Skocz do zawartości
skaktus

Szybka Decyzja - Czy Kupić Tego Laptopa Od Msi? Proszę O Pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mogę stać się posiadaczem laptopa z tego linka KLIK

Cena bardzo kusząca, z wysyłką wyniesie on ok 2200 zł. Już jestem praktycznie na niego zdecydowany. Wcześniej miałem kupić Vaio, ale jego cena to 1500 dolarów a różni się jedynie rozdzielczością matrycy i dodatkowym GB ramu.

Poszperałem w internecie i znalazłem taką recenzję MSI - bardzo podobnego do tego co chcę kupić KLIK

Co o tym myślicie. W teście odrzuca mnie hałas wydawany przez laptopa a cisza to podstawa zakupu lapka, aktualnie mam zwykłęgo PC który jest bezgłośny.

Proszę was o pomoc, sugestie itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z 1500$ do 700$ ? Lol, jakies wymagania masz czy chcesz poprostu kupic sobie laptopa. No bo jak mozna byc zdecydowanym na kupno czegos za 1,5k i zaczac szukac wsrod lapkow za 700. Swoja droga jakas ta cena niska jest, no ale MSI to nie jest znana marka, wiec przynajmniej za to nie biora. O jakosci nie powiem bo sie nie spotkalem. Karta ok GT tylko jakie ramy ma ddr2 czy 3 ? Nie podali ;/pewnie 2. Procek taktowanie ok, pamiec tez wyzszy standard tj 3, ale szyna 800, a myslalem ze 8300 to juz 1066. Ogolnie to nie wiem co mam powiedziec, bo 2200 to malo za te podzespoly, ale znow nie widzialem testow i sam nie siedzialem przy nim, a podzespoly z pozoru te same moga dzialac roznorako.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie to chcę zamienić blaszaka z milionem kabli na 1 urządzenie i ma to być laptop z matrycą 17 cali. Pierwszy strzał poszedł na sony vaio za 1500 dolarów, ale skoro mogę kupić nieco gorszego kompa (podzespoły) o 50% taniej to czemu nie ?

Na kompie głównie siedzę na gg, internet, czasem jakiś film. Gry i takie tam mnie nie interesują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz cichego lapka. Gry cie nie interesują. Wybierasz model z wydzielajaca "troszke" ciepla 8600GT.

Zdecyduj sie co ty wreszcie chcesz.

Znam osoby które mają lapki o podobnej konfiguracji i chodzą one bezgłośnie.

Decyzja zapadła, kupuję to:

KLIK

Co o tym myślicie ?

Inna półka cenowa, ale wszystko mi w nim odpowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam osoby które mają lapki o podobnej konfiguracji i chodzą one bezgłośnie.

Decyzja zapadła, kupuję to:

KLIK

Co o tym myślicie ?

Inna półka cenowa, ale wszystko mi w nim odpowiada.

ten napewno bedzie dosyc glosny, skoro nie grasz to po co Ci az 9600?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy szukaniu wydajnego sprzętu, przyjmuje się inne kryteria. BL to niepotrzebny dodatek, podnoszący cenę (zanim odczujesz potrzebę posiadania takiego napędu, będzie można go już kupić z funkcją nagrywarki w dużo niższej cenie) - najważniejsza jest grafa i procek.

Generalnie ów Sony poradzi sobie bez problemu z filmami itp. - podobnie jak dużo słabszy sprzęt. Jeśli jednak skusisz się na gierki, to najlepiej:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16834220403

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16834220416

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi