Skocz do zawartości
LevyKwidzyn

Który Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Na mieście spotkałem sie z takim zestawem:

1555zł:

Procesor: AMD X2 5400 AM2 (2,8Ghz)

Płyta główna: Gigabyte/MSI NF 520 AM2+

Pamięć: 4 GB DDR2 (2x2GB 800)

Dysk twardy: 640 GB Sata

Nagrywarka: DVD-RW Sasmung

Grafika: ATI Radeon HD 3850 512MB DDR3/256bit HDTV, DirectX 10 256 bit HDMI

Obudowa: 400W zasilacz I-BOX Super Fan

Mysz, klaw (we wł. zakresie) (ok 100 zł , Wliczone w cene)

(mało informacji)

1616zł:

A sam złożyłem komplet na esc.pl

Proc: e5200 - 290 zł

Grafika: Palit HD3870 -369zł

RAM: Goodram 2gb (800 cl5) -80zł

Dysk: Seagate 320gb -170zł

Zasilacz: Pentagram PSF 460 - 159 zł

Płyta Gł: EP 31-DS3L - 215 zł

Naped : 85 zł

Obudowa 150 zł

mysz,kl. 100 zł

Ten mój jest do OC ... Ale moze jednak pomoze ktos mi wybrać... I moze doradzić coś lub zmienic

To tego dojdzie monitor ( niewiem jaki.. mam nadzieje ze do 550 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk bym zmienił na Sasmunga F1 320GB, są znowu w sprzedaży i są to dokładnie te same dyski co kiedyś, czyli produkowane na 1 talerzu, bardzo ciche i niezwykle szybkie. Pod każdym względem będzie lepszy od Seagate i WD.

WD były polecane tylko dlatego że właśnie te samsungi się skończyły, ale widocznie znowu się pojawiły, więc radzę zostawić w spokoju gorsze WD i brać to co aktualnie najlepsze.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk bym zmienił na Sasmunga F1 320GB, są znowu w sprzedaży i są to dokładnie te same dyski co kiedyś, czyli produkowane na 1 talerzu, bardzo ciche i niezwykle szybkie. Pod każdym względem będzie lepszy od Seagate i WD.

WD były polecane tylko dlatego że właśnie te samsungi się skończyły, ale widocznie znowu się pojawiły, więc radzę zostawić w spokoju gorsze WD i brać to co aktualnie najlepsze.

są za drogie te F1 teraz - kiedys byly najtanszymi 320GB - teraz sa najdrozszymi ...

poza tym F1 640GB sa teraz byle jakie .. nie wiadomo kiedy F1 320GB się też tak stoczą ...

ja mam WD i jest B cichy - praktycznie brak wibracji - testow predkosci specjalnie nie robilem ale Nero testspeed pokazywal 110-145MB/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw IMO bardzo dobry a dysk faktycznie wziąłbym Samsunga F1, ponoć właśnie sie pojawiły już te ,,normalne,, co nie oznacza że dyski WD są złe, bo są bardzo dobre i czy weźmiesz Samsunga czy WD to od Ciebie zależy czy masz ochote dopłacać do Samsunga te pare groszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi