futureman Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Zastranawiam sie nad kupnem monitora do PC i tak w zwiazku z tym ze chce miec tez tuner TV zastanawiam sie jaka jest roznica w TV lcd a monitorach czy mozna to podlaczyc pod komputer i normalnie grac na takim TV lcd i korzystac z PC ? monitor LCD jaki chcialbym kupic to 24 cale - najmniej - ale wiekszych raczej sie nie oplaca przez cene - wiec 24 cale TV LCD mozna by bylo kupic okolo 26-32 cali i przy okazji obejzec TV i filmy DVD napiszcie o roznicach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 do czego chcesz go głównie stosować? bo jak filmy/gry to bierz TV 32". Z tańszych to na pewno warto Funai LT6-m32bb różnice są przede wszystkim w wielkości piksela, przez co na monitorze widać dokładnie malutkie czcionki, nawet z odległości kilku cm, a na TV będzie niewyraźnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Ja mam monitor z tunerem - Samsung T260HD i spełnia swoją rolę. Jest też model T240HD. Oba mają rozdziałkę 1920x1200. Matryca TN. D-SUB, DVI, 2xHDMI, EURO , component. Możesz podłączyć jednocześnie kilka urządzeń i przełączać się między nimi pilotem. Jedyna wada (oprócz TN), to że nie ma funkcji PiP, ale za to wysoka rodziałka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 no tak ale funai ma nic nie wartą i z niczym niekompatybilna rozdzielczość 1366x768 (UNIKAĆ JAK OGNIA - BUBEL) mimo dobrych parametrów i matrycy no i wszystko będzie olbrzymie - już lepiej dołożyć i za 2000 masz 32 cale full HD sa jeszcze samsungi 24 i 26" ale cenowo musisz sam sie zastanowic - napewno mniej energii zuzywaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Niby z czym 1366x768 jest niekomaptybilne? Z kompem działa aż miło. Wszystko ostre, czcionki wyraźne. 99% TV Hdready ma taką rozdziałkę, co za buble :lol2: Jeżeli TV jako monitor to tylko FullHD, rozmiar w zależności od tego w jakiej odległości siedzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 nie ma materiału hd w takiej rozdzielczosci - obejrzysz wyłącznie skalowane - 720p ma 1280x720..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 no tak ale funai ma nic nie wartą i z niczym niekompatybilna rozdzielczość 1366x768 (UNIKAĆ JAK OGNIA - BUBEL) mimo dobrych parametrów i matrycy no i wszystko będzie olbrzymie - już lepiej dołożyć i za 2000 masz 32 cale full HD sa jeszcze samsungi 24 i 26" ale cenowo musisz sam sie zastanowic - napewno mniej energii zuzywaja wg Twojego rozumowania, gro telewizorów i monitorów nadaje się na śmietnik. Mój Gateway z rozdziałką 1680x1050 też, bo przecież nie ma takiego materiału HD... 32" full hd to nieporozumienie, bo nie zobaczysz różnicy, a zresztą, masz wszystko w Full HD? Jak nie to będzie wyglądało gorzej na tym telewizorze full hd niż na hd ready i takie są fakty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 nie ma materiału hd w takiej rozdzielczosci - obejrzysz wyłącznie skalowane - 720p ma 1280x720.....To oczywiście wiem, ale 99% TV hdready ma taką rozdziałkę i to jest standardem. Widocznie producentom dużo łatwiej coś takiego produkować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 32" full hd to nieporozumienie, bo nie zobaczysz różnicy,Nie liczy się sama wielkość tylko stosunek odległości do wielkości ekranu. Większą różnicę widać między fullHD a 720p na 32" przy odległości 1,5m niż przy 64" i odległości 4m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 owszem, masz rację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 nie orientuje sie ktos gdzie w poznaniu dorwe tego funaia rtv agd mam saturna i mediamarkt ?? jest tam moze to cudo?? btw jak wygladaja na nim gierki moze ktos screena wrzucic i w jakiej rozdzialce gracie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 nie wiem, na pewno jest w rtv agd, ale taniej Ci wyjdzie przez allegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 poszedlem do rtv chcialem zeby mi podlaczyli bezposrednio do zrodla sygnalu a nie przez spliter poniewaz obok stal LG i mal o wiele lepszy obraz , chcialem zobaczyc cz ma taki kijowy odbior cz ogolnie kiszka olali mnie i wyszedlem wiec raczej tam nie kupie:D e to bylo w jakims tam realu cz cos , moze skocze jeszcze do rtv looknac ale powoli sklaniam sie jednak ku monitorowi 22-24" jesli mozesz looknij do mojego topica bede wdzieczny za pomoc w wyborze w poniedzialek jade kupic monitor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...