skaktus Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam wszystkich. Mogę stać się posiadaczem laptopa z tego linka KLIK Cena bardzo kusząca, z wysyłką wyniesie on ok 2200 zł. Już jestem praktycznie na niego zdecydowany. Wcześniej miałem kupić Vaio, ale jego cena to 1500 dolarów a różni się jedynie rozdzielczością matrycy i dodatkowym GB ramu. Poszperałem w internecie i znalazłem taką recenzję MSI - bardzo podobnego do tego co chcę kupić KLIK Co o tym myślicie. W teście odrzuca mnie hałas wydawany przez laptopa a cisza to podstawa zakupu lapka, aktualnie mam zwykłęgo PC który jest bezgłośny. Proszę was o pomoc, sugestie itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Z 1500$ do 700$ ? Lol, jakies wymagania masz czy chcesz poprostu kupic sobie laptopa. No bo jak mozna byc zdecydowanym na kupno czegos za 1,5k i zaczac szukac wsrod lapkow za 700. Swoja droga jakas ta cena niska jest, no ale MSI to nie jest znana marka, wiec przynajmniej za to nie biora. O jakosci nie powiem bo sie nie spotkalem. Karta ok GT tylko jakie ramy ma ddr2 czy 3 ? Nie podali ;/pewnie 2. Procek taktowanie ok, pamiec tez wyzszy standard tj 3, ale szyna 800, a myslalem ze 8300 to juz 1066. Ogolnie to nie wiem co mam powiedziec, bo 2200 to malo za te podzespoly, ale znow nie widzialem testow i sam nie siedzialem przy nim, a podzespoly z pozoru te same moga dzialac roznorako. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaktus Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Ogólnie to chcę zamienić blaszaka z milionem kabli na 1 urządzenie i ma to być laptop z matrycą 17 cali. Pierwszy strzał poszedł na sony vaio za 1500 dolarów, ale skoro mogę kupić nieco gorszego kompa (podzespoły) o 50% taniej to czemu nie ? Na kompie głównie siedzę na gg, internet, czasem jakiś film. Gry i takie tam mnie nie interesują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Chcesz cichego lapka. Gry cie nie interesują. Wybierasz model z wydzielajaca "troszke" ciepla 8600GT. Zdecyduj sie co ty wreszcie chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaktus Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Chcesz cichego lapka. Gry cie nie interesują. Wybierasz model z wydzielajaca "troszke" ciepla 8600GT. Zdecyduj sie co ty wreszcie chcesz. Znam osoby które mają lapki o podobnej konfiguracji i chodzą one bezgłośnie. Decyzja zapadła, kupuję to: KLIK Co o tym myślicie ? Inna półka cenowa, ale wszystko mi w nim odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Znam osoby które mają lapki o podobnej konfiguracji i chodzą one bezgłośnie. Decyzja zapadła, kupuję to: KLIK Co o tym myślicie ? Inna półka cenowa, ale wszystko mi w nim odpowiada. ten napewno bedzie dosyc glosny, skoro nie grasz to po co Ci az 9600? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaktus Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 ten napewno bedzie dosyc glosny, skoro nie grasz to po co Ci az 9600? A jaki proponujecie aby był wydajny - bezproblemowe odtwarzanie BL, posiadający matrycę full HD 17 cali, wyjście HDMI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Przy szukaniu wydajnego sprzętu, przyjmuje się inne kryteria. BL to niepotrzebny dodatek, podnoszący cenę (zanim odczujesz potrzebę posiadania takiego napędu, będzie można go już kupić z funkcją nagrywarki w dużo niższej cenie) - najważniejsza jest grafa i procek. Generalnie ów Sony poradzi sobie bez problemu z filmami itp. - podobnie jak dużo słabszy sprzęt. Jeśli jednak skusisz się na gierki, to najlepiej: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16834220403 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16834220416 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...