś chkdsk ?

Poprostu już kiedyś miałem problem z zasilaczem i się wyłączał dysk twardy.Słychać taki charakterystyczny dzwięk.

zasilacz 350W może nie wystarczyć bo na opisie karty graficznej jest napisane że min 400W zasilacz jest wymagany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy, tylko nie kup przez przypadek feela - mc ma być.

Qrde ale problem z tymi zasilaczami...3 firmy które które mają podobną nazwe Cooltek Qultek Q-tek:P I tysiące innych w zestawieniu:

Może ktoś mi zaproponuje jakiś solidny zasilacz 400-450W?Wole kupić silniejszy na zapas:)żeby potem znowu co chwile nie miał problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy dobrze radzą, jednak nie uzasadnili swojej rady.

Modecom MC-350 to tak naprawdę Modecom MC-400 ze zmienioną naklejką. Ten zasilacz jest bardzo tani, a spisuje się tak samo dobrze jak wspomniany MC-400, a także jak Chieftec 400W/Amacrox 450W.

Są osoby, które miały na tym zasilaczu podkręconego proca i 8800GTX i nie było najmniejszych problemów.

Tak więc tę zasiłkę będziesz mógł wsadzić nawet do przyszłego kompa, a kilkadziesiąt złotych zaoszczędzisz.

MC-350, nie żadne Feel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi