Gość Firekage Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Witam. Panowie , jest problem. Po bodajze 6 latach zdycha moj 17' CRT Neca. Coraz czesciej wylacza mu sie kineskop , ma przebicia i potrafi kopac ladunkami. Szukam LCD , mam kilka warunkow , ktore musza byc spelnione: - -monitor przede wszystkim do gier , ale ma miec tez dobry obraz , kolory -brak smuzenia , lub takie ktore nie wplywa na granie -katy nie sa az tak wazne , wiem ze od TN nie dostane lepszych przy szybkiej reakcji pod katem gier , ale zas na MVA moge miec tragiczny czas reakcji w grach , zas FP93GP juz nie jest produkowany -kasa? Podajcie propozycje od najtanszych po srednia polke cenowa , odpadaja wynalazki powyzej 1200 , najbardziej optymalna kwota bylobo 850 zl bo w tej cenie jest 943T Szajsunga na PVA , z tym ze ten ma duzy czas reakcji -25ms i boje sie , ze w grach bedzie po prostu slabiuki , zas tn nie znam , wiem ze sa juz nowe generacje ale nie chce pakowac kasy w smietnik. Jesli bedzie dobra tn , tansza , ale w grach dajaca rade z dobrymi kolorami tez moze byc :| Help , pomocy :| Dzieki :| Ps - prosze o nie wyskakiwanie z banalem "bylo , szukaj" Tematy przelecialem do lutego 2008 od obecnego miesiaca , wiele nie wyjasnily, czesci - jak Benqa , juz sie nie robi. Wiekszoc polecanych to pod 22 cale LG , a to mnie nie interesuje. (Crysis nie poleci mi na maxa na GTX+) Edytowane 13 Listopada 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) Panowie , nie zalamujcie mnie. Wszedzie na tym forum padaja teksty o jego superowosci , wyzszosci i profesjonalizmie , a tymczasem widze , ze jak zwykle - tak jak zwykle tutaj - nie ma odpowiedzi na konkretny problem. Bez zartow , na LABIE z ktorego najczesciej smiejecie sie i nazywacie go PCLOLEM dostalem juz kilka propozycji i temat kwitnie , tutaj slownie ZERO. To forum chyba pomaga tylko w wyscigu pod tytulem"kto ma dluzszego i dlaczego jestem lepszym clockerem niz ty..." Jestem wstrzasniety , ale nie zmieszany , porazka. Edytowane 13 Listopada 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 panorama to miniumum 20", a najlepiej 22". tym że musisz się liczyć z kupnej dobrej grafy. Tradycyjne 19" cali polecę samsunga. Nówki chodzą po ~500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) O grafe to ja sie nie boje , nie mam problemu. Nie mam 8600 abym bal sie natywnych nowych LCD :P Ten 1 LG odpada , nie ma dvi , ten drugi jak sprawuje sie? Ma to ktos ? Widzial? Smuzy? Co z kolorami? Samsungi? Boje sie gwarancji Samsunga , maja ponoc tragiczny serwis. Edytowane 13 Listopada 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Jeśli chodzi o MVA, to może znajdziesz jeszcze Belina 1980 S2 na MVA. Podobno czas reakcji jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) Podepne sie. SAMSUNG 20" SM2032BW to dobry wybor? Interesuje mnie tylko 20", 22" do mojego akademika to juz raczej troche za duzo. Jest polecany w zestawach na listopad i tam jego cena to 699zl bo tyle kosztuje na esc ale mozna go juz kupic za niecale 560zl w innyc sklepach, przyznam ze troche tego nie rozumiem. Edytowane 13 Listopada 2008 przez kaykay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Jeśli chodzi o MVA, to może znajdziesz jeszcze Belina 1980 S2 na MVA. Podobno czas reakcji jest ok.Odpada , nie ma na to gwarancji , Maxdata to bankrut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Radze ci kupić min 22cale , wiekszość gier w rozdziałce 1440*900 wygląda ok :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 O grafe to ja sie nie boje , nie mam problemu.To tylko 22" panorama, dobre TN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Radze ci kupić min 22cale , wiekszość gier w rozdziałce 1440*900 wygląda ok :wink: Nie ma problemu z 22 , problem jest nizej : To tylko 22" panorama, dobre TN.Wlasnie , dobra: -ma nie smuzyc -dobre kolory i katy jak na tk ,a przede wszystkim czern abym w Splintera mogl grac...bo mialem iiyame na tn - nie dalo sie w drzwi trafic Od paru dni ostro jade od rana do wieczora i czytam , albo 227 albo 2252 LG ale te maja problem z nierownym podswietlaniem , zas nowy 1994 od LG to multikombo majacy wszystko lacznie z kolorami i podswietlaniem , ale 750 zl za 19...i ponad 1000 za 22. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 To może Gateway FPD 2185W na S-PVA ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Ja bym nie brał Gatewaya - te wszystkie sorty, czy co - i tak powystawówki z marketów z USA. Ja bym wziął albo LG W2252V-PF z HDMI, albo poszukałbym LG M228WD-BZ - kombo jak LG 2294, ale tańsze - mam model M228WA-BZ i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) Dzieki , czekam dalej. Gatewaye odpadaja , to przewaznie szorteks z USa po naprawach. Nie , nie bede ryzykowac. 2252V PF to monitor z HdMI , taniej mam QT PF bez tego , to to samo , ale tego 228WD RZ nie znam :| Poogoglowalem aby sie upewnic co do jednego - tuner DVBT. Nie potrzebuje , tak sie sklada , ze w kompie mam 2 tunery , wiec nie ma sensu doplacac , zas z tunerem widzialem tez 1994 i wyzszy model tego. Czekam na dalsze :) a tymczasem studiuje newega. Edytowane 14 Listopada 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 M228WD-BZ prócz tego, że ma tuner DVBT ma też wejście HDMI, czego nie ma LG W2252TQ-PF, a ma W2252V-PF. Jak masz 2 tunery, to bym wziął LG W2252V-PF z HDMI (na przyszłość) Przy tunerze w monitorze możesz oglądać TV i grać na konsoli bez włączania komputera... No i masz świetny pilot :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 To fakt z tym , ze...piloty mam do tunera , zas nie mam konsoli wiec hdmi nie jest mi w ogole potrzebne. Swoja droga , czy czasem monitory z tunerami nie sa lepsze do gier? Obraz w tunerze musi byc plynny , a wiec i matryce szybsze :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 To fakt z tym , ze...piloty mam do tunera , zas nie mam konsoli wiec hdmi nie jest mi w ogole potrzebne. Swoja droga , czy czasem monitory z tunerami nie sa lepsze do gier? Obraz w tunerze musi byc plynny , a wiec i matryce szybsze :| Nie są lepsze/szybsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamusial Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Przytoczę moją wypowiedź z innego topicu: Kupiłem kilka tygodni temu dwa LG W2252TQ-PF, zresztą po lekturze kilku forów... Obraz, design itd itp spoko. Wady: Paluchy zostają na plastiku... (pikuś) Trochę widać świetlówki przy ciemnych kolorach, ale idzie przeżyć. ALE: Największą wadą, jest to, że jeden (tylko jeden) z monitorów piszczy przy ustawieniu jasności poniżej 100 (drugi nie ma takiej dolegliwości). Jak masz farta to trafisz na nie piszczący Właśnie zamierzam kupić kolejne 3 monitory i znowu, po lekturach forów, pewnie zdecyduję się również na LG, ale na W2284F-PF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Znam ta wypowiedz jak i dziesiatki z newega , gdzie nikt tego nie mial , tak jak i w temacie o 2252 na tym forum , zdazylo sie to 1 osobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluebird Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Znam ta wypowiedz jak i dziesiatki z newega , gdzie nikt tego nie mial , tak jak i w temacie o 2252 na tym forum , zdazylo sie to 1 osobie.Jeśli mówisz o piszczeniu LG W2252TQ-PF to IMO to nie jest pojedyńczy przypadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Tak , zwracam honor , wczytalem sie dokladnie w caly temat na PPC i jescze na kilku innych , ale tez nie kazdy to ma , widocznie maja rozrzut na inwerterach :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Fire, czyżbyś zapomniał o polecanym często na EG (głównie na eg, bo większość for zalewanych jest LG i Samsungami) NECu 225WXM ? :) Co lepsze - niedawno ukazał się jego następca - NEC E221W, który ponoć (wg FXa) oferuje jeszcze lepszy obraz. Kosztuje +/- 850zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) Czytalem recke tego NECa , wiem kim jest FX , ale popatrz na to : http://www.www.xbitlabs.com/articles/monit...2_17.html#sect0 5ms , nie ma dopalacza , podswietlanie nie powala , nadto szybkosc reakcji matrycy wedlug tego testu jest ponizej normy nawet dla tych , ktore nie maja RTC. Bazujac na tej recce , to nie bedzie nadawac sie do gier jak rFactor , czy szybkich FPP. Gdybym byl pewien , ze te nowe E od NECa na non TN nadaja sie do gier... Gralem sporo na FP93GP , wedlug producenta 20ms i problemu nie bylo zadnego w grach :| Edytowane 21 Listopada 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 W czym tkwi problem z piszczeniem w LG? Rozrzut na inwerterach? Na czym polega ta dolegliwość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Temat o 2252 na PurePc. Ma 16 stron , tam jest o nich wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominoko12 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ja polecam benq g2220hda ma fullhd 22" i kupisz go na allegro za 550zł razem z przesyłką. http://allegro.pl/item701667528_monitor_be...80_full_hd.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) Popatrz na to : http://forum.pclab.pl/t431509.html ;) Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...