Skocz do zawartości
Celin

Faser Xchanger Quad Radiator 480 & Feser Monsta

Rekomendowane odpowiedzi

popularność może nie nadejść właśnie związku ze szerokością... w przypadku wentyli 12cm płacimy za martwe pole...

W TC tez płaci sie za martwe pole i dodatkowo ciezko go wpasować do tradycyjnej obudowy, a na brak popularności nie nażeka.

Nie to nie moje zdjęcia. Pobrałem je z niemieckiego forum o WC ;P W prawym dolnym rogu jest podpis właściciela. Dr. Malik pewnie będzie pierwszym właścicielem w Polsce tego cudeńka :P

A mogłbys podać adress, bo chciałbym popatrzeć na produkcje naszych sąsiadów a u nich chyba sporo sie dzieje w swiecie WC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W TC tez płaci sie za martwe pole i dodatkowo ciezko go wpasować do tradycyjnej obudowy, a na brak popularności nie nażeka.

Ta ale w tc nie masz pustego miejsca wokoło każdego wentyla po 1cm! Poza tym tc daje możliwość zakupu shrouda a feser jak na razie plexiane oprawki od wentyli jak na razie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mogłbys podać adress, bo chciałbym popatrzeć na produkcje naszych sąsiadów a u nich chyba sporo sie dzieje w swiecie WC...

dużo się dzieje za Odrą

fora o klopach, które czytam:

http://forum.effizienzgurus.de/

http://www.hardwareluxx.de/

http://www.awardfabrik.de/

http://www.liquidluxx.de/index.php

http://www.kaltmacher.de/

polecam ... warto zaglądać ... popularna jest np. u nich MO-RA 2 Pro :rolleyes:

Edytowane przez ajeto75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowal bym zmiane tematu na cos w stylu nowe potwory od TFC, albo przynajmniej dopisanie monsty do quad radiator...

Przydaly by sie jakies tesciki porownawcze tych potworow, nie tylko do pojedynczych chlodnic, ale i do duetow w podobnej cenie, szczerze mowiac bym byl bardzo ciekaw jak wypada monsta przy 2xTC PA120.3

Ceny sa jakie sa, przydal oby sie jeszcez dowiedziec czy te wynalazki sa ich warte, fakt TFC 480 przegania moje BI GTX 480 przy niskich obrotach (ponizej 2000 :rolleyes: ), nie mowie juz o PA120.3, pytanie tylko czy za taka roznice warto tyle zaplacic :)

Dla czesci osob taki zakup to wielki wydatek nie jest, tym bardziej usprawiedliwia go fakt posiadania najwydajniejszej chlodnicy, jednak zwykly szary czlowiek zastatawia sie czy aby na pewno to ma sens i ile da doplacanie ponad 100% ceny chlodnicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli grubosc to nie wszystko...

Nie wiem czy nie lepiej by wyszli na wypuszczeniu poszerzonej 360, sie znaczy podobnej grubosci tylko wersji 420 pod wentylki 140mm, ktorych to coraz wiecej w przystepnych juz cenach. BI ma bodajrze cos takiego w ofercie.

Czekam na testy dr Malika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowal bym zmiane tematu na cos w stylu nowe potwory od TFC, albo przynajmniej dopisanie monsty do quad radiator...

Przydaly by sie jakies tesciki porownawcze tych potworow, nie tylko do pojedynczych chlodnic, ale i do duetow w podobnej cenie, szczerze mowiac bym byl bardzo ciekaw jak wypada monsta przy 2xTC PA120.3

Ceny sa jakie sa, przydal oby sie jeszcez dowiedziec czy te wynalazki sa ich warte, fakt TFC 480 przegania moje BI GTX 480 przy niskich obrotach (ponizej 2000 :rolleyes: ), nie mowie juz o PA120.3, pytanie tylko czy za taka roznice warto tyle zaplacic :)

Dla czesci osob taki zakup to wielki wydatek nie jest, tym bardziej usprawiedliwia go fakt posiadania najwydajniejszej chlodnicy, jednak zwykly szary czlowiek zastatawia sie czy aby na pewno to ma sens i ile da doplacanie ponad 100% ceny chlodnicy

Imo nie ma szans w porównaniu z 2x 360 od TFC albo TC. Nawet pojedynczy TFC 480 wygrywa z Monsta (nie pamiętam jak była w wtedy konfiguracja wentylatorów, bodajże 3 wentylatory 120 na monsta i 4 na TFC 480).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swoja droga jestem ciekaw czy przy nowym LC Malika bedzie miejsce na test Monsty

no a jak, przecież wszyscy maniacy klopów w PL na ten test czekają ... szczególnie pasyw i czy 12cm w Monsta mają rozstaw TC <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a jak, przecież wszyscy maniacy klopów w PL na ten test czekają ... szczególnie pasyw i czy 12cm w Monsta mają rozstaw TC <_<

ale sie uparłeś na tego pasywa ;) a przecież to typowa konstrukcja pod wentylatory. IMHO na pasywną w ogóle sie nie nadaje, no ale poczekajmy na testy - może się zdziwię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukajka mnie naprowadzila na tego threada

a ze nosze sie z zamiarem kupna dobrego radiatora dla mojego WC

chcialbym tu wlasnie zapytac was o rade ,

co polecicie pod moja grzalke i7 ,moze jakies linki do testow radiatorow 360/480

kurna szukalem na googlach i nic ;/

ktory wedlug was bedzie lepszy :

XSPC RX360 Radiator

czy

Black Ice GT Xtreme 360

a moze pomyslec o czyms z seri 480 ?

Dodam od siebie ze obecnie zamiast dedykowanej nagrzewnicy

posiadam aluminiowy Parownik 35x20cm z dziesiecioma rurkami

i niestety przy 25'C w pokoju i taktach 4.1GHz w IDLE mam 52-54'C

Jesli piszac tu nie na temat naruszylem jakies tam zasady

to prosze modera o wyrozumialosc i przeniesienie mojego posta w wlasciwe miesjce

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi